BREAKFAST WITH A VIEW – DUCK AND WAFFLE

Sunday Blondie

 

Hetkinen – olenko New Yorkissa? Miten olen päätynyt aamiaiselle pilvenpiirtäjään, jonka ikkunoista avautuu huikea näkymä kaupunkiin 175 metrin korkeuksista?

Nyt ei olla kuitenkaan Manhattanilla, vaan Euroopan Isossa Omenassa, Lontoossa. Lontoon Cityssä kohoaa toinen toistaan koreampia pilvenpiirtäjiä, ja lisää rakennetaan. Olemme varanneet pöydän suositusta Duck and Waffle -ravintolasta, joka on tunnettu herkullisista aamiaisannoksistaan ja upeista neljännenkymmenen kerroksen näköaloistaan.

Hissi nousee yläilmoihin niin nopeasti, että heikottaa. Tekisi mieli tarrata kaiteesta kiinni, mutta kurkistan uhkarohkeasti sen ylitse. Miten korkealta pudotus näyttääkään! 

Ovet avautuvat käytävälle, jota pitkin kävelemme tyylikkäästi sisustettuun baariin. Siitä meidät ohjataan suureen, valoisaan saliin, joka on täynnä aamuvirkkuja bisnesmiehiä ja -naisia nauttimassa ravintolan kuuluisia vohveleita, avokedoleipiä ja mimosaa.

 

 

Suureksi iloksemme tarjoilija johdattaa meidät kahden hengen pöytään, joka on ikkunan äärellä – kuten olimme etukäteen toivoneet. Pöydästämme avautuu henkeäsalpaava näkymä Cityyn. Katselemme, miten bisnesalueen työntekijät kiirehtivät työpaikoilleen viereisiin pilvenpiirtäjiin kuin pienet muurahaiset. Aamu on aavistuksen pilvinen mutta kirkas.

Mies tilaa perinteisen englantilaisen aamiaisen, koska ei ole ehtinyt testata sitä vielä kertaakaan reissullamme, ja nyt siihen on viimeinen tilaisuus. Makeat ja suolaiset vohvelit ovat ravintolan nimen mukaisesti Duck and Wafflen erikoisuus, mutta en halua tilata annosta vain kauniin instakuvan takia. Tänään kroppani kaipaa kaurapuuroa.

Pohdin, onkohan puuro itsessään riittävä, ja tilaan siksi myös hedelmiä oheen. Pelkoni ilmenee aiheettomaksi, sillä en ole koskaan eläessäni nähnyt yhtä valtavaa puurolautasta. Duck and Wafflen annokset ovat jenkkityyliin valtavia! Kaurapuuro on höystetty vaahterasiirapilla, banaanisiivuilla, kurpitsansiemenillä ja pekaanipähkinöillä, jotka tekevän annoksesta todella täyttävän.

Mikäli mielit Duck and Waffleen aamiaiselle, kannattaa pöytä varata hyvissä ajoin ainakin muutamaa viikkoa ennen, sillä ravintola on todella suosittu. Onnistuin saamaan meille pöydän keskiviikolle aamukahdeksaksi – muita aikoja ei ollut enää jäljellä. Aamiaiselle on varattu tasan tunti aikaa, jonka jälkeen ruokailua voi halutessaan jatkaa baarin puolella. Listaan kannattaakin tutustua jo etukäteen nautiskeluajan maksimoimiseksi.

 

 

Duck and Waffle

110 Bishopsgate / Heron Tower

Avoinna ympäri vuorokauden, aamiainen tarjolla klo 6–10.30

 

Kommentoi