Ladataan...
Sunday Blondie

Syksy on uuden alku, sanotaan. Minulle syksy toi tänä vuonna tullessaan uuden työpaikan, mutta monelle lehtien tippuminen puista merkitsee ennen kaikkea vaatekaapin syyspäivitystä. 

Juuri uusien töiden takia vaatekauppojen kiertämiselle ei ole jäänyt aikaa, vaikka tarvitsisinkin kipeästi muutamia klassikkovaatteita. Viime viikolla pääsin kuitenkin tutustumaan suomalaisten suunnittelijoiden syysmallistoihin, kun kuvasimme Iso Roobertinkadulla sijaitsevan Frank/ie-liikkeen vaatteita ystäväni kanssa.

Minusta on aina hauskaa tutustua uusiin suomalaisiin merkkeihin, ja siksi halusin tuoda myös blogissani esille neljä kivaa suomalaista vaatebrändiä, jotka inspiroivat minua juuri nyt: Mori Collective, Uhana Design, Miia Halmesmaa sekä Vejits

MORI COLLECTIVE

Helsinkiläinen Mori Collective koostuu kahdesta brändistä, Morista sekä Diamonds From Dirtistä. Mori tarkoittaa japaniksi metsää ja latinaksi kuolemattomuutta, mikä kuvaakin oivallisesti Mori Collectiven päämäärää: suunnittelijat Jenni ja Tytti haluavat luoda tyylikkäitä ja kestäviä vaatteita, joiden arvomaailma perustuu ymäristöstä huolehtimiseen. Diamonds From Dirtin tuotteet valmistetaan Suomessa kierrätetyistä materiaaleista, kun taas Morin pienet vaate-erät valmistetaan Türin kaupungissa Virossa.

Tapasin Mori Collectiven tytöt helmikuussa, kun kävin tutustumassa merkin työhuoneeseen Vallilassa. Naisten oma tyyli näkyy vahvasti Morin sekä DFD:n luomuksissa. Itse kuvailisin Mori Collectivea leikkisäksi, hieman tomboyksi mutta silti herkäksi, iloista fiilistä kantajalleen tuovaksi. Syysmallistossa ihastuttivat erityisesti pehmoiset, samettia muistuttavat materiaalit sekä metsänvihreän sävyt – esimerkiksi kuvassa näkyvä Ariel Midi Dress. Korujen puolelta löytyy mahtavia, puisia simpukkakorviksia, mutta tähän kuvaan valikoituivat kultaiset timatit.

UHANA DESIGN

Uhana Design on vuonna 2012 Tampereella perustettu vaate- sekä asustemerkki, joka valmistaa tuotteensa Suomessa. Uhana tunnetaan ennen kaikkea veikeästä tyylistään: merkin ydintavoitteena on tarjota laadukkaita tuotteita, jotka tekevät arjesta hauskempaa. Tavaramerkiksi ovat nousseet värikkäät puukorvakorut sekä makeat printit.

Uhanalta löytyy myös herkkiä mekkoja, mutta itse ihastuin syysmalliston leikkisiin collegeihin ja neuleisiin. Värikkäillä kukilla kuvitettu puuvillakollari istui ihanan napakasti, kun taas musta neulospusero roikkui rennosti päällä. Frank/ieen oli tullut myös iso pino Uhanan pehmeitä pipoja, jotka ovat paitsi lämpöisiä myös katu-uskottavia.

MIIA HALMESMAA

Miia Halmesmaa on vuonna 2006 Turussa perustettu vaatebrändi. Merkissä yhdistyvät puhtaat linjat ja yksivärisyys uniikkien yksityiskohtien sekä miksattujen materiaalien kanssa. Mallistot ovat pieniä ja koostuvat uniikeista kappaleista, jotka tehdään Suomessa korkealaatuisista materiaaleista.

Halmesmaan mallisto sopii ennen kaikkea mustaa rakastavalle. Kun värimaailma on yksinkertainen, pääsevät vaatteiden leikkaukset ja materiaalit paremmin esille. Itse arastelen isoja vaatteita, sillä pelkään niiden näyttävän liian laatikkomaisilta päälläni. Halmesmaan vaatteiden mitoitukset tuntuivat kuitenkin kohtuullisilta, ja materiaalit tuntuivat mukavilta päällä.

VEJITS

Vejits yhdistelee vaatteissaan suomalaista ja thaimaalaista tyyliä. Leikkisät yksityiskohdat yhdistyvät pohjoismaiseen minimalismiin, käytännöllisyyteen sekä Aasian rikkaaseen värimaailmaan. Näyttäviä vaatekappaleita valmistava merkki osallistui helmikuussa New Yorkin muotiviikoille – ja juuri suurille lavoille Vejitsin vaatteet mielestäni kuuluvat. Vaikka Vejitsin ulkoasu on kansainvälinen, ovat merkin juuret vahvasti Pohjoismaissa. 

Rakastuin välittömästi Vejitsin kokeilunhaluiseen, aavistuksen hulluttelevaan tyyliin. Ja se istuvuus! Pienikokoisuuteni vuoksi monen suomalaisen suunnittelijan vaatteet ovat itselleni auttamatta liian isoja. Vejitsin vaatteet istuivat kuitenkin päälleni just eikä melkein. Sinistä, punaista, mustaa ja valkoista yhdistelevät toppi ja kellohame kuuluivat kesämallistoon, mutta minun oli pakko napata nekin mukaan kuvauksiin, sillä asu oli käsittämättömän upea. Syysmallistossa yhdistyvät tummemmat yönsinisen ja metsänvihreän sävyt sekä pehmeät sulat.

 

Mikä merkeistä puhutteli eniten sinua? Jos kiinnostuit, kannattaa käydä kurkkaamassa Frank/ien tarjonta – halutuimmat vaatekappaleet eivät odottele kauaa henkareilla. Yritän kuumeisesti perustella itselleni, miksi tarvitsisin Vejitsin hameen vaatekaappiini...

Frank/ie
Iso Roobertinkatu 1719
Tue-Fri 1218, Sat 1217, SunMon closed

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// I've been so busy working I haven't really had time to do some autumn clothing shopping. Luckily last week I got a chance to take a look at four inspiring Finnish clothing labels' autumn collections: Mori Collective, Uhana Design, Miia Halmesmaa and Vejits. All of these brands have beautiful stories behind their clothing, some playful, some touching. Here are some of my favorite outfits.

* Yhteistyössä Frank/ien kanssa

Kuvat: Eveliina Linkoheimo

TallennaTallenna

Ladataan...
Sunday Blondie

Valkoiset lakanat ja aamiainen. Nämä kaksi asiaa nousevat aina ensimmäisenä mieleeni, kun varaan hotellihuoneen.

Pidän hotelliaamiaisesta paitsi sen vaivattomuuden myös yllätyksellisyyden vuoksi. Forrest Gumpia klassikolainausta uudelleenmuotoillakseni: "Hotelliaamianen on kuin suklaarasia: koskaan et tiedä, mitä saat."

Vielä muutama vuosi sitten hotelliketjujen aamiaiset olivat melko värittömiä ja samankaltaisia, aina samaa kaurapuuroa ja purkkihedelmiä. Tänä päivänä ruoan laatu ja esillepano ovat kuitenkin yhtä tärkeässä asemassa kuin missä tahansa ravintolassa.

Radisson Blu hotellien aamiainen uudistui viime vuonna. Super Breakfast -aamiaisella on haluttiin kiinnittää huomiota juuri ruoan laatuun ja esillepanoon, mutta myös eri sesonkeihin. Tämän lisäksi muun muassa oikeanlaisella valaistuksella, tuoksuilla ja musiikilla on haluttu luoda miellyttävä aamiaiskokemus.

Itse kiinnitin Hotel Tammerin aamiaisella huomiota etenkin sievään esillepanoon. Myslit oli aseteltu somiin lasipurkkeihin, jotka loivat kotoisaa tunnelmaa ja leivät oli aseteltu kauniisiin pahvipussukoihin. Parasta Tammerin aamiaisella oli kuitenkin palvelu: tee ja kahvi tarjoiltiin pöytiin, kuten myös tuorepuristettu appelsiinimehu. Kyllä, tuorepuristettu! Se on aika harvinaista herkkua Suomen hotelleissa, siitä siis isot pisteet.

Mies otti perinteisen hotelliaamiaissettinsä – makkaraa, pekonia ja munakokkelia – ja hyvin maistui. Tampereelle tyypillisesti tarjolla oli myös mustaamakkaraa. Minä puolestani herkuttelin vaniljaisella puurolla (viimeisen vuoden aikana olen innostunut ottamaan aina puuroa hotelliaamiaisella), tuoreilla hedelmillä ja pehmeällä ruisleivällä. Tammerin hedelmäsalaatti koostui kaikista suosikkihedelmistäni: ananaksesta, meloneista ja viinirypäleistä. 

Yksi miinuspuoli Tammerin aamiaisella kuitenkin oli: ruokaa ja juomia oli asteletu kahteen eri saliin, mikä vaikeutti aamiaiskokonaisuuden hahmottamista. En aluksi huomannut toisessa salissa olleita Bloody Mary-, jälkiruoka ja smoothiepisteitä lainkaan, ja siksi smoothiella sekä jälkiruoilla herkuttelu jäi suorastaan harmillisen vähäiseksi. Yhden suklaakeksin kuitenkin maistoin, ja se oli juuri sellainen, kuin oikean American cookien kuuluukin. Ottaisinkin keksireseptin ilomielin vastaan!

Kokonaisuutena aamiainen oli yksi parhaimmista hotelliaamiaisista, jonka olen Suomessa syönyt. Ruokasali oli ihanan hiljainen, joten saimme nauttia aamiaistamme pari tuntia kaikessa rauhassa lehteä lukien. Onnistunut aamiainen kruunasi hotelliyöpymisen ja tarjosi ihanan startin sunnuntaihin, joka jatkui ulkoilulla Pyynikin syksyisissä maisemissa.

