Ladataan...
Sunday Blondie

Vaikka ihonhoitotuotteeni ovat luonnonkosmetiikkaa ja olen siirtynyt joissakin meikkituotteissa luonnonkosmetiikkaan, en ole vieläkään löytänyt luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joka miellyttäisi.

Tämä on yleinen ongelma: olen tavannut useita meikkaajia, jotka käyttävät mieluummin "normaaleja" ripsivärejä luonnonkosmetiikan sijaan. Useimmiten käy niin, että luonnonripsivärien kestävyys ei vedä vertoja normaaleille ripsiväreille.

Sain Sugar Helsingiltä testiini kesän lopulla kolme luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joista jokaista testasin useamman viikon ajan. Tarkoituksena oli löytää korvaaja nykyiselle ripsivärilleni – tai edes kohtuullinen ripsiväri, jota voisin käyttää toisinaan.

Lähtötilanne: Olen käyttänyt jo 16-vuotiaasta asti Sensain 38 C -klassikkoripsiväriä. Se ei ole pettänyt minua koskaan: ripsiväri ei leviä, vaan pysyy hyvin sateellakin ja jopa saunassa. Sensain volyymiripsivärin kaareva harja helpottaa värin levittämistä ripsille tasaisesti. Eniten pidän kuitenkin siitä, että ripsiväri lähtee helposti lämpimällä vedellä – meikinpoistoainetta ei tarvita. Lähtöasetelma itsessään olikin jo aika vaativa.

Testaamani ripsivärit: Hynt Beauty Nocturne Mascara, Zuii Organic Flora Mascara Volume sekä Zuii Organic Vegan Flora Mascara

Hynt Beauty Nocturne Mascara

Lupaus: Luonnollinen, syvänmusta ripsiväri, joka pidentää, taivuttaa, tuuheuttaa ja nostaa ripsiä tyvestä – tehden silmistäsi huomion keskipisteen! Ripsiä ravitseva sekoitus vitamiineja, antioksidantteja ja kasviuutteita. Nocturne hoitaa ja pehmentää ripsiä ennaltaehkäisten ripsien katkeilua.

Testin paras ripsiväri! Hynt Beautyn ripsivärin harja on hieman liian iso omaan makuuni, mutta ripsivärin levittäminen sillä onnistuu ilman sottaamistakin, kun malttaa keskittyä. Ripsiväri levittyy ripsille tasaisesti tehden niistä pitkät – Hynt Beauty siis todella lunastaa lupauksensa. Ripsiväri myös säilyy ripsillä kauniisti koko päivän, ainoastaan hikiliikunta saa sen hieman leviämään. Tämän ripsivärin otan käyttööni, mutten aivan vakituisesti: turvaudun Sensaihin, kun tiedän, että töissä on edustuspäivä, juhlat tai itkemistä.

Zuii Organic Flora Mascara Volume

Lupaus: Zuii Organic Volume -ripsiväri tuo volyymiä kerros kerrokselta. Sen pysyvä ja ravitseva koostumus lisää merkittävästi ripsien tuuheutta ja saa aikaan runsaan näköiset ripset.

Zuiin Volume -ripsivärin harja on epäkäytännöllisen suurikokoinen: onnistun sottaamaan ripsiväriä joka kerta iholle. Jostain syystä sottaan Zuiin harjalla helpommin kuin Hynt Beautyn ripsiväriharjalla, vaikka ne ovat lähes samankokoiset. Ripsiväri ei leviä ripsille kovin tasaisesti, sillä se tuntuu paakkuuntuvan. Ripsistä tulee kökön näköiset, ja ne limautuva yhteen. Alaripsiin väriä on vaikeaa saada suuren harjan vuoksi. Ripsivärin kesto on melko kehno, sillä huomaan jo puolivälissä päivää, että silmänalusilleni on muodostunut mustat rannut. Ripsiväriä on myös vaikea poistaa: poistan ripsivärin meikinpoistoaineella ja käyn suihkussa, mutta huomaan sen jälkeen, että ripsiväriä on takertunut ihoon. Ei jatkoon.

Zuii Organic Vegan Flora Mascara

Lupaus: Vegaaneissa ripsiväreissä kestävästi tuotettu mehiläisvaha on korvattu karnaubavahalla. Kun yhdistelmään lisätään D- ja E-vitamiinien hoitava vaikutus on lopputulos kestävä ja korkealaatuinen. Perinteinen harja antaa ripsille tuuheutta ja paksuutta.

