brunssiherkkuja hävikkiruoasta – well done, from waste to taste

Sunday Blondie

Kävimme sunnuntaina tutustumassa From Waste to Taste -ravintolan tulevaan brunssitarjontaan Kalliossa sijaitsevan Raiku-lounasravintolan tiloissa.

From Waste to Taste -hankkeesta on voinut lukea tämän kevään aikana useampaankin otteeseen lehdistä, ja kirjoitin itsekin ravintolasta tammikuussa. Lyhyenä kertauksena vielä kuitenkin: From Waste to Taste on ravintola, joka valmistaa annoksensa pääasiassa kauppojen hävikkielintarvikkeista.

Nyt ravintola on ottanut uuden askeleen: From Waste to Taste löysi itselleen Lapinlahden vanhasta sairaalasta tila, johon ravintola sijoitetaan. Tila on tällä hetkellä remontissa, mutta toiminta on tarkoitus aloittaa asteittain kesän aikana. Viralliset avajaiset järjestetään elokuussa.

Kesäkuussa From Waste to Taste tarjoaa brunssia pop-up-hengessä osoittaakseen, mitä tulevassa ravintolassa on luvassa. 20 euron brunssin hintaan sisältyi salaattibuffet, leipää, smoothieta ja mehuja, lämmin pääruoka (kasvis- tai lihavaihtoehto) sekä jälkiruoka juomineen. 

Saavuimme paikalle uteliaina: oli todella kiinnostavaa päästä näkemään, minkälaisia annoksia kokit taikoivat S-marketista saadusta hävikkiruoasta! Koska emme tienneet lainkaan, mitä odottaa, saimme yllättyä todella iloisesti.

Alkuruokapöydästä löytyi valikoima muutamaa erilaista salaattia, kimchiä, ituja, etikkakurkkuja, jogurttikastiketta sekä monenlaisia muita kasvisruokia. Esillepano ei ollut houkutteleva tai erityisen kaunis, mutta ruoka oli maukasta – makumaailma oli raikas, ja mausteita oli käytetty sopivasti.

Pääruoka tarjoiltiin suoraan pöytiin. Vaihtoehtoina olivat tofusta ja munakkaasta koostuva kasvisannos sekä kanasta ja lihamurekkeesta koostuva liha-annos. Molemmat niistä osoittautuivat herkullisiksi! Kasvisannokseni tofu oli sopivasti suolattu, tuorejuusto teki munakkaasta mehukkaan, ja perunat olivat pinnalta ihanan rapeita. Myös avomies raportoi oman liha-annoksena olevan maukas, ja etenkin makeat tomaatit ihastuttivat. Lisäpisteet on annettava myös annosten kauniista koristelusta.

Jälkiruoaksi oli tarjolla porkkanakakkua sekä kahvia ja teetä. Nappasin jälkkärini seuraksi makean smoothien, joka oli valmistettu banaanista ja omenasta – takuuvarma yhdistelmä. Smoothie täytti loistavasti makeannälän kakkupalasen kera, joka osoittautui juuri sellaiseksi, kuin porkkanakakun kuuluukin olla: suloisen tahmeaksi ja makeaksi.

Kaiken kaikkiaan From Waste to Tasten brunssista jäi hyvä fiilis. Tarjoilija kertoi, että tulevista Lapinlahden sairaalan tiloista on upea näkymä merelle – niitä kannattaa kuulemma tulla ihastelemaan kauempaakin.

*Yhteistyössä From Waste to Tasten kanssa

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Yesterday we had a little Sunday brunch made by From Waste to Taste which creates dishes with products that would otherwise go to waste. They’ve found a nice place for their restaurant from Lapinlahti near the city centrum, but the place is under renovation at the moment and the official opening will be hold in August. In June From Waste to Taste will serve a few brunches at restaurant Raiku in Kallio, where we also enjoyed our Sunday brunch. Since we didn’t know what to expect, all dishes came as a wonderful surprise everything was delicious! There was a salad buffet, smoothie and juices, bread, warm dish (veggie or meat) and a dessert with drinks, all for 20 euros. My favorite was especially the carrot cake, which came as a perfect sweet ending for this wonderful brunch.

 

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

Hienoa, että tämä ravintola on alkanut hyödyntämään hävikkiruokia, koska niitä varmasti kertyy kaupoista oikein kunnolla! Vitsit kuinka usein kiroankaan, että asutaan niin kaukana helsingistä, koska kaikki nää sun ravintolapostaukset saavat mussa sellaisen fiiliksen päälle, että mäkin haluun! :D

 

Hanna K
Sunday Blondie

From Waste to Taste on kyllä aivan loistava hanke! Toivottavasti ravintola saisi tuulta siipiensä alle ja menestyisi. Toiminnan tarkoituksena on myös työllistää syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä, mikä on musta mahtava juttu. ♡

Ja mitä tulee hävikkiruokaan, tutustuin aiheeseen hetki sitten töissä, käypä lukaisemassa juttu täältä Hesarin sivulta. Kaupoilta syntyy useita tuhansia tonneja hävikkiruokaa, aivan liian paljon. Onneksi hävikkiruokaa hyödynnetään hyväntekeväisyyden lisäksi esimerkiksi bioetanolin valmistukseen.

No voi harmi, tiedän kyllä tuon tunteen! :--D Itse asun Espoossa, mutta käyn päivittäin Helsingissä töiden / omien menojeni vuoksi. Mutta yritä ajatella positiivisesti: ainakin sulla on takataskussa jo monta kivaa mestaa, joihin voit suunnistaa, kun tänne saavut! ;--) Ihanaa kuulla, että olet seuraillut kirjoituksiani – heitä ihmeessä viestillä, jos kaipaat lisää vinkkejä Helsinkiin! ♡

 

 

 

Anjuska
Ripaus elämäämme

Noin paljon?! Se on ihan hurja määrä, mutta onneksi osa kaupoista lahjoittavat hävikkiruoat hyväntekeväisyyteen heille jotka oikeasti niitä tarvitsevat. Ja iiiiso peukku tälle ravintolalle siitä, ettå työllistävät ihmisiä ketkä kaipaavat sosiaalista elämää, ovat pitkäaikaistyöttömiä tai maahanmuuttajia, todella hieno juttu! 

Kiitos! Kaippa sitä ainakin kesällä tulee tehtyä kesälomareissu Helsinkiin joten pitänee laittaa korvan taakse tämä ja kysellä sulta sitten hieman ravintolavinkkejä! :)

Hanna K
Sunday Blondie

No älä! Onneksi löytyy ihmisiä, jotka välittävät ♡ Tosi iso peukku!

Juu, heitä viestillä, jos tulee kysyttävää! Ei muuta kuin nyt jo suunnittelemaan kesäreissua Helsinkiin ;--) Ihanaa kesänjatkoa sulle ♡♡♡

Anjuska
Ripaus elämäämme

Niinpä! Ja ihanaa kesän jatkoa sullekkin! <3

Kommentoi