Aika on meidän - katso tämä sarja!

Still Life

Kuva: SVT

Syksyt on sohvaperunoiden parasta aikaa! Tänä syksynä olen viettänyt lukemattomia tunteja sohvalla sarjoja ja elokuvia tuijottaen, ja niinhän siinä kävi että taas löytyi yksi sarja josta on pakko vinkata blogissakin.

Kyseessä on nimittäin Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n suuri satsaus, Aika on meidän (Vår tid är nu)-draamasarja, jota tituleerattiin Helsingin Sanomien artikkelissa "Ruotsin Downton Abbeyksi". Historiallisen draaman keskiössä on Löwanderin perhe, joka pyörittää hienostoravintolaa Tukholmassa. Sarja käynnistyy vuodesta 1945 jolloin toinen maailmansota loppuu, ja myös perheen sisällä jyllää muutosten aika: Peter-poika palaa kotiin ja huomaa ettei Gustaf-veli ole pyörittänyt talousvaikeuksissa olevaa ravintolaa aivan puhtaat jauhot pussissa (kirjaimellisesti).

Aika on meidän on todella laadukkaasti toteutettu sarja, jossa keskitytään hyvin Downton Abbeymaisesti niin Löwanderin ydinperheen kuin ravintolan työläistenkin elämään, josta ei juonittelua, dramatiikkaa tai intohimoa puutu. Tässä sarjassa on muutoinkin poikkeuksellisen hienot elementit: taidokkaat näyttelijät, laadukas dialogi ja epookkidraamojen ystäviä tyydyttävä puvustus ja miljöö. Brittidraamojen jälkeen on muuten todella piristävää katsoa ruotsinkielistä ohjelmaa!

Jos tykkäsit Downton Abbeysta ja Mr. Selfridgestä, ihastut takuuvarmasti tähän sarjaan (tai vaikka et ole historiallisten draamojen ystävä entuudestaan, kannattaa ehdottomasti tutustua!). Muita, jotka on täysin tämän sarjan lumoissa?

Aika on meidän sunnuntaisin klo 21 Yle Teema-Fem kanavalla ja Yle Areenassa.

PS. Aika on meidän-sarjassa esiintyy muuten aiemmin hehkuttamassani Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin-sarjassa Benjaminia näytellyt Adam Lundgren!

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Oon nähny tästä mainoksen, mutten ole vielä ehtinyt tarkemmin perehtyä! Kiva kuulla, että tää on katsomisen arvoinen :)

Siri H
Still Life

Juu todellakin on katsomisen arvoinen sarja! :) Mulle kävi niin että aloin katsomaan tuota Areenasta yhtenä iltana ja kappas vaan, katsoin sitten kaikki siihen mennessä ilmestyneet 3 jaksoa putkeen.. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.