SUNDAY DATE AT KAPPELI

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Kappelin kanssa

 

Sunnuntait ovat olleet meille aina ihanaa kahvittelu-, brunsseilu- ja museoaikaa. Viime sunnuntaina kävimme kiertämässä Ateneumin näyttelyt (lämmin suositus Suomen taiteen tarina -näyttelylle), jonka jälkeen päädyimme tekemään jotakin tavallisesta poikkeavaa: lähdimme brunssin sijaan aikaiselle illalliselle klassiseen ravintola Kappeliin.

Kappeli juhlii tänä vuonna 150-vuotisjuhliaan. Ravintola avattiin kesäkuussa 1867, josta lähtien se on ollut yksi Helsingin vilkkaimmista kohtaamispaikoista. Kappelin kesäterassi on sijainniltaan yksi kaupungin parhaimmista, ja ravintolassa on mukavaa nauttia niin aamupäiväkahvit kuin illallinen. 

Taide on ollut tärkeä osa Kappelin historiaa. Keskeinen sijainti ja hyvä ruoka houkuttelivat aikoinaan paikalle useita tunnettuja taiteentekijöitä: nuoren säveltäjä Jean Sibeliuksen, kirjailijat Eino Leinon ja Juhani Ahon sekä taiteilija Akseli Gallen-Kallelan. Leinon ja Sibeliuksen kantapöydät sijaitsevat yhä ravintolan länsisiivessä. Kappelin ruokalistalta löytyvät myös Eino Leinon, Jean Sibeliuksen sekä runoilija L. Onervan nimikkomenut.

 

 

Yli sadan vuoden taipaleen aikana Kappelissa on katsottu tärkeäksi myös kehittää ravintolan ruokatarjontaa. Ravintolassa on haluttu vastata kasvisruoan kysyntään tarjoamalla kasvismenua, joka on ollut saatavilla jo muutaman vuoden ajan. L. Onerva -nimellä kulkeva menu koostuu kolmesta ruokalajista, jotka vaihtelevat kauden mukaan.

Tällä kertaa tarjolla oli kuohkeaa samppanja-mustajuurikeittoa, punajuuririsottoa ja vuohenjuustoa sekä kahvilla maustettua valkosuklaata ja omenasorbettia. Minä valitsin kasvismenun, kun taas mies halusi testata perinteisen Eino Leino -menun: Kappelin kalalajitelman, marmoriulkofileen ja créme brûléeta tyrnisorbetin kera.

Kappeli lukeutuu niihin ravintoloihin, joissa tuntuu vallitsevan aina miellyttävän leppoisa tunnelma. Sunnuntai-illallinen houkutteli paikalle niin perheitä, ystäväseurueita, turisteja kuin pariskuntia. Välillä pilviverhon takaa kurkistavat auringonsäteet lämmittivät isojen, Esplanadille avautuvien ikkunoiden lävitse. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, ruoka ihanaa.

Valitsemani kasvismenu koostui takuuvarmasti maistuvista annoksista. Mustajuurikeitto oli samettisen pehmeää, punajuuririsotto maukasta ja jälkiruoka suussa sulavaa. Omasta mielestäni menun hinta-laatusuhde on varsin kohdillaan: kolmen ruokalajin kasvismenu maksaa 43,50e, S-etukortin omistajille 39e. Myös Eino Leino -menu näytti katoavan parempiin suihin varsin nopeasti.

 

 

Heti, kun auringonsäteet lämmittävät ulkonakin, on aika suunnata Kappelin terassille. Aamutee kesäisellä Esplanadilla... Juuri sitä kaipaan tänä harmaana päivänä!

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentoi