Ladataan...
Sunday Blondie

Lukioaikoina aloitin jokaisen aamuni höyryävällä lautasellisella kaurapuuroa.

Söin monta vuotta kaurapuuroa aamiaiseksi, monesti nopeasti ja tylsästi mikrossa valmistettuna. Salilla käymisen aloitettuani lisäsin marjojen sekaan myös raejuustoa, enkä koskaan kyllästynyt lusikoimaan epämääräistä sekoitelmaa naamaani.

Sittemmin aamiaispuuro on jäänyt ja korvaantunut rahkapohjaisilla smoothieilla. Rakastan silti edelleen lämmintä puuroa, etenkin sellaista, jota on haudutettu useita tunteja hartaudella suuressa kattilassa, rakkaudella.

Parhaita aamuja yhdistää aina sama seikka: kiireettömyys. Kiireettömyyden lisäksi arvostan hiljaisuutta, joka levittäytyy ympäristöstä raukeasti jokaisen kehonosaan, päästä varpaisiin, saaden hengityksen hidastumaan ja mielen rentoutumaan.

Juuri sellaisen aamun sain kokea jonkin aikaa sitten syödessäni aamiaista Fleminginkadun Galleria Keitaassa, kun astelin kahvilaan sen vasta avattua ovensa. Galleria Keitaassa on ihanaa pikkukahvilan tunnelmaa: sisustus on vaalea ja hillityn tyylikäs, aurinkoisella säällä kahvinsa voi nauttia ulos nostetuilla tuoleilla. Tunnelmaa voisi verrata New Yorkin Brooklyniin.

Keitaassa on tarjolla paitsi mainioita *kanelikierteitä ja muita makeita herkkuja, myös useita erilaisia aamiaisvaihtoehtoja. Aamiaispöydän sijaan asiakkaat voivat valita aamiaisensa listalla eritellyistä vaihtoehtoista. Nälkäisimmät valitsevat eggs florentinen, kun taas raskaaseen aamiaiseen tottumattomat voivat turvautua jogurttiin ja granolaan.

Itse valitsin aamiaisekseni luomuohrapuuron, jonka kanssa oli tällä kertaa tarjolla mustikkahilloa. Vaihtoehtoisesti puuroonsa voi pyytää voinokareen.

Ja voi, miten hyvää se olikaan. Juuri sellaista, kuin hyvän puuron pitääkin olla, kuumaa ja suussa sulavaa. Keitaan puuroannokset ovat niin runsaita, että vihreä tee riitti mainiosti sen kaveriksi – smoothiet tai munakkaat olisivat puuron lisäksi jo liikaa.

Galleria Keitaassa vallitsee ihanan kotoisa fiilis, ja kahvila on muotoutunut ajan mittaan yhdeksi kalliolaisten monista olohuoneista. Tänne on ihanaa tulla lukemaan päivän lehdet kanelikierteen kera, uppoutua kirjaan teekupillisen äärellä tai näpytellä työjuttuja läppärillä lounaan lomassa.

Galleria Keidas
Fleminginkatu 7
Ma suljettu, ti–pe 8-17, la–su 10–15

bloglovin / instagram / pinterest

* Edit Eiksjoo:n toiveesta: korvapuustien sijaan korrektimpaa on puhua KANELIKIERTEISTÄ. (Olipa nimi mikä tahansa, hyviä ne ovat.)

Ladataan...
Sunday Blondie

Osaan olla aika nipo joissain asioissa.

Erityisen tarkka olen, kun tulee kyse vaatteista – niiden täytyy olla just eikä melkein, sillä a) en halua täyttää kaappejani turhalla tavaralla b) haluan, että minulla on aina hyvä fiilis ne päälle pukiessani.

Siksi olinkin hieman vaikeana, kun pari viikkoa sitten kannoin kotiin Clarksin upouudet nilkkurit. Kaupassa kävelin kengät jalassani, tunnustelin, peilailin, pähkäilin pitkään. Lopulta päädyin ottamaan ne, sillä ne olivat parhaimmat, jotka olin löytänyt.

Kotona vedin kengät uudelleen jalkaani. Vääntelin ja kääntelin. Nilkkurit näyttivät todella hyviltä, eikä niissä ollut oikeastaan mitään moitteen sijaa. Mutta.

Mielessäni kummitteli ajatus, että kengät voisivat näyttää vielä paremmilta.

poolo H&M // hame Gant // kengät Vagabond // korvakorut Glitter // sormukset H&M

Kenkien palautusaika oli mennyt jo melkein umpeen, kun päätin vapaapäivänä lähteä vielä kerran katsastamaan keskustan kenkätarjonnan. Saattoihan olla, että etsinnöistäni huolimatta olin missanut jotakin, kävellyt kirjaimellisesti onneni ohitse.

Speksini täydellisten syysnilkkureiden suhteen olivat selkeät. Niissä piti olla piikkiterävä kärki, ei hitustakaan pyöreä. Niiden piti olla mustaa nahkaa, mieluusti hieman kiiltävät. Kunnon korot, mutta sellaiset, joilla on mukava kävellä koko päivä kaupungilla.

Silmäilin useiden liikkeiden kenkävalikoimia, mutten löytänyt etsimääni. Odotukseni eivät olleet erityisen korkealla, olinhan käynyt kaupat lävitse jo kerran.

Olisihan se pitänyt arvata: lopulta kuvitelmieni mukaiset syyskengät löytyivät Vagabondilta. Ne olivat juuri sellaiset, kuin olin toivonut! Tarkemmin asiaa ajateltuani tajusin, että Vagabond ei ole pettänyt minua koskaan: merkin kengät istuvat aina jalkaani napakasti kuin hansikas, ja tuntuvat aamutossuilta. Niinpä heitin hyvästit Clarksin kengille – joku toinen saa niistä itselleen ne täydelliset syyskengät.

Kengissä kelpaa vain paras, ajattelin, kun vedin upouudet ihanuudet sunnuntaina jalkaani. Sama filosofia taitaa koskea lopulta aika montaa asiaa elämä on aivan liian lyhyt asioille, jotka eivät saa vatsanpohjaa kipristelemään.

bloglovin / instagram / pinterest

Ladataan...
Sunday Blondie

Muotifriikit, HUOMIO – tulevalla viikolla kannattaa suunnata katse Yle Teemalle, sillä muoti valtaa kanavan ohjelmiston jokaisena iltana.

Viime viikolla sain jännittävän sähköpostin Yleltä: pääsin katsomaan Yle Teemalla esitettäviä muotidokumentteja ennakkoon! Olin viestistä todella innoissani, sillä rakastan dokumentteja, erityisesti muotimaailmaa käsitteleviä – Voguen syyskuun numeron synnystä kertova The September Issue on yksi ikisuosikeistani, kuten myös upean elämäntyön tehneestä Diana Vreelandista kertova The Eye Has to Travel sekä suunnittelija Raf Simonsin Diorille suunnittelemasta haute couture -mallistosta kertova Dior and I. (Tässä välissä on myös pakko mainita, että sain kunnian haastatella kaksi jälkimmäistä elokuvaa ohjannutta Frédéric Tchengiä viime syksynä Lilyn toimituksen blogiin, hih!)

Katselin ennakkoon kolme kiehtovaa dokkaria, jotka kertoivat muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultierista, vaikutusvaltaisista muotibloggaajista ja kenkäsuunnittelija Christian Louboutinista. Mikäli et ehdi television tai läppärisi äärelle joka ilta, tsekkaa ainakin nämä dokkarit!