Zuiin vegaaniripsivärissä on testaamistani ripsiväreistä paras harja: se on pieni ja sillä on näppärää levittää ripsiväriä tasaisesti. Ripsiväri levittyykin kohtuullisen kauniisti ripsille ja tuo niille hillitysti pituutta ja tuuheutta. Kestoltaan vegaaniripsiväri on harmillisen samanlainen kuin Zuiin volyymimaskara – ei siis kovin kummoinen. Tämäkään ripsiväri ei siis lopulta päädy jatkoon.

 

Lopputulos: En löytänyt Sensailleni täydellistä korvaajaa, mutta Hynt Beautyn Nocturne Mascara antaa jo lupausta paremmasta tulevaisuudesta. Olen myös iloinen siitä, että löysin luonnonkosmetiikasta ripsivärin, joka lunastaa lupauksensa. Hintaluokaltaankin Hynt Beautyn ripsiväri on mielestäni kohtuullinen: Naturellen verkkokaupassa ripsiväri maksaa 25 euroa, mikä on normaali hinta laadukkaasta brändiripsiväristä.

Oletko sinä löytänyt itsellesi täydellisen luonnonkosmetiikan ripsivärin? Kuulisin mieluusti kokemuksianne luonnonkosmetiikan ripsiväreistä kommenttikentässä! ♡

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

En ole koskaan ollut mikään eräjorma, mutten myöskään paljasjalkainen kaupunkilainen.

Lapsuuden kotikatuni päästä avautui lenkkipolku suoraan metsään. Viikonloppuisin kävimme kävelemässä perheen ja koiran kanssa pitkiä lenkkejä metsässä. Koulun jälkeen leikimme kavereiden kanssa läheisellä metsäpurolla ja kisailimme siitä, kenen keppi etenee nopeiten virrassa. Olen iloinen siitä, että metsälenkit kuuluvat yhä arkeeni: pääsen nykyiseltäkin kotioveltani lähes suoraan metsäpolulle (ja merenrantaan, joka on itselleni erityisen tärkeä).

Arvaa mitä? Sinun ei tarvitse olla suuri eräilijä lähteäksesi metsään. Ota mukaan kaveri, iloista mieltä, evästä ja nauti luonnosta. Metsään ei ole aina pakko lähteä viikoksi kerrallaan telttailemaan tai Lappiin patikoimaan. Pääkaupunkiseudun metsät tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia ihailla luontoa niin arkena kuin viikonloppuisin.

Listasin muutama pointin, joiden vuoksi metsään kannattaa lähteä. ♡

Rauha ja hiljaisuus. Erityisen kiireisen työviikon jälkeen sitä vain kaipaa hiljaisuutta. Sitä, että saa vain kävellä luonnossa hiljaa sanomatta sanaakaan. Vaikka onhan metsäkin täynnä ääniä: puiden havinaa, lintujen laulua ja puron solinaa. Niiden kuunteleminen rauhoittaa mieltä.

Laatuaikaa kahdestaan. Toisinaan tekee hyvää nauttia hiljaisuudesta kahdestaan. Hiljaisten hetkien lomassa puhumme myös paljon, kaikesta maan ja taivaan väliltä: työelämästä, politiikasta, viihteestä, ihmisistä. Rauhallisessa ympäristössä on helppoa keskittyä toiseen.

Liikunta. Metsässä käveleminen tai juokseminen on mitä parhainta liikuntaa. Pehmeä maasto on lempeä jaloille ja korkeusvaihtelut saavat sykkeen nousemaan. Samalla tulee vietettyä aikaa ulkona: happi tekee hyvää.

Superfoodien ihmemaa. Sienet ja marjat odottavat noutajaansa mättäillä. Marjojen poimintakin on hauskaa, kun ottaa mukaansa kaverin. Mättäillä istuessa voi sitten nauttia yhdessä hiljaisuudesta tai rupatella niitä näitä.

Tauko somesta. Kun lähdet metsään kävelemään, älä räplää puhelinta. Toki välillä on kiva pysähtyä ottamaan kuva kauniista maisemasta, mutta nappaa kuva ja jatka sitten matkaa. Keskity nauttimaan ympärilläsi olevasta kauneudesta ja julkaise kuvat somessa vaikka seuraavana päivänä.

