THE BUTCHER'S DAUGHTER

Sunday Blondie

Aamiainen on minulle päivän tärkein ateria – etenkin silloin, kun matkustan. On ihanaa aloittaa uusi päivä herkullisella, rauhassa nautitulla aamiaisella paikallisten suosimassa kahvilassa tai ravintolassa. Hyvästä aamiaiskokemuksesta riittää energiaa koko loppupäiväksi.

Kävin viime kesänä lounaalla West Villagen The Butcher's Daughterissa ja ihastuin ravintolaan välittömästi. Koska tiesin, että ravintola tarjoaa myös erinomaista aamiaista, oli tällä kertaa aika testata Nolitan ravintolan aamiainen. 

Jet lagin vuoksi nousin jo seitsemältä ja suuntasin Nolitaa kohti heti kahdeksan jälkeen. Hyppäsin metroon ja huonoista yöunista väsähtäneenä onnistuin jäämään pois väärällä pysäkillä. Harhailin jonkin aikaa hiljaisen Tribecan kaduilla, kunnes paikansin itseni kartalta ja löysin tieni Kenmare Streetille.

The Butcher's Daughter oli jo kohtuullisen täynnä yhdeksältä lauantai-aamuna. Onnistuin saamaan itselleni mukavan ikkunapaikan, josta saattoi seurata elämää kadulla. Ruokalistalta olisin voinut tilata kaiken, mutta päädyin perinteikkäästi avocado toastiin, hedelmäsalaattiin ja matcha latteen. The Butcher's Daughter panostaa tuoreeseen ja kasvispainotteiseen ruokaan, ja moni annos olikin kokonaan vegaaninen: matcha lattekin valmistettiin mantelimaitoon.

Tilaamani aamiainen kustansi 20 dollaria sekä tipit, mikä on melko tavanomainen hinta aamiaisesta Manhattanilla. Itselleni New Yorkin aamiaiset ovat kuitenkin ainutlaatuisia kokemuksia, joista kannattaakin vähän maksaa. Nautin avokadoleivästäni samalla antaumuksella kuin katselen taideteoksia museossa tai rentoudun hieronnassa.

Ihanan ruoan lisäksi The Butcher's Daughterissa ihastuttavat kaunis sisustus, aito tunnelma sekä iloiset tarjoilijat. Siksi se onkin paikka, johon haluan palata yhä uudelleen ja uudelleen.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentoi