Ladataan...
Sunday Blondie

* yhteistyössä Kaarna Livingin kanssa

 

Kynttiläkausi on parhaimmillaan, ja meilläkin kynttilät palavat kotona etenkin viikonloppuisin.

Olen aina polttanut kynttilöitä varsin huoletta