Jean-Paul Gaultier, intohimona vaatteet – ma 28.9. klo 21

Jean-Paul Gaultier on viihdyttävän puhelias ekstrovertti, joka imee jatkuvasti inspiraatiota suunnittelutyöhönsä ympäristöstään. Dokumentissa muotisuunnittelija avaa menneiden mallistojensa saloja ja luo ompelijansa avulla uusiksi kaksitoista ikonisinta asuaan kameran edessä. Mistä Gaultier sai inspiraationsa luomuksiin, mikä on tarina asujen takana? Gaultier kertoo, niin nopeasti, että katsojaa suorastaan hengästyttää.

Mielestäni on jännittävää, miten erilaisia näkemyksiä esimerkiksi tasaraitakuosi voi muotisuunnittelijoiden mielissä synnyttää. Verratkaa vaikka Marimekon ja Gaultierin raitaluomuksia! Gaultier lähti myös rohkeasti mukaan trashion-muotiin, ripusti peltipurkit mallien kauloihin ja teki jätesäkistä yksinkertaisen mekon. So chic!

Muotibloggaajien maailma – ke 30.9. klo 21

Muotibloggaaminen ei ole ollut enää vuosiin vain hassua tyttöjen puuhastelua, vaan varteenotettava tapa tienata rahaa ja toteuttaa itseään. Sosiaalisen median kanavat ovat yhä vahvemmin mukana bloggaamisessa, ja seuraajat odottavat jatkuvasti bloggaajilta läpinäkyvyyttä.

Dokumentissa käydään ranskalaisen muotibloggaajan kotona, hypitään Pariisin kaduilla näpsimässä asukuvia ja postaillaan Instagramiin otoksia uusista vaatemallistoista. Välillä teki mieli sulkea silmät, ja vain kuunnella, kun pariisittaret puhuivat nopeasti ja kauniisti ääntäen kameralle. Ranskan kieli, se on kuin hunajaa korville.

Louboutin, kenkien kuningas – to 1.10. klo 21

Ah, Christian Loubotin. Nimi, jonka jokainen korkokenkiä rakastava nainen muistaisi vaikka unissaan.

Dokumentin myötä arvostukseni kenkäsuunnittelijaa kohtaan kasvoi entisestään. On mahtavaa seurata, miten lapsuuden elämänvaiheet ja ympäristön vaikutukset ohjailevat tulevaisuuden uraa ja vaikuttavat oman elämän suunnan muodostumiseen.

Louboutin suhtautuu intohimoisesti paitsi kenkiin, myös luomistyönsä suurimpaan inspiraationlähteeseen – naiseen.

"Kun suhtautuu avoimesti maailmaan, inspiraation lähde voi olla mikä hyvänsä. Se voi olla keskustelu, ihmisen kävelytapa, tanssin koreografia, ihan mikä tahansa. Suurin inspiraationlähde on kuitenkin aina nainen. Tärkeintä naisessa on viehätysvoima mutta myös kyky ilmaista itseään. Se elämä, joka huokuu luonteesta."

Tämä dokumentti oli mielestäni omalla tavallaan kaunein, ja se piirsi kuvan herkästä sekä filosofisesta suunnittelijasta. Jos jonain päivänä saisinkin louboutinit jalkaani, olisin onnentyttö!

Arvatkaa muuten, mistä Louboutin sai inspiraation korkokenkiensä ikoniseen, punaiseen pohjaan? Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kynsilakkapullosta!

Mutta kuten sanottu: muotiviikolla Yle Teemalla esitetään muotiaiheista ohjelmaa joka päivä. Nämä kolme dokumenttia nähtyäni ajattelin tsekata vielä nämäkin, kiinnostavilta kun kuulostivat:

Vaateteollisuuden takana 40 000 työpaikkaa – ti 29.9. klo 21:56

Ensimmäiset supermallit – la 3.10. klo 21

Pretty Ugly – la 3.10. klo 22.11

Kupillinen teetä, villasukat, pari kynttilää ja huikeita dokkareita muodin maailmasta – aika mahtava tapa aloittaa lokakuu, etten sanoisi!

Kuvat: Yle

bloglovin / instagram / pinterest

Pages