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Ladataan...
Sunday Blondie

Olen aina lukeutunut niihin ihmisiin, jotka säntäävät lomailemaan ulkomaille heti, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut kallistua myös kotimaan matkailun puoleen: Suomesta kun löytyy useita ihania kaupunkeja, joiden hotelli-, ravintola- ja kahvilatarjonta on vähintään yhtä mahtava kuin ulkomailla.

Viime viikonloppuna matkasimme minisyyslomalle Tampereelle, kun saimme kutsun tulla testaamaan keväällä uudistettua Radisson Blu Grand Hotel Tammeria. Legendaarinen, vuonna 1929 ovensa avannut Grand Hotel Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli. Vuosikymmenten aikana museoviraston suojelema rakennus on majoittanut merkkihenkilöitä aina marsalkka Mannerheimista Kalle Päätaloon.

Aiemmin Sokos Hotels -ketjuun kuulunut hotelli kävi keväällä lävitse remontin ja siirtyi osaksi Radisson Blu -ketjua. Uudistusprosessin myötä hotelliin pyritiin tuomaan jälleen hotellin alkuperäistä henkeä, vanhan ajan glamouria. Tässä olikin onnistuttu mielestäni erinomaisesti, sillä hotellista jäi arvokas ja tyylikäs vaikutelma. Voin hyvin kuvitella, miten nuoret naiset ovat liitäneet tanssilattialla kimmeltävien kattokruunujen loisteessa!

Kun astuimme ensimmäisen kerran sisään superior-huoneemme ovesta, yllätyimme iloisesti nähdessämme, miten tilava huone oli. Kaiken lisäksi huoneesta löytyi pieni sauna ja parveke, jolta avautui kaunis näkymä keskustan suuntaan! Kumpikaan meistä ei ollut koskaan aiemmin majoittunut hotellihuoneessa, jossa olisi ollut sauna. Saunalla varustettu huone olikin nappivalinta, sillä rakastamme kipakoita saunomista.

Pian oveemme koputettiin, ja meidät vastaanottanut hotellivirkailija toi pullon kuohuvaa. Tässä vaiheessa mainittakoon, että palvelu oli todella iloista ja ystävällistä koko matkamme ajan. Hyvää palvelua osaa todella arvostaa, kun sitä Suomessa saa.

Huoneeseen tutustuttuamme suunnistimme kaupunkikierrokselle. Söimme lounaaksi kalakeittoa kauppahallissa, ja jälkiruoan nautimme läheisessä klassikossa, Vohvelikahvilassa. Sen jälkeen palasimme hotellille, otimme lyhyet torkut – hotellin sängyt ovat mielestäni yksi maailman parhaimmista asioista – saunoimme ja nautimme auringonpaisteesta terassilla kuohuvaa siemaillen. Aika luksusta, sanon minä.

Myöhemmin illallistimme kaupungilla Sitkossa ystävän kanssa ja kävimme katsastamassa öiset kaupunkinäkymät Hotelli Tornista. Palasimme myöhään hotellille, ja siksi tuntuikin erityisen taivaalliselta upota pehmeisiin, valkoisiin lakanoihin. Nukuimme sikeästi puoli yhdeksään asti, kunnes tallustelimme alakertaan nauttimaan hotelliaamiaisen pitkän kaavan mukaan (siitä lisää seuraavassa postauksessa). Ennen lähtöämme kävimme vielä ulkoilemassa Pyynikillä upeissa maisemissa: vaahterat ja koivut hehkuivat jo osittain oranssin eri sävyissä.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli rentouttava ja romanttinen. Oli ihanaa päästä "lomailemaan" ensimmäisen työviikon jälkeen sekä tutkimaan Tampereen katuja. Välillä olo oli kuin ulkomailla, vaikka Tampere itselleni kohtalaisen tuttu kaupunki onkin!

Ja mitä tulee Grand Hotel Tammeriin, oli hotelli mitä mainioin nuorelle, omaa rauhaa kaipaavalle pariskunnalle. Superior-huoneessa voisin majoittua vastakin – ihanaan hotellihuoneeseen ja lomaan sijoittaminen on aina hyvä sijoitus myös parisuhteen kannalta. ♡

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Last weekend we had a little fall getaway in Tampere as we were invited to test renewed Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Our superior room was just perfect with its grand size bed, sauna and balcony which offered a beautiful view to the city centrum. We went for a walk in the city, enjoyed the heat of our own sauna and cooled off at the balcony drinking some sparkling wine the hotell staff had kindly offered to us. Overall our room was perfect, the service was super friendly and all of our needs were taken care of. On top of that we got to enjoy a perfect fall weather with some sunshine and fall colors! Grand Hotel Tammer is indeed a perfect place for couples, as is also the beautiful Tampere itself. ♡

Pages