Ladataan...
Sunday Blondie

Vaikka tykkäänkin käydä viikonloppuisin kahviloissa ja ravintoloissa, välillä on hauskaa kokkailla kotona.

Kokeilin muutama viikonloppu sitten Maku.fi -sivustolta löytämäni tomaattisalsan reseptiä. Salsan tekemistä ei oikeastaan voi edes kutsua kokkaamiseksi, sillä käytännössä kyse on muutaman hassun ainesosan pilkkomisesta ja maustamisesta. 

Siksi tuoresalsa onkin oivallinen lisuke laiskaan sunnuntai-iltaan. Se on paitsi helppo ja nopea valmistaa, myös sopii yhteen monenlaisten ruokien kanssa – esimerkiksi tortillojen, tacojen, paistetun lohen tai grilliruoan kylkeen.

Itse tein salsaa puolet Maun ohjeen määrästä. Mausteiden suhteen reseptiä ei kannata noudattaa orjallisesti, vaan lisäillä ainesosia oman maun mukaan. Esimerkiksi chilin määrää lisäämällä salsasta saa halutessaan tulisemman.

Tuoresalsa

- 5 tomaattia- ½ tai kokonainen sipuli
- valkosipulia
- tuoretta chiliä
- tuoretta persiljaa silputtuna
½ dl sitruunamehua
- loraus ruokaöljyä
- ½ rkl sokeria
½-1 rkl suolaa
- mustapippuria
- basilikaa

Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Sekoita kaikki ainekset tomaattikuutioiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.

bloglovin / instagram / pinterest

Ladataan...
Sunday Blondie

Miten ihanan laiska, toimeton, suorastaan rentouttava viikko. 

Olen nauttinut täysillä kesän ainoista lomapäivistäni. Kerännyt pisamia nenänvarteeni, juonut kahvia terassilla myhäillen aurinkolasieni takana, haahuillut pitkin keskustan katuja, tunnelmoinut ystäväni häitä ja tulevia kaason tehtäviäni, kuvaillut ja hölmöillyt toisen ystäväni kanssa, lukenut kirjaa ja lehtiä, ollut tekemättä yhtään mitään.

Samalla olen odottanut. Odottanut. Ja odottanut.

Tänään sain vihdoinkin viimeisen kurssiarviointini ja näin ollen opiskeluni päätökseen. Kaksi viikkoa, ja minulla on kädessäni paperi, jonka saamista olen odottanut kolme vuotta. Paperin, joka todistaa, että kyllä
– minä osaan, minä olen valmis.

Valmis siirtymään eteenpäin. Ensi maanantaina aloitan unelmieni kesäduunin, unelmieni työpaikalla. Olen mielettömän kiitollinen saamastani mahdollisuudesta sekä innoissani tulevasta kesästä ja kaikista ihanista uusista ihmisistä, joihin tulen tutustumaan! Innoissani ja onnellinen kaikista niistä jutuista, joita pääsen kirjoittamaan. Tarinoista, joita pääsen kuulemaan ja kertomaan.

Tosiasiahan on kuitenkin se, että täysin valmista minusta ei tule koskaan. Ja se onkin koko jutun hienous: aina löytyy uutta opiskeltavaa, tutkittavaa, pengottavaa, kirjoitettavaa. Aina löytyy uusia tarinoita, ilmiöitä ja ihmisiä. Aina löytyy uusia tapoja kertoa tarinoita. Aina voi kehittyä, ja tulla paremmaksi.

Haistan kesän, tuoreet mansikat, lasissa kuplivan kuoharin ja mangojäätelön. Ilon, jännityksen, onnen
– uuden alun.

Vitsit, miten vatsanpohjassa kipristelee!

bloglovin / instagram / pinterest

Kuva: Eveliina Linkoheimo

Ladataan...

Ladataan...
Sunday Blondie

Pääsin viime perjantaina tutustumaan juuri ovensa Ruoholahdenrantaan avanneeseen Cargo Coffee & Kitcheniin, kun sain kutsun Yotuelin järjestämään Kauniiden hymyjen iltapäivä -bloggaajatapahtumaan.

Baanan eteläpäähän toukokuun alussa avattu Cargo koottiin kasaan vanhoista merikonteista. Isot ikkunat täyttävät pienen kahvilan valolla, ja vaneripinnat tuovat lämpöä raffiin tunnelmaan. Sisätilojen lisäksi kahvilan katolta löytyy koko päivän auringonvalosta nauttiva terassi baareineen. Terassi olikin saavuttanut nopeasti suosiota, sillä se oli perjantai-iltapäivänä täynnä kauniista säästä nauttivia ihmisiä.

Cargon henkilökunta oli valmistellut meille monenlaisia herkkuja: täytettyjä leipiä, keittoa, salaattia ja pientä makeaa. Juotavaksi tarjolla oli ihanan Powaun mehuja (olen jo pidempään fanittanut merkin suloisia pikkupulloja!), Pour Te:n jääteetä sekä tietysti erilaisia kahveja. Kaikki oli tuoretta, raikkaan kesäistä ja erinomaisesti valmistettua. Esteetikkona arvostin myös ruoan kaunista esillepanoa.

Iltapäivän ohjelmassa oli paitsi nauttia hyvästä ruoasta, myös keskustella hampaiden hoidosta. Väittelimme esimerkiksi siitä, minkälainen hammaslanka on paras, ja pohdimme, minkälainen hampaidenvalkaisu olisi terveellisin.

Vaikka tapahtuman teemana olikin hampaidenhoito, pääsimme kuitenkin maistamaan myös Cargon makeita herkkuja. Yksi kahvilan erikoisuuksista on flapjack, brittiläinen jälkiruokaherkku, joka valmistetaan kaurahiutaleista ja voista. Cargon versiossa mukana oli myös kuivattua aprikoosia, mikä sopikin "myslikakkuun" erinomaisesti.

Flapjackin lisäksi tarjolla oli pieniä raakasuklaapaloja, jotka sulivat sormille ja suuhun. Kivan erilaisia jälkiruokia, näihin ei törmää joka kahvilassa! Vitrsiinissä oli esillä muitakin jälkiruokia, esimerkiksi perinteistä mudcakea.

Smile! Herkuttelujen jälkeen kelpasi väläyttää hymy kameralle. Vaikka hampaani ovatkin kohtuullisen valkoiset, odotan innolla tapahtumasta kotiinviemisiksi saamieni Yotuel-tuotteiden testaamista. Niistä lisää raporttia myöhemmin!

Cargo Coffee & Kitchen
Ruoholahdenranta 8
Ma
pe 7.3022, la 1022, su 1018

bloglovin / instagram / pinterest

Pages