Ladataan...
Sunday Blondie

 

Pimeät marraskuun päivät kaipaavat vastapainoa – esimerkiksi luksusaamiaisia ystävien kanssa kanssa kaupungilla. Oma brekusuosikkini on tällä hetkellä Sörnäisten Hämeentiellä sijaitseva Ravintola Tanner, josta saa raikasta ja maistuvaa aamiasta niin arkisin kuin viikonloppuisin. Lista kuulostaa hämmentävän terveelliseltä: on punajuurilattea, puhdistavia mehuja, avokadoleipää, tattarituorepuuroa ja kaurajauhoihin tehtyjä banana bread -vohveleita.

Ruoka on trendikästä, värikästä – ja lunastaa myös makunsa puolesta odotuksensa. Puhdistava, muun muassa selleriä sisältävä vihermehu on suosikkini kotikeittiössäkin. Tattarituorepuuro on silkkisen pehmeää ja vohvelit täydellisen kuohkeita. Tahinikastike tuo mukavasti muuten varsin makeaan vohveliannokseen suolaisuutta.

Liharuokia aamiaismenulta ei löydy, mutta muuten valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Annokset ovat juuri sopivan kokoisia, ja itse sanoisinkin, että kaksi annosta ja juoma muodostavat hyvän brunssin. Kokeiluhaluisten kannattaa tilata erilaisia annoksia ja jakaa ne keskenään. Tarjolla on myös kaksi valmista aamiaissettiä: 10 euron pieni setti, joka sisältää puuron, pienen mehun ja kahvin/teen sekä 15 euron iso setti, joka sisältää leivän, jogurttiannoksen, pienen mehun ja kahvin/teen.

Tanner on myös mitä mahtavin paikka illanviettoon: afterworkeilla pöytään tilataan jaettavia annoksia, pitsaa ja kuohuvaa.Tanner

Hämeentie 11

Aamiainen ma–pe 7.45–13.30, la 10–15

Lounas ma–pe 11–15

Illallinen ma–pe 16–22, pe–la 16–23

 

 

lue myös:

parasta helsingissä just nyt: deliberi K7

parasta helsingissä just nyt: yes yes yes

42 x helsingin parhaimmat kahvilat

27 x helsingin kivoimmat putiikit

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Olen ollut aina huono shoppailija. Jahkailen niin pienempien kuin isompienkin hankintojen kohdalla: en halua ostaa asiaa herkemmin vain siksi, että se on halpa. En osaa enää nykyisin nauttia vaatekauppojen tai kirpputorien kiertelystä, sillä tavarameri tuntuu ahdistavalta. Siksi siirränkin monen hankinnan tekemistä tulevaisuuteen.

Tämä on tietysti siinä mielessä hyvä asia, että harvemmin tulee ostettua turhia asioita. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että toisinaan itseä miellyttävän vaatekappaleen löytämiseen voi vierähtää vuosikin.

Muutama vuosi sitten etsin laukkua. Speksini olivat selkeät: halusin mustan, klassisen ja selkeälinjaisen nahkalaukun. Toiveissani myös oli, että löytäisin laukun suomalaiselta brändiltä. Mikään näkemäni ei kuitenkaan tuntunut sopivalta.

Etsin laukkua vuoden päivät, kunnes Balmuir lanseerasi viime syksynä ensimmäisen laukkumallistonsa. Sieltä silmiini pisti musta Estelle Shopper – se oli juuri sellainen laukku, josta olin haaveillut! Tarpeeksi isokokoinen, pehmeää nahkaa, sirot hihnat. 

 

neule Samsøe & Samsøe / toppi Samsøe & Samsøe / housut Zara / kengät Massimo Dutti / laukku Balmuir / huivi Balmuir / korvakorut Mango

 

Nyt laukku on ollut käytössäni puolitoista vuotta ja olen edelleen ihastunut. Laukku on täydellinen arkeen: siihen mahtuu runsaasti tavaraa – olivat ne sitten treenikamat, ruokaostokset tai läppäri – ja laukku on minimalistisen tyylikäs. Laukun mukana tulleeseen pussukkaan sujautan pienemmät irtoesineet kuten avaimet ja huulipunan, jolloin ne eivät päädy pyörimään laukun pohjalla. Pikkupussukkakin on itsessään niin tyylikäs, että olen monet kerrat napannut sen mukaani illalliselle sellaisenaan!

Kaikki Balmuir-tuotteet valmistetaan huolellisesti valituilla perheyrityksillä. Estelle-laukuissa käytettävä lehmännahka tulee Keski-Euroopasta ja tuotteet valmistetaan Turkissa yrityksessä, joka valmistaa laukkuja myös luksusbrändeille. Tavarantoimittajan valintaperusteissa korostuvat korkealaatuinen käsityötaito, kyky ja historia valitun raaka-aineen käsittelyssä sekä ja maine. Balmuir seuraa ja valvoo koko tuotantoketjua raaka-aineen lähteestä lähtien. 

Kuvissa näkyvä Highland-kasmirhuivi on sekin Balmuirin ja ehdoton asusteeni syksyllä sekä talvella. Huivi on suloisen pehmeä ja isokokoinen – juuri sellainen, johon on ihanaa kietoutua viileinä päivinä tai jonka voi heittää harteille viileällä toimistolla. <3 

 

 

lue myös:

äänestä valinnoillasi

pura finland – kestävää pehmeyttä

moimoi  laukku joka kestää läpi elämän

eettisiä urheiluvaatteita  wear népra

 

Kuvat: Saranda Dedolli / Tyhjä ajatus, editointi Hanna K

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST