pretty in pink – roihuvuoren hanami-juhla ja miehet, jotka haistelevat kukkia

Sunday Blondie

Mielestäni Esplanadille tulisi ehdottomasti istuttaa kirsikkapuita, Tukholman Kungsträdgårdenin tapaan.

Pääsin nauttimaan kirsikankukista jo muutama viikko sitten Tukholmassa, jossa kirsikankukat olivat saaneet koko kaupungin sekaisin. Kirskikankukat, ja etenkin niitä kuvaavat ihmiset, olivat varsinainen nähtävyys. Kukkia kuvaavia turisteja ja kaupunkilaisia olikin niin paljon, että hyvä, että itse kukista sai napattua kuvan. Samanlaista kävijämagneettia kaivattaisiin Helsinginkin keskustaan!

Kävimme tänään piipahtamassa poikaystäväni kanssa Roihuvuoren hanami-juhlassa, jossa kirsikankukat olivat todellakin parhaimmillaan. Olimme jutelleet aikaisemmin ystävien kesken alustavasti piknikistä, mutta sää oli sen verran viileä ja epävakaa, että päätimme siirtää piknikkiä suosiolla toiseen ajankohtaan.

Todellisia hanami-juhlijoita pilvet ja kostea maa eivät pelotelleet. Ihmisiä oli valtavasti, ja kuvia räpsittiin niin kameroilla kuin kännyköillä ahkerasti. Onneksi aurinkokin päätti pilkahtaa pilvien takaa juhlijoiden iloksi.

Herkät kirsikankukat ovat ehdottomasti yksi lempikukistani. Ihastuin niihin viimekeväisellä New Yorkin matkallani, jolloin räpsin kuvia kirsikankukista ympäri kaupunkia. Valokuvauksesta innostuneelle kukat ovat varsin ihanteellinen kuvauskohde: kukat jaksavat olla mallina vaikka tuntikausia, ja näyttävät aina upeilta.

Jopa vaaleanpunaisia kirsikankukkia suloisempia ovat kuitenkin ehkä miehet, jotka haistelevat kukkia. ♡

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi