Ladataan...
Still Life

...Tammikuussa oon aloittanut monta aamua sohvalla istuen ja aamukahvia juoden, ja saanut valtavasti energiaa pitenevistä päivistä ja lisääntyneestä valosta.

...Ostanut alennusmyynneistä hauskan collegen, ja miettinyt oonko ihan liian vanha käyttämään paitaa, jossa lukee "Not your bae", ja siinä on kuva mm.  yksisarvisesta, banaanista ja parsakaalesta (ööh?). Onneksi päätin kuitenkin ostaa tuon, sillä paidasta on tullut uusi suosikki nimenomaan siksi että se on niin pirteä ja vähän höpsö.

...Kävellyt ulkona just tämän näköisenä, ja pukeutunut monta päivää putkeen mustiin pillifarkkuihin, tylsiin paitoihin ja mintunvihreään pipoon.

...Käynyt yksissä pitsa-aiheisissa pikkujouluissa ja kanniskellut  koko illan muutamaa pitsanpalaa muovipussissa mukana. Paras hetki oli tietysti se kun ei tarvinut baari-illan jälkeen lähteä enää hakemaan pitsaa, vaan sai syödä nahistuneet pitsanpalat suoraan pussista :D

...Hengaillut meidän pikkupupujen kanssa ja iloinnut siitä, miten ihania ja kivoja lemmikkejä he ovat (ja niiin söpöjä).

...Käynyt Fruitissa syömässä ihanan smoothie bowlin.

Lisäksi oon nautiskellut pelkästä olemisesta, käynyt kirjastossa hengailemassa muuten vaan, suunnitellut monta kivaa juttua helmikuulle, haaveillut kevätilmoista, ja siitä että saa kääräistä farkun lahkeet ja talsia Vanseissa menemään, ja alkanut viimeinkin katsomaan kaikkien kehumaa Skam-sarjaa (ja koukuttunut, tietysti).

Ladataan...

Ladataan...
Still Life

 

Bomber-takki: Carlings / Mekko: Adidas / Legginssit: H&M / Kengät: Dr. Martens

Perjantai, jee! Tämän viikonlopun suunnitelmissa on ainoastaan kivoja juttuja ja rentoa tekemistä: hyvää syömistää, liikuntaa, kotoilua ja ehkä vähän siivousta.

Tänään tuli hengailtua tässä ihanassa vaaleanpunaisessa bomberissa, joka löytyi Carlingsin alesta. Mulle käy aika usein niin, että katselen jotain vaatetta normaalihintaisena, ja sitten jonkin ajan kuluttua törmään siihen alennusmyynneissä. Ja silloin viimeistään se on pakko ottaa mukaan :D Carlingsista oon tehnyt viime vuoden aikana paljon kivoja takkilöytöjä, ja muutoinkin tykkään liikkeen fiiliksestä tosi paljon. Tyylikästä ja rentoa, just niin kuin tämäkin takki.

Ihanaa viikonloppua!

Ladataan...

Ladataan...
Still Life

Vierailin viime vuoden huhtikuussa Latvian Riiassa, jossa kävin sympaattisella Spikerin ulkoilmakirppiksellä. Siellä törmäsin ihastuttavaan hipsteripariskuntaan, jotka myivät näitä omatekemiään hauskoja rintanappeja.

En yleensä fanita kirosanoja etenkään vaatteissa tai asusteissa (tai mitenkään muutenkaan..) mutta hei, onhan tämä nyt niin söpö että ei yksi haistatus oo niin justiinsa, kun se sanotaan pilvenhattaraisessa ja vaaleanpunaisessa muodossa.

Instagramista lisää haistattelevia pilviä, yksisarvisia, donitseja ja muita kivoja juttuja löytää nimellä Unicorn Valley Store.

Ladataan...

Ladataan...
Still Life

Jos joku olisi pari vuotta sitten sanonut, että viikottaisista ryhmäliikuntatunneista tulee arkeni kohokohtia, niin en olisi uskonut.

Ilmoittauduin vuosi sitten paikallisen kansalaisopiston ryhmäliikuntoihin ensimmäistä kertaaa, hieman epäröiden. Olen aina ollut laiska liikkuja, mutta kaipasin silti elämääni jotain säännöllistä liikuntaa. 

Päätin kuitenkin aloittaa ryhmäliikuntaharrastuksen varsin avaralla katseella, sillä ilmoittauduin heti alkajaiseksi koko jumppapakettiin, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi juuri minulle. Jumppapakettiin kuuluu nimittäin kymmeniä tunteja viikossa (eli lähes joka päivälle jotain), joten sain rauhassa testailla erilaisia lajeja. Niinhän siinä sitten kävi, että innostuin. Ja yllätyin! Kävin nimittäin koko kevään ahkerasti 2-4 kertaa viikossa erilaisilla tunneilla, ja sama meininki jatkui myös viime syksyn. Ja myös tämän kevään. Suosikkilajeiksi vuoden aikana on noussut aika perinteinen Vatsa-peppu-reisi-jumppa, keskivartalotreeni, tanssilliset Zumba ja Baila Baila, sekä viimeisimpänä Power Step.

Mulle nämä jumppahetket ovat toimineet stressinlievittäjä ja ilontuottajana, ja oman kadoksissa olleen liikunnan ilon takaisintuojana. Tykkään jumppien yhteisöllisestä tunnelmasta. Erilaisilla tunneilla on ollut mahtava käydä, ja haastaa itseään. Heti ensimmäisestä tunnista lähtien tuli vahva fiilis siitä, että kaikki ovat tervetulleita jumppaamaan omina itsenään. Se on varmaan yksi syy siihen, että jumppatunteja odottaa, ja tunneilta myös lähtee hymy huulilla. Omalta mukavuusalueelta on ehdottomasti pitänyt poistua, mutta sekään ei ole tuntunut kamalalta. Päinvastoin. 

Sain myös huomata, että omat ennakkoluulot jumpista osoittautui jokseenkin vääriksi. Kyllä, siellä käy ihan tavallisia ihmisiä, enkä minä poikennut massasta mitenkään. Ja ei, siellä ei tuijoteta jos askeleet menee väärin, tai jos heiluttelee käsiään väärässä kohdassa. Ja ei, ei myöskään tarvitse olla valmiiksi huippukunnossa mennäkseen liikkumaan.

Mitä halusin tällä sanoa? Kannattaa välillä kokeilla sellaisia juttuja, joista ei ole ihan varma aluksi. Minä kokeilin ja innostuin, ja voin rehellisesti sanoa että jumpat ovat tuoneet elämään ihan valtavasti uutta sisältöä ja iloa. Kuntokin on kohentunut, mikä on tietysti plussaa! Ja niin kauan kun jumppaaminen tuntuu hyvältä, niin sitä aion myös tehdä.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Still Life

1) Kutkuttavan jännä tunnelma.
Katsoin sarjan ensimmäisen kauden kesällä 2015, ja ihastuin sarjalle ominaiseen synkähköön ja jännään tunnelmaan heti. Vaikka päällisin puolin asiat näyttää aurinkoiselta, kulissien taakse kätkeytyy ihan valtavasti kaikkia tunteita: surua, syyllisyyttä, ahdistusta, ikävää... näitä kaikkia tunteita sarjassa käsitellään tosi hienolla tavalla. Hahmojen elämää kuvataan niin läheltä, että katsojana samaistuu välillä heihin ihan liikaakin. Sarjan nimestä voi tietysti päätellä, mistä kaikki lähtee liikkeelle, mutta todellisuudessa Affairin juoni kuitenkin todella paljon moniulotteisempi ja koukeroisempi.

2) Hahmot ja näyttelijät niiden takana.
Siinä missä ensimmäisellä kaudella seurataan asioita tiiviimmin Noahin ja Alisonin näkökulmasta, pääsee toisella kaudella myös nuo toiset osapuolet enemmän mukaan tarinan keskiöön. Päänelikön kaikki näyttelijät on äärimmäisen karismaattisia samaistuttavissa, joskin ristiriitaisissa hahmoissaan. Eritysesti komea Joshua Jackson ihastuttaa.

3) Upeat maisemat.
The Affairin ensimmäinen kausi perustuu melkein kokonaan Yhdysvaltain Montaukiin, jossa maisemat ovat ihan mahtavat. Meri, aallot, hiekka, Montaukin majakka...matkakuume on taattu!

4) Koukuttavasti rakennetut jaksot. 
Sarjassa jokainen jakso on jaettu kahtia päähenkilöiden omiksi tarinoiksi, niin että tapahtumat ja tilanteet käydään läpi tavallaan kahteen kertaan eri henkilöiden näkökulmasta. Siksi katsoja ei voikaan olla varma mikä on totta ja mikä ei, koska hahmot ovat kokeneet tilanteet eri tavalla. Tällainen kerronta sopii sarjan tyyliin, mutta totuuden nimessä sanottakoon, että välillä käy raskaaksi katsoa samoja kohtauksia toistamiseen.

+1 Alisonin (Ruth Wilson) tyyli.
Söpöjä kesämekkoja, kivoja neuleita, huolettomat hiukset.. Olispa jo kesä!

PS. The Affairin kaikki kaudet (3. kausi vielä käynnissä) löytyy HBO Nordicista.

Kuva: HBO

Ladataan...

Ladataan...
Still Life

Kevään valon lisääntyessä, tulee mulla aina ihan pakottava tarve saada freesimpää ilmettä myös kotiin. Ensin oli vuorossa vaatekaapin siivous ja käyttämättömien vaatteiden myynti kirpparilla, ja sitten työpöydän ja makuuhuoneen nurkkauksen siivous. Makuuhuoneessa sijaitsee mun työpöytä, ja päivittäisenä haasteena on tuon pöydän ja sen ympäristön siistinä pitäminen. Mulla ainakin työpöydälle, lattialle, ikkunalaudalle ja ihan joka paikkaan kertyy (lähes) huomaamatta kaikenlaista tavaraa: papereita, laskuja, lehtiä, vaatteita, vesipulloja, meikkejä ja muuta.

Tuota näkymää tuijotellessa tulee myös mentyä nukkumaan, joten siinä on ekstrasyy yrittää pitää nurkkaus edes vähän paremmassa järjestyksessä. Seiniltä riisuin "ylimääräiset" kuvat ja julisteet pois, ja jätin paikoilleen vaan nuo kaikista näteimmät, pastellivärisen taulun ja kortin. Pöydälle pieniin säilytyslaatikoihin mahtuu juuri sopivasti kynät, muistilaput, teipit ja muut pienet jutut, joita päivittäin tarvitsee. Mintunvihreään lipastoon sain järjestettyä meikit & kosmetiikan, paperipinot ja juuri ne muut tavarat, jotka muuten lojuisi ympäriinsä. Vähemmän kaaosta, enemmän inspiraatiota. Siinäpä siisteysfilosofia, jota pitäisi soveltaa ihan koko kämpässä :)

 

Ladataan...

Pages