HOW TO HYGGE

Sunday Blondie

Kun aloitin tämän postauksen kirjoittamisen, ajattelin, että kertoisin teille asioista, jotka tekevät minut juuri nyt onnelliseksi. Hetken asiaa pohdittuani kuitenkin totesin, että nämä pienet asiat ilahduttavat minua aina.

Siksi ajattelinkin kirjoittaa arkielämän hyggestä.

Hygge = Pronouced ”hoo-ga”. A Danish word that means cosiness. It is a feeling  more than a word – the ritual of enjooying life’s simple  pleasures and making the ordinary more meaningfull, beautiful and special.

Hygge-trendi on ollut jo parin vuoden ajan in, mutta oikeastaan Suomessa on osattu hyggeillä aina. Kukapa meistä ei tykkäisi käpertyä viltin kanssa sohvannurkkaan pimeimpänä vuodenaikana?

Omasta mielestäni hyggessä tärkeintä ei ole oikeanlainen sisustus tai tietynlaisten asioiden tekeminen - oikeanlaisen hygge-imagon saavuttaminenkin kun voi kääntyä suorittamiseksi. Tärkeintä on osata rauhoittua ja elää hetkessä. Jättää älypuhelin hetkeksi oman onnensa nojaan ja uppoutua siihen, mitä sillä hetkellä tekee, oli kyse sitten kirjan lukemisesta, neulomisesta tai kokkailusta.

Talvi on parasta hyggeaikaa. Ota ilo pimeästä vuodenajasta ilo irti ja nauti rennosta kotoilusta!

Nämä asiat ilahduttavat itseäni marraskuussa:

Kupillinen teetä kesken työpäivän. Kotoilufiiliksen voi tuoda töihinkin pukemalla jalkaan villasukat ja keittämällä kupin teetä. Varsinkin kiireisen työpäivän keskellä tuntuu tärkeältä ottaa itselleen hetki aikaa teekupillisen kera. Teen ja villasukkien lisäksi mieluisin työkaverini on Familonin kudottu torkkupeite, joka on onneksi aika tyylikäs työponcho.

Hot jooga. Kun lämpömittarin lukema laskee pakkasen puolelle, tuntuu hot joogan lämpö erityisen ihanalta. Jooga ylipäätään tuo energiaa ja lempeyttä pimeään vuodenaikaan. Puolitoista tuntia kestävän joogan jälkeen tuntuu mahdottomalta kiirehtiä enää yhtään mihinkään. Jooga tarjoaa myös ihanan startin lempeään päivään.

Kynttilät. Poltan paljon kynttilöitä, syksyisin ja talvella lähes joka ilta. Rakastan kaikenlaisia kynttilöitä: pieniä tiukkukynttilöitä, jouluisia tuoksukynttilöitä, lasisia trendikynttilöitä, klassisia kruunukynttilöitä... Iltauutistenkin katseleminen tuntuu tunnelmallisemmalta kynttilänvalossa.

Riisipuuro. Yksi jouluajan parhaimmista asioista! Oikeastaan voisin syödä riisipuuroa ympäri vuoden, mutta jostain syystä sitä tulee keitettyä vain talviaikaan. Kenties se on juuri siksi niin hyvää.

Sauna. Pystyisin hyvin elämään ilman omaa saunaa, mutta täytyy myöntää, että oma sauna on iso onni. Se tunne, kun tulee perjantaina illalla kotiin treenien jälkeen, siivoaa ja lopulta rentoutuu saunan löylyissä. Se on sanoinkuvaamattoman ihana. Saunomisesta alkaa viikonloppu.

Sisustuslehdet ja kirjat. Kesällä lukeminen sijoittuu ulos, rannalle pyyhkeen päälle tai nurmikolle piknikille. Talvella lukemisessa viehättää juuri omaan kotikoloon käpertyminen. Luemme usein kirjoja yhdessä poikakaverini kanssa siten, että hän hieroo samalla jalkojani.

Muhkea peitto ja pehmoiset lakanat. Sänkyyn kömpiminen on yksi parhaista asioista, ja talviaikaan tuntuu mahtavalta uppoutua muhkean untuvapeiton syvyyksiin. Tällä hetkellä sänkyämme sulostuttavat Familonin harmaat percalepussilakanat, jotka tuntuvat ihanan pehmeiltä iholla.

Rento oleskelu, niin kotona kuin kahviloissa. Siinä missä keväällä on ihanaa istua terassilla ja nauttia ulkoilmasta, talvella pikkuiset kahvilat sohvineen houkuttelevat. Kotona on ihanaa kaivautua sohvannurkkaan viltin ja villasukkien kanssa lukemaan sisustuslehtiä kynttilänvalossa.

neule R/H // hame Topshop // kengät Dinsko

kuvat: Hanne-Mari Tarvonen

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Hyggeily pelastaa näin pimeänä aikana!

Hanna K
Sunday Blondie

No todellakin ♡ Arjen pienet ilot, ne ovat niin tärkeitä!

Kommentoi