Ladataan...
Sunday Blondie

Hei sitten, marraskuu – tervetuloa joulukuu!

Viimeinen kuukausi on tuntunut lentävän siivillä, eikä joulukuu tule olemaan sen kiireettömämpi. Kalenteri on täyttynyt ennen kaikkea ihanista menoista: luvassa on itsenäisyyspäivä ystävien kesken, kaupunkiviikonloppu siskon kanssa, joulun etkoilua Turussa vanhempien luona ja joulunviettoa Pohjanmaalla. Siihen väliin mahtuvat myös hauskat illat kavereiden kanssa, treenit ja koti-illat kirjan parissa.

Ajattelin, että alan kirjata säännöllisesti ylös kuukauden luetuimmat postaukset: vanhat kirjoitukset kun jäävät nopeasti uusien jalkoihin. Itse tykkään lukea muiden koosteita kuukauden tai vuoden luetuimmista postauksista – monesti jokin huippupostaus on voinut luikahtaa sivusuun.

Tässä siis linkit viiteen marraskuun luetuimpaan postaukseen – joista uusin oli luetuin!

Iloa iltaan! ♡

Marraskuun luetuimmat postaukset – top 5

TYYNY, JOKA MUUTTI ELÄMÄNI

5 ASIAA, JOTKA TEKEVÄT HYVÄN HOTELLIN

XMAS GARAGE

VAATE, JOKA ON PÄÄLLÄNI AAMUSTA ILTAAN: SILKKITAKKIMEKKO

8 ASIAA JOSTA OLEN KIITOLLINEN – EILEN, TÄNÄÄN JA HUOMENNA

takki R-Collection // poolo H&M // farkut Gina Tricot // kengät Vagabond // pipo COS

kuvat: Saranda Dedolli

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä Familonin kanssa

 

Kun sen oikean löytää, sen vain tietää. Sen oikean tyynyn.

Harva tulee koskaan miettineeksi, minkälaiseen tyynyyn päänsä painaa jokaisena iltana. Sitä, että tyynyllä voisi olla joitakin erilaisia ominaisuuksia, tai että se voisi auttaa erilaisiin kiputiloihin. Enpä miettinyt minäkään ennen nykyistä työpaikkaani, Familonia.

Reilu puolen vuoden aikana eteeni on avautunut täysin uudenlainen unen maailma. Olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota siihen, minkälaisessa asennossa nukun ja miten se vaikuttaa kehooni. Vietämme lähes kolmasosan elämästämme nukkuen, mutta harva tulee todella panostaneeksi yönaikaiseen elämänlaatuun.

Kun johonkin aiheeseen hyppää täysillä, se onkin sitten menoa. Käytössäni on tällä hetkellä kolme tyynyä: useaan uniasentoon sopiva Familon Gold -untuvatyyny, niskaa tukeva Familon Ergo Futurex -tyyny sekä Familon Ergo Selkä -vartalotyyny. Jokaisella tyynyllä on oma tarkoituksensa: kun kaipaan napakampaa tyynyä, vaihdan pehmeän untuvatyyn matalaan älypehmustetyynyyn ja käytän selkätyynyä, kun kaipaan tukea koko vartalolle.

 

 

Hyvässä nukkumisasennossa selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa, luontaista ryhtiä tukien. Rintaranka on avoin, eivätkä hartiat pääse lysähtämään korviin tai liiaksi eteenpäin. Tyynyillä on iso merkitys unen kannalta: niiden avulla vartalo tuetaan rentouttavaan uniasentoon, jossa on helppo hengittää. Selällään ja vatsallaan nukuttaessa riittää matalampi tyyny, kun taas kylkiasento vaatii korkeamman tyynyn.

Nukkumisergonomiaan erikoistunut työfysioterapeutti Jenni Ahopelto totesi keväällä Helsingin Sanomissa, että ”kaikilla suomalaisilla pitäisi olla vartalon mittainen ergonominen asentotyyny”. Vartalotyynyä onkin hehkutettu: esimerkiksi MeNaiset testasi Familonin selkätyynyn ja kirjoitti siitä niin vakuuttavan arvion, että minun oli pakko päästä testaamaan tyynyä itsekin.

Familonin vartalotyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa. Uniasentoa tukeva lisätyyny on hyvä valinta selkä- ja hartiakipuisille nukkujille. 150cm pitkä vartalotyyny tukee koko vartaloa kyljellään nukuttaessa. Boyfriend-tyynyksi kutsuttu vartalotyynyni on saanut jo nimenkin: James, suosikkielokuvatähteni James Deanin mukaan. James on muhkea kaveri, jota on kiva halailla – oma poikakaverini saattaa olla asiasta tosin hieman eri mieltä.

Lähtötilanne ennen vartalotyynyä: Olen pyrkinyt opettelemaan nukkumaan selällään, mutta monesti kiepsahdan kylkiasentoon. Etenkin viileinä iltoina tuntuu turvalliselta käpertyä sikiöasentoon halaamaan peittoa. Pakkaan peittoa polvien ja käsien väliin, mutta se ei tarjoa riittävästi tukea. Lopputuloksena ovat kasaan lysähtäneet hartiat, jotka ovat usein aamuisin jumissa.

 

 

Kaksi viikkoa vartalotyynyn käytön jälkeen: Yllätyin siitä, miten nopeasti totuin nukkumaan vartalotyynyn kanssa – uuden uniasennon omaksuminen kun voi viedä parikin viikkoa. Nukuin heti kaksi ensimmäistä yötä kuin tukki! Vartalotyyny asettuu mukavasti jalkojen väliin, ja kun halaan yläosaa, tukee se paremmin rintarankaa kuin jos nukkuisin ilman vartalotyynyä. Aikaisemmin heräsin aina yön aikana vessaan, mutta nyt takana on useita öitä, jolloin en herää lainkaan vaan nukun täydet 8 tunnin unet. Voisiko vartalotyynyllä olla osuutensa asiassa? Herään myös usein siten, että makaan selälläni. Niskani voivat huomattavasti paremmin kuin ennen, enkä joudu enää venyttelemään niitä aamuisin.

Kokovartalotyynyä kokeiltuani halusin kirjoittaa oman "hehkutuspostaukseni", sillä en ole oikeasti nukkunut vuosikausiin yhtä makeasti kuin Jamesin kanssa. Miksi en tajunnut kiinnittää uniasentooni huomiota jo aiemmin! Unella ja sen laadulla on merkittävä vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siksi meistä jokaisen kannattaisi pohtia ja testata, minkälainen tyyny vastaa parhaiten juuri minun tarpeisiini.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

Amerikassa vietettiin eilen kiitospäivää, jolloin ihmiset kokoontuvat yhteen nauttimaan juhla-aterian ja muistelemaan asioita, joista he ovat kiitollisia.

Moni on kirjoittanut blogissaan ja some-kanavissaan asioista, joista on kiitollinen. Nämä kirjoitukset saivat minutkin pohtimaan asioita, joista tunnen kiitollisuutta – eilen, tänään ja huomenna.

Kiitollinenhan ei tarvitse olla vain kiitospäivänä – kiitollinen voi olla jokaisena päivänä. Siksi haluankin osoittaa kiitollisuuttani näistä asioista tänä marraskuisena perjantaina:

Kiitos siitä, että olen terve. Että voin juosta, tanssia, hyppiä ja pomppia. Joogata ja käydä kuntosalilla. Että kehossani ei ole jatkuvia kiputiloja, eikä minulla ole vakavaa sairautta. Että voin pitää huolta terveydestäni liikkumalla.

Kiitos siitä, että olen löytänyt vierelleni ihmisen, jonka kanssa on ihanaa kulkea tätä elämää eteenpäin, jakaa yhdessä niin tasainen arki kuin juhlahetket. Joka ymmärtää, vaikka en aina asioita ääneen sanoisikaan. Joka ottaa syleilyynsä aina, kun kaipaan lämmintä halausta. Jonka kanssa on aina hauskaa, ja jolle voin jakaa niin iloni kuin murheeni.

Kiitos siitä, että ympärilläni on ihana perhe, ja että puolisoni tapaamisen myötä perheeni on kasvanut entisestään ja olen saanut ympärilleni lisää rakkaita ihmisiä, jotka tuovat iloa elämääni. Kiitos siitä, että myös he ovat saaneet olla terveitä.

Kiitos ystävistä, jotka ovat itselleni yhtä rakkaita ja läheisiä kuin perheeni. Kiitos, että kiireistämme huolimatta saamme säännöllisesti kokoontua yhteen parantamaan maailmaa, tapasimme toisemme sitten Helsingissä tai missä tahansa päin maailmaa.

Kiitos työpaikasta, jossa saan toteuttaa itseäni, ohjata itse työskentelyäni ja oppia jatkuvasti uutta inspiroivassa ympäristössä. Kiitos työkavereista, jotka saavat minut nauramaan joka päivä, joiden kanssa on mahtavaa työskennellä, mutta myös puhua mistä tahansa maan ja taivaan väliltä.

Kiitos, että olen saanut matkustaa tänä vuonna moneen upeaan kaupunkiin. Tallinna, New York, Tokio, Tukholma, Milano, Nizza ja monet muut Etelä-Ranskan kaupungit… Jokaisella matkalla olen nähnyt ja oppinut uutta, inspiroitunut ja ennen kaikkea nauttinut elämästä.

Kiitos, että minulla rahaa siten, että voin harrastaa, matkustella ja käydä toisinaan ulkona syömässä. Materia ei tuo onnellisuutta, mutta olen iloinen siitä, että rahan avulla voin kokea erilaisia asioita.

Kiitos myös näistä turhanpäiväisemmistä asioista, jotka kuitenkin piristävät merkittävästi arkea: Makers Kahvilan pipariraakakakusta, uusista Samsoe&Samsoen vaaleanpunaisista tennareista, glittersukista ja hot joogasta.

Kiitos ystävälleni Jennalle näistä upeista kuvista, jotka otimme, kun vierailin hänen luonaan Hamptonsissa helmikuussa. ♡

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Pages