PARQUE DE LA PALOMA

Still Life

Noniin, sain vihdoin aikaiseksi purkaa ja muokata meidän matkakuvia! Tässä yksi matkavinkki Espanjan Aurinkorannikolle suuntaaville: Parque De La Paloma Benalmadenassa.

Parque De La Paloma on sympaattinen, keskellä kaupunkia sijaitseva iso ja vehreä puisto, jota kutsutaan myös lintupuistoksi. Puistossa asuu valtavasti kanoja, kukkoja ja muita lintuja, ja me nähtiin myös pensaiden alla piileskeleviä pupuja sekä muutamia lammikossa uivia kilpikonnia. Ymmärtämäni mukaan kaupunki huoltaa suurinta osaa puiston eläimistä, kuten lintuja ja aaseja, mutta osa eläimistä on päätynyt puistoon niin että ihmiset ovat hylänneet ne sinne.

Vaikka puisto olikin tosi kiva paikka, valitettavasti meidän ensivaikutelma siitä ei ollut ihan paras mahdollinen. Tai se ei oikeastaan liittynyt puistoon, vaan puistossa kävijöihin. Heti kun päästiin sisälle puistoon, satuttiin paikalle tilanteeseen jossa eräs lapsi jahtasi pikkulintua ja sen minikokoisia poikasia, ja linnut juoksivat paniikissa lasta karkuun niin että lintuemo kadotti osan poikasistaan. Ja vanhemmat katsoivat tilannetta hiljaa vierestä. Mua alkoi niin suututtamaan tämä, miksi vanhemmat antaa lapsiensa tehdä näin?! Mun teki mieli puuttua tilanteeseen jo tässä vaiheessa, ja myöhemmin teinkin sen, kun sama lapsi bongasi pupun pensaikon alta, ja kun poika alkoi lähestyä pupua, mun oli ihan pakko huuta "NO NO NO!". En vaan pystynyt katsomaan vierestä, kun itse tietää niin hyvin että puput ovat säikkyjä ja pieniä eläimiä, jotka pelästyvät yhtäkkisiä ääniä ja liikkeitä, saati sitten jos heitä yrittää mennä koskemaan.

Tästä tilanteesta jäi tosiaan paha maku suuhun, ja varmasti samanlaisia tilanteita tapahtuu puistossa aika paljonkin.. No mutta, onneksi muut kävijät puistossa olivat tätä fiksumpia, ja mekin vietettiin paikassa loppujen lopuksi oikein kiva iltapäivä. 

Eläimiä bongaillessa ja ihan vaan ympäriinsä kävelemällä ja eväitä syödessä puistossa saa mukavasti kulutettua parikin tuntia. Alueelta löytyy myös ainakin pari kahvilaa, jos omia eväitä ei satu olemaan mukana. Puisto on muuten ihan ilmainen, joten suosittelen senkin puolesta käymään mikäli sattuu olemaan hoodeilla.

Oma suosikkini tuolla oli ehdottomasti mahtava kaktuspuisto, josta löytyi hurjasti mitä erikoisemman näköisiä kaktuksia! 

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Ah kaikki tuollaiset viherpuistot ja puutarhat on se mun juttu! <3

Siri H
Still Life

Niissä on kyllä aina jotain taikaa :) Jaksaa ihastella vaikka kuinka kauan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.