Ladataan...
Sunday Blondie

Olen matkustanut paljon ja nähnyt useita upeita kaupunkeja: Lontoon, Pariisin, Berliinin, Rooman, Brysselin, Lissabonin. Mikään niistä ei ole ollut kuitenkaan yhtä mieleenpainuva ja rakas kuin New York.

Viikon kestänyt lomareissumme Isossa Omenassa sai päätöksensä sunnuntaina, kun kävimme nauttimassa viimeistä kertaa aamiaista Midtownin Sarabeth’sissä ystävämme Jennan kanssa ja kävelimme takaisin hotellillemme Central Parkin lävitse.

Yritin imeä itseeni mahdollisimman paljon New Yorkia. Kaupungin hajuja, ääniä, ihmisiä, fiiliksiä, polttavan kuumaa aurinkoa. Tiesin, että heti Suomeen palattuamme tulisin katselemaan matkakuviamme haikeudella.

Tällä hetkellä tunnelma on kuitenkin hilpeä, sillä jatkoimme eilen matkaamme Miami Beachille. New York oli minulle jo ennestään tuttu, mutta Miami on jotakin aivan uutta. Niinpä pääsemme yhdessä poikaystäväni kanssa tutustumaan täysin ummikkoina uuteen kaupunkiin ja jälleen yhteen palaan Yhdysvaltoja.

Ilokseni mies totesi, että New Yorkin nähtyään hän haluaisi nähdä Yhdysvaltoja laajemminkin. Itse olen tietysti suunnitellut uusia seikkailuja jo ennen kuin tämänhetkinenkään on ehtinyt loppua…

Valtava kuvasaldo on vielä suurelta osin käymättä läpi, mutta halusin jakaa teille jo muutamia hauskoja hetkiä matkan varrelta. Palataan joihinkin lempimestoihini tarkemmin myöhemmin. ♡

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ladataan...
Sunday Blondie

Olen viettänyt jo viikon lomaillen, mutta jostain syystä kesäloma tuntui alkavan kunnolla vasta tänään.

Yksi syy on se, että avomieheni jää tänään lomalle. Toinen se, että kävin viimeistä kertaa salilla hikoilemassa ennen Jenkkireissuamme.

Ja kolmas tietysti se, että huomenna lennämme  v i h d o i n k i n  New Yorkiin! Wohoo!

Perjantaina kävin hoitamassa vielä pakollisia matkaostoksia: hankin itseruskettavaa, silmälaput sekä ison matkalaukun. Moni kehotti ostamaan laukun vasta Jenkeistä, sillä tavaramekasta löytäisi kivan laukun kohtuuhintaan. Kun satuin kuitenkin löytämään omaa silmääni miellyttävän matkalaukun jo Kampin NT-Bagista, ostin sen ja huokaisin helpotuksesta, sillä nyt minun ei tarvitse käyttää reissussa aikaa laukun metsästämiseen.

Seuraavaksi voinkin siirtyä yhteen matkan hauskimmista ja kammottavimmista puuhista: vaatteiden valitsemiseen, pakkaamiseen ja jännittämiseen. Se tunne, kun vatsanpohjassa kipristelee niin, ettei pysty innostukseltaan nukkumaan!

Olen katsellut parin vuoden takaisia valokuvia, selannut matkaoppaita ja poiminut kivoja kahvilavinkkejä somesta. Viimeisen viikon ajan kaikki kiinnostavat kohteet ovat surranneet suloisena sekamelskana päässäni 24/7. 

Onneksi matkameikkipussini sisältö on sentään selkeä. Ranskalaisen Laboratoires de Biarritzin luonnonmukaiset aurinkovoiteet pitävät huolen siitä, etten polta ihoani Nykin 30 asteen helteissä. Mossan BB-voide tuo iholle kosteutusta sekä päivetystä, ja Madaran hellä, matkakokoinen kuorinta toimii putsarina. Huulikiiltoaddiktina olen erityisen ihastunut juuri nyt Burt's Beesin luonnollisen sävyiseen kiiltoon, joka tuoksuu taivaalliselta!

Mitä matkasuunnitelmiin tulee, ovat nekin jo sopivassa määrin hallinnassa. En halua ajastaa lomaani minuutilleen, mutta muutaman asian olemme lyöneet lukkoon: ostimme esimerkiksi liput Yankeesin matsiin, ja aiomme käydä katsomassa ainakin yhden musikaalin. Kävelyretki High Lanella, pitkä piknik Central Parkissa, juustokakkupala Junior'silla, auringonlaskuja rooftop-baareissa... Siinäpä listaa asioista, jotka haluaisin kokea New Yorkissa. Ja kaiken tämän päälle tulee vielä Miamikin, oih!

Saatan ajastaa blogiini muutaman kirjoituksen tai postata reissun varrelta kuvia. Tai sitten vain keskityn täysillä lomailuun. Se on kuitenkin varmaa, että Instagram ja Snapchat (@hannakarppa) päivittyvät säännöllisesti – rakastan valokuvaamista, joten tulen jakamaan kivoja hetkiä kanssanne päivittäin.

