Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä Verkkokauppa.com:in kanssa

En osaa sanoa miksi, mutta oloni on ollut jo muutaman päivän ajan nuupahtanut. Aamulla kellon soidessa olen herännyt täydestä unesta, ja mieli halajaa vielä takaisin unten maille, vaikka olisin nukkunut täydet kahdeksan tunnin unet.

Juuri nyt kroppa huutaa värikästä ja terveellistä ruokaa. Tykkään uunijuureksista, myös uunipunajuuresta, vaikken suuri punajuuren ystävä ole koskaan ollutkaan. Ihastuin kuitenkin kovasti tähän raikkaaseen punajuuri-porkkana-granaattiomenamehuun, jota puristin yhtenä viikonloppuna.

Punajuuri on kotimainen superfood, jota voi nauttia ympäri vuoden. Voimajuures sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, kuten kalumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä sekä vitamiineista A-, B-, C- ja E-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia. Folaatti auttaa punasoluja uusiutumaan ja vauhdittaa aineenvaihduntaa.

Punajuuri-porkkana-granaattiomenamehu (4 dl)

– 6 punajuurta
– 4 porkkanaa
– 2 granaattiomenaa 
– pala inkivääriä

Ei muuta kuin nokka kohti kaupan vihanneshyllyä ja kotimaisia juureksia ostamaan! Ulkomailta saatava granaattiomena tuo muuten vihannespainotteiseen mehuun hedelmäistä makeutta, inkivääri puolestaan raikkautta.

Heitän usein granaattiomenansiemeniä myös rahkan päälle: tällä kertaa aamiaisena oli Alpron soijarahkaa, pensasmustikoita, granaattiomenan siemeniä ja seesaminsiemeniä.

aiemmat tuoremehureseptit:

lehtikaali-selleri-omenamehu

appelsiini-porkkana-mango-inkiväärimehu

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

Mitä pimeämmiksi ja viileämmiksi päivät käyvät, sitä enemmän kaipaan pehmeyttä vaatekaappiini.

Syysmallistot ovat monesti tummanpuhuvia. Väriskaala vaihtelee mustan, harmaan, tumman luumun ja metsänvihreän välillä. Eikä siinä ole sinänsä mitään vikaa – kauniita värejä kaikki.

Tänä syksynä mallistoissa on kuitenkin näkynyt myös vaaleampien värien pilkahduksia. Pehmeät puuterin ja roosan sävyt tuovat keveyttä niin kodin sisustukseen kuin vaatekaappiin.

Olen haalinut tänä vuonna huomaamattani vaaleanpunaista vaatekaappiini. Helmikuussa löysin vaaleanpunaisen Herschelin minirepun New Yorkista, kesäkuussa puuterisen Acnen neuleen Tukholmasta ja heinäkuussa pinkin, metallin hohtoisen farkkuhameen Nizzasta. Syksyä varten ostin Helsingistä R/H:n vaaleanpunaisella ja harmaalla leikittelevän Magic-collegen.

neule Acne // housut Zara // tennarit Nike // korvakorut R/H

Voisi ajatella, että tein hankinnat hetken mielijohteesta – tämän hetken trendien siivittämänä. Tajusin kuitenkin jonkin aikaa sitten, että olen kaivannut jo pitkään värejä kaappiini. Koen, että jokainen hankinnoistani on ollut laadukas, ja toivon, että ne osoittautuvat myös käytössä pitkäikäisiksi.

Vaikka ostan mieluusti kotimaisten merkkien vaatteita, en pidä ketjuliikkeiden vaatteita pannassa. Kun ostaa ajatuksella, kiinnittää huomiota materiaaleihin eikä haksahda halvimpiin, heikosti kyhättyihin ja pari pesua kestäviin vaatekappaleisiin, voi ketjuliikkeenkin luomuksesta tulla yksi rakkaimmista turvavaatteista. Kuten esimerkiksi näistä Zaran klassisista, liehuvalahkeisista housuista, jotka saavat joka kerta kehuja, kun puen ne päälleni.

 

Kuvat: Saranda Dedolli

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä Float Kallion kanssa

Toisinaan tekee hyvää olla täydellisen yksin omien ajatustensa kanssa.

Moni teistä on varmasti kuullut tai lukenut rentoutuskellunnasta. Kyse on meditatiivisesta rentoutumismuodosta, jossa kellutaan suolavedellä täytetyssä tankissa. Aistiärsykkeettömässä ympäristössä keho saa levätä ja mieli rentoutuu.

Kävin testaamassa hehkutetun Float Kallion rentoutuskellunnan eräänä perjantai-iltapäivänä. Float Kallion ovesta astuessani kiinnitin ennen kaikkea huomioni huolella harkittuihin yksityiskohtiin. Aula ja oleskeluhuone oli maalattu puhtaan valkoisiksi, ja jossain taustalla soi rauhoittava musiikki. Oleskeluhuone oli todella tarkoitettu rentoon hengailuun: oli kirjoja, lehtiä, LP-levyjä, viherkasveja, mukava sohva sekä säkkituoleja. Voikin sanoa, että rentoutuminen alkoi jo siinä vaiheessa, kun odotin kelluntaan pääsyä.

