Ladataan...
Sunday Blondie

Tällä hetkellä istun autossa ja odottelen poikaystävääni, joka käy hoitamassa vielä viimeiset työkäynnit ennen kuin suuntaamme hänen perheensä luokse Pohjanmaalle pääsiäisen viettoon.

Viiden päivän miniloma tulee tarpeeseen. Viimeiset seitsemän päivää olen viettänyt suurimman osan ajastani töissä, ja siksi kaipaankin pientä hengähdyshetkeä. Rauhallisia aamuja, pitkiä aamiaisia, lehtien ja kirjan lukua, ulkoilua ja saunomista. 

Loppuviikon jännittävin ohjelmanumero tuleekin olemaan pääsiäiskokkojen ihastelu. On aina hauskaa huomata, miten pienen Suomenkin sisällä on erilaisia tapoja juhlistaa pyhiä – meillä päin kun kokkoja poltetaan vasta juhannuksena.

Tulevina päivinä aion siis ladata akkuja, rentoutua ja inspiroitua. Nyt on taas aikaa suunnitella, mistä aiheista ja Helsingin mestoista haluaisin kirjoitella blogiin! Kuulumisia voi seurata Instagramista ja Snapchatista tutun nimimerkin @hannakarppa takaa. ☆

Ihanaa pääsiäistä kaikille! Syökää suklaamunia munkin puolesta, mä taidan keskittyä aamiaissmoothieihin ja ehkä hieman myös mämmiin! ♡

// Oh Easter, how I've been waiting for you! Today we'll drive to Pohjanmaa to spend the holidays with my boyfriend's family. Since I've been working a lot lately, I'm gointo to enjoy my five free days to the fullest and just sleep, relax and get inspired. Finally I've got some time to plan ahead what I'd like to write about next here on my blog, and what kind of places in Helsinki I'd like to visit! You can follow our holiday from my Instagram and Snapchat @hannakarppa.

Happy Easter folks! Eat my chocolate eggs as well, 'cause I'm going to focus mainly on morning smoothies and maybe a little bit on mämmi, too! ♡

bloglovin instagram / pinterest

 

   

  Ladataan...

  Ladataan...
  Sunday Blondie

  Hyviä lounaspaikkoja ei voi olla takataskussa koskaan liikaa.

  Yksi keskustan ikisuosikeistani on Kalevankadulla sijaitseva SIS. Deli + Café. Kahvilassa parasta ovat maukkaat ja raaka-aineiltaan piristävästi päivittäin vaihtelevat salaatit, jotka ovat aivan toista kaupan aneemisiin valmissalaatteihin verrattuna. Hinnaltaan SIS. Delin valmissalaatit ovat toki kaupan versioita kalliimpia, mutta 10–13 euron hinta ei tunnu kohtuuttomalta laadukkaasta ja terveellisestä lounaasta.

  Mikäli lounaansa nauttii paikan päälle, kuuluvat annokseen lisäksi leipäpöytä sekä tee tai kahvi. Keittojakin olen maistanut, ja todennut ne herkullisiksi: kasvissosekeitto lämmittää ihanasti etenkin viileinä päivinä. Valikoimasta löytyy myös muita täyttävämpiä lämpimiä ruokia. Valmiiksi pakatut lounasateriat on helppo napata myös mukaan.

  Salaattien ja keittojen lisäksi SIS. Deli on täynnä ihania välipaloja: esimerkiksi erilaisia erikoiskahveja ja teitä, täytettyjä leipiä, terveellisiä smoothieita, välipalapatukoita ja erilaisia makeita herkkuja. I like! ♡

  Lounaan lisäksi olen rakastunut SIS. Delin arkiaamiaiseen, josta olenkin jo aiemmin kirjoitellut.

  You can never know too many great lunch places.

  One of my favorites is SIS. Deli + Café on Kalevankatu, right in the middle of the city. They offer an excellent variety of salads, which are quite different compared to the anemic ones sold on grocery stores. This can of course be seen in the price, but 10–13 euros for a healthy quality lunch doesn't seem that bad at all.

  If you enjoy your lunch at the café, you can get also bread and tea or coffee for the same price. I've also tasted SIS. Deli's soups, which warm up nicely especially on cold days. Besides salads and soups they've got also some other warm dishes. Pre-packed lunches are super easy to take away.

  Besides lunch SIS. Deli offers tasty snacks: speciality coffees and tea, filled breads, healthy smoothies, muesli bars and some sweet treats. I like! ♡

  I also love SIS. Deli's wonderful daily breakfast, which I've already told you about before.