Mutta nyt, läppäri kiinni ja laukku auki! Haistan seikkailun ja New Yorkin kuumat kadut, jäätelön, kesän, pakokaasun ja vihreän nurmikon...

 Oh honey, how I've missed you. ♡

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Long story short: tomorrow we're  f i n a l l y  traveling to New York! I've been thinking about a lot our vacay these past days, searching tips of cool places and cute cafés from social media. At the moment my mind is so messed up of all the things I'd love to see and excitement I'm not sure how I'll manage to sleep tonight. We've got the tickets to Yankees match, and we'll definitely go to see a musical on Broadway. And oh how I'd love to take a walk on High Lane, have a long picnic on Central Park, enjoy a cheesecake at Junior's and watch the sunset from rooftop bars... Ah! The best way to follow our trip is to head to my Instagram or Snapchat (@hannakarppa) – I'll take you to the streets of New York and later on Miami. 

Ladataan...
Sunday Blondie

Tiistai-iltana tapasin pitkästä aikaa nykyisin Italiassa asuvaa ystävääni, joka oli käymässä Helsingissä. Koska kasvotusten käydyt keskustelut ovat nykyisin harvinaista herkkua, suunnistimme tyttökavereiden kanssa istumaan iltaa rauhalliseen A21 Decadesiin.

Sain kutsun A21 Decadesin 9-vuotissyntymäpäivää juhlistavaan cocktail-tilaisuuteen, mutta koska olin syntymäpäivien aikaan vielä reissussa, pääsimme testaamaan uudistunutta listaa ystävieni kanssa myöhemmin. Itse olin kiinnostunut etenkin Nordic Flavours -listan tarjonnasta.

Laadukkaisiin cocktaileihin keskittynyt A21 Decades aloitti toimintansa vuonna 2007. Pieteetillä valmistettujen juomien joukosta löytyvät niin vuosien varrella suosikeiksi nousseet klassikot kuin modernit, pohjoismaisia makuja yhdisteelvät cocktailit, New Yorkista Suomeen tuotuja pienpanimo-oluita unohtamatta. Gin & Tonic Lab tarjoaa puolestaan mahdollisuuden mitä erilaisempien gin & tonicien valmistamiseen.

Koska seurassamme oli myös yksi italialainen "turisti", tuntui Nordic Flavours -lista houkuttelevimmalta vaihtoehdolta. Niinpä päädyimme tilaamaan jokaiselle erilaisen juoman, joiden nimet kuuluvat alla olevassa kuvassa vasemmalta katsoen seuraavasti: Tyrni Sour, Kimmel, Suomen neito sekä Sex on the Forest.

Jokainen cocktail maistui ihanalta – kuin kesältä lasissa! Suomen luonnon puhtaat raaka-aineet maistuvat ja näkyvät näissä cocktaileissa vahvasti. Tyrni Sour, Sex on the Forest ja Suomen Neito olivat makeita, kun taas Kimmel osoittautui happamammaksi. Etenkin erilaisista marjoista valmistettu Suomen Neito on makeanystävien makuun. Sex on the Forest oli niin ikään marjaisa, mustikkainen, mutta maultaan aavistuksen tasaisempi. 

Oma suosikkini oli kuitenkin hilloinen Tyrni Sour, sillä rakastan tyrniä, ja tässä juomassa marjan maku tuli esille erityisen vahvasti. Lisäpisteet suloisesta isoäidin hillopurkista ja näyttävästä esillepanosta!

Tiistai-iltana A21 Decadesissa oli hiljaista, mikä sopi täydellisesti meille, sillä halusimme vaihtaa rauhassa kuulumisia. Viikonloppuisin baarissa riittää kuitenkin ihmisiä ja ääntä. Ensi kerralla taidan suunnata cocktailille after workille tai ennen illalliselle suuntaamista.

Lämmin palvelu, tunnelmallinen sisustus, kohtuulliset hinnat ja ennen kaikkea herkulliset cocktailit tekevät A21 Decadesista täydellisen cocktailbaarin! ♡ 

A21 Decades
Annankatu 21
Ti–ke 17–00, to 17–01, pe–la 17–02

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

*Yhteistyössä A21 Decadesin kanssa

// Yesterday me and my friends had a lovely night at cocktail bar A21 Decades tasting some of their old and new cocktails. Since we had one Italian "tourist" among us, we wanted to taste drinks from the Nordic Flavours menu. The names of the cocktails were as fabulous as the cocktails themselves: Tyrni Sour, Kimmel, Finnish Maiden and Sex on the Forest. We loved every single one of them, the pure flavours of Finnish nature. My favorite was Tyrni Sour, 'cause I just love bucthorn and you could really taste it in this cocktail. Warm service, elegant decor, reasonable pricing and above all, delicious drinks  that's what I call a perfect cocktail bar. ♡ 

TallennaTallenna

Pages