Vaihtuvat vuodenajat. Luonnossa vuodenaikojen vaihtelun hahmottaa parhaiten. Metsä ja sen kasvit muuttuvat jatkuvasti säiden mukana. Metsässä on myös helppo huomata jokaisen vuodenajan parhaat ja kauneimmat puolet.

Inspiraation lähde. Metsässä kävely tyhjentää mielen arjen askareista ja vapauttaa ajatukset. Sitä saattaa yhtäkkiä keksiä ratkaisun johonkin ongelmaan tai hauskan blogikirjoituksen aiheen.

Eväshetki nuotiolla. Pitkän metsälenkin jälkeen on ihanaa istahtaa hetkeksi nuotion lämpöön. Pakkaa mukaan kaakaota termariin, (vege)makkaraa sekä voileipiä ja istahta nuotiolle jutustelemaan muiden matkaajien kanssa! Tai nauti nuotion lämmöstä rauhassa omassa hiljaisuudessasi.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

Joka kerta, kun kuulen sanaparin "no fear", päässäni alkaa soida The Rasmuksen biisi. No fear, destination darkness...

No mutta. En tullut tänne puhumaan The Rasmuksesta, vaan pelosta. 

All I want to do is walk with no fear in my heart. Sugar Helsingiltä ostamani t-paidan tarkoitus on inspiroida kantajaansa pelottomuuteen. Rohkaista naisia tekemään asioita, jotka saavat oman sydämen läpättämään, ottamaan riskejä ja pitämään hauskaa elämässä.

Paita sai minut pohtimaan asioita, joita olen pelännyt. Vanhenemisessa on se hyvä puoli, että vuosi vuodelta sitä oppii ottamaan vähän rennommin. Ja pelkäämään vähemmän.

 

Asioita, joita en enää pelkää

En pelkää, että nolaan itseni. Nuorena nolatuksi tulemisen pelko liittyi ennen kaikkea tietämättömyyteen ja epäluuloon omista kyvyistä. Koulussa nolatuksi tuleminen liittyi sosiaaliseen paineeseen, työelämässä menestymiseen. Nykyään en enää jaksa stressata nolatuksi tulemista, itseni tai muiden toimesta. Sillä arvaa mitä? Kukaan meistä ei osaa kaikkea, eikä kukaan ole täydellinen. Eikä tarvitsekaan. Oman tietämättömyyden osoittaminen on pikemminkin suotavaa: vain siten voi oppia lisää asioista, jotka ovat itselle vieraita.

En pelkää, ettei toinen rakasta. Teininä hain vastapuolelta rakkautta myötäilemällä ja hiljentämällä omat negatiiviset mielipiteeni. Välttelin konflikteja, koska en halunnut satuttaa toista ja sitä kautta vähentää omia pisteitäni silloisen poikaystäväni silmissä. Nykyään luotan siihen, että poikaystäväni rakastaa minua yhtälailla, vaikka joskus nalkuttaisinkin sohvalle kertyneistä vaatekasoista tai riita karkaisi henkilökohtaisuuksiin. Luotan siihen, että läheiseni rakastavat minua sellaisena kuin olen.

En pelkää kuolemaa. En suhtaudu kuolemaan edelleenkään kevyesti, mutta en enää jaksa pelätäkään sitä – oli kyse sitten läheisten tai omasta kuolemasta. Kaikki me kuolemme joskus. Mitä tulee sen jälkeen jää jokaisen nähtäväksi. Siksi voimme yhtä hyvin nauttia elämästä ja siitä, mitä meillä on nyt.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että on yhä joitakin asioita, joita pelkään. Esimerkiksi sitä, mitä monille maapallon ihmisistä ja eläimistä tulee tapahtumaan ilmastonmuutoksen myötä. Kuten myös elokuvien omituisia örkkejä ja zombeja (eiväthän ne pääse tunkeutumaan telkkarin ruudun lävitse?). Meni aika monta GOT-jaksoa, ennen kuin todella uskalsin kurkistaa torkkupeittoni takaa, miltä Kuolleiden Kuningas todella näyttää. Aika naurettavalta.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Pages