  SIS. Deli + Café
  Kalevankatu 4
  Avoinna ma–pe 7–19, la–su 9–16 // Open Mon–Fri 7–19, Sat–Sun 9–16

   

  bloglovin instagram / pinterest

   

   Ladataan...
   Sunday Blondie

   Kuten olen aiemminkin kertonut, olen kosmetiikan suhteen sekakäyttäjä. Ripsivärissäni olen luottanut jo teini-ikäisestä lähtien klassiseen Sensain 38 °C -ripsariin, josta en hevillä luovu. Ihon hoidossa olen taasen ihastunut käyttämään Mádaran ja Mossan tuotteita.

   Mikäli löydän luonnonkosmetiikan puolelta ”normaalia” meikkituotetta paremman vaihtoehdon, pävitän sen vanhan tilalle aina mielelläni. Viime aikoina olen harkinnut etenkin meikkivoiteeni vaihtamista: olin jo pitkään kokenut, että käyttämäni Chanelin meikkivoide on kenties liian mattapintainen kuivalle iholleni.

   Ja kuinka ollakaan, joku onnistui kuulemaan toiveeni! Viime viikolla sain PUR Hyvinvointikaupasta testattavakseni liikkeeseen juuri saapuneita RMS Beautyn tuotteita: vaaleaan ihonsävyyni sopivan meikkivoiteen sekä keväisen heleän lip2cheek -poskipunan.

   RMS Beauty on newyorkilaisen ammattimeikkaaja Rose-Marie Swiftin luoma luonnonkosmetiikan meikkisarja. Swiftin kädenjälkeä on saatu ihailla esimerkiksi Voguessa, Harper’s Bazaarissa ja Ellessä ja hänen asiakkainaan on ollut useita tunnettuja julkisuuden henkilöitä kuten Sofia Coppola, Cindy Crawford ja Tilda Swinton.

   RMS Beautyn tuotteista on helppo tykätä ensinnäkin siksi, että ainesosaluettelo on ihanan minimalistinen. Pääraaka-aineena on käytetty kookosöljyä, joka soveltuu erinomaisesti kuivalle iholle. Kookosöljyn lisäksi meikkivoide sisältää risiiniöljyä, mehiläisvahaa, kaakaovoita, jojobaöljyä sekä rosmariiniuutetta.

   RMS Beautyn meikkivoide on saavuttanut varsinaisen kulttimaineen, eikä suotta. Aluksi pohdin, tuntuuko meikkivoide jo liiankin kostealta iholla. Koska olin tottunut huomattavasti kuivempaan pohjaan, RMS:n meikkivoide tuntui jopa hieman tahmaiselta iholla. Parin kerran voidetta testailtuani kuitenkin huomasin, että ihoni pikemminkin tykkäsi kosteuttavammasta voiteesta. Tuote suorastaan sulautuu ihoon.

   Jotta purkkiin ei pääsisi liiaksi likaa, nappaan kynnenpäällä tai lusikalla kämmenselälleni pienen nokareen. Kun voidetta hieroo, se muuttuu lämmön vaikutuksesta ohueksi ja levittyy tasaisesti. Itse tykkään levittää tuotteen sormin, mutta PUR Hyvinvointikaupasta on saatavilla myös RMS Beautyn meikkisiveltimiä.

   Pidän kevyistä meikkivoiteista, joka saavat ihon näyttämään luonnolliselta. RMS:n peittävyyttä on helppoa säädellä meikkivoiteen määrän mukaan: mitä enemmän voidetta kerrostaa iholle, sitä peittävämpi on lopputulos.

   Alla kuva ihostani ilman meikkiä, sekä kuvat meikkaamisen jälkeen.

   Lip2cheek puolestaan toimii nimensä mukaisesti niin huulilla kuin poskilla. Raikas sävy näytti ihanalta jo purkissa, mutta entäs sitten iholla! Tämä poskipuna tulee pelastamaan vielä monta aamua, kun olo on harmaa ja väsähtänyt.

   Meikkivoiteiden ja poskipunien lisäksi RMS:n sarjasta löytyy myös voidemaisia luomivärejä, kuultovoide, bronzer, puuteri sekä ripsiväri, joista kaikki luomivärejä lukuunottamatta ovat myynnissä Kampissa Urho Kekkosen kadulla sijaitsevassa PUR Hyvinvointikaupassa. Testissäni olleiden meikkivoiteen ja lip2cheekin hinta on 38 euroa kappaleelta.

   RMS:n tuotteet tulivat todella jäädääkseen meikkipussiini! Olen kuullut huhuja, että sarjan kuultovoide on vähintäänkin yhtä mahtava kuin suursuosion saavuttanut meikkivoide. Kenties se voisikin olla seuraavana kokeilun arvoisena meikkituotteena listallani... ♡

   *Yhteistyössä PUR Hyvinvointikaupan kanssa

   bloglovin instagram / pinterest

   Pages