 

Float Kalliossa on kaksi kelluntatankkia, kumpikin omassa huoneessaan, jonka yhteydessä on myös suihku. Koska olin kellujana ensikertalainen, sain hyvät ohjeistukset ennen kuin minut jätettiin yksin huoneeseen.

Ennen kelluntaa huoneessa soi musiikki 10 minuuttia, jonka aikana käydään suihkussa ja asetutaan kelluntatankkiin. Kun musiikki loppuu, valot sammuvat huoneesta.

Ennen kelluntaa kannattaa tarkistaa yksi asia: jos sinulla on nirhaumia tai haavoja, rasvaa ne vaseliinilla, joka on jätetty huoneeseen. Näin suolavesi ei pääse kirvelemään haavoissa. Kannattaa siis lykätä esimerkiksi säärien sheivausta seuraavaan päivään.

Huoneeseen oli jätetty korvatulpat, jotka asetin korviini. Astuin tankin sisään, jonka suolavesi oli miellyttävän lämmintä. Tankin sisällä vaihtuivat hitaasti värivalot, jotka kuitenkin suositeltiin otettavaksi pois päältä rentoutuksen ajaksi. Suljin valot ja kelluntatankin kannen ja asetuin makaamaan suolaveteen mahdollisimman mukavasti.

Muutaman minuutin päästä musiikki loppui ja valot sammuivat. Huoneessa tuli pilkkopimeää.

Kellunta on kokemuksena erikoinen – en ole koskaan kokenut vastaavaa. Miltä tuntuu kellua syvässä pimeydessä, täysin yksin ja alasti?

Kelluntatankissa tuntee todella olevansa vain omien ajatustensa kanssa. En pystynyt täysin tyhjentämään mieltäni, joten kellunnan aikana mieleeni eksyi kaikenlaisia ajatuksia. Jostain syystä tila sai ajattelemaan pikemminkin elämän suuria kysymyksiä kuin viikonlopun kauppalistaa. Mikä on elämän tarkoitus, mikä tekee juuri minut onnelliseksi, miten pieni osa universumia sitä itse onkaan... Tällaiset ajatukset pyörivät päässäni.

Miellyttävän kellunta-asennon omaksuminen on vaikeaa monelle ensikertalaiselle. Aluksi kelluin kädet "ylös nostettuina" pääni molemmin puolin, kunnes loppuajan kelluin joogasta tutussa savasana-asennossa. Niskani tuntui kuitenkin puutuvan hieman molemmissa asennoissa.

Yhtä kelluntaa kohden on varattu aikaa 90 minuuttia, josta itse kellunta kestää 60 minuuttia. Kun kellunta loppui, alkoi musiikki jälleen soida, ja huoneen valot tankin ulkopuolella syttyivät. Pesin suihkussa suolan iholtani, kuivattelin ja siirryin kauneushuoneeseen, joka oli varustettu ihanan Mia Höydön tuotteilla. Sen jälkeen siirryin rentoutumaan oleskeluhuoneeseen juomaan teetä.

Lopputulos: En päässyt täysin kellunnan lupailemaan meditatiiviseen tilaan, mutta toisaalta kelluntaan tottuminen vaatiikin useamman testikerran. Jo ensimmäisen kerran jälkeen pystyn kuitenkin toteamaan, että esimerkiksi hieronta tai hot-jooga on itselleni mieluisempi rentoutumismuoto: pidän siitä, että voin rentoutua kosketuksen kautta, ja pääsen parhaiten meditatiiviseen tilaan hitaiden liikesarjojen ja sen jälkeen suoritettavan rentoutumisen kautta.

Suosittelen silti jokaista testaamaan rentoutuskelluntaa, sillä jokaisen olisi hyvä tietää, miltä tuntuu olla täysin yksin omien ajatustensa ja itsensä kanssa. Monet meistä eivät osaa enää pysähtyä hetkeksikään paikoilleen. Tuolloin pimeydessä kelluminen voi parhaimmillaan tarjota oman ajatusmaailman mullistavan kokemuksen.

Float Kalliolla on tarjolla monenlaisia paketteja aina yhdestä kelluntakerrasta sarjakortteihin. Itse testaisin mieluusti Perfect Morning -konseptin, johon kuuluu jooga, kellunta ja aamiainen. Kurkkaa palvelut ja hinnasto yrityksen nettisivuilta!

 

Haluaisitko testata kelluntaa? Hyödynnä Float Kallion alekoodit!

Koodilla KAAMOS saat kolmena kerran tutustumispaketin hintaan 99€ (norm. 120€)

Koodilla SYKSYYN saat yhden kellunnan hintaan 50€ (norm. 67€)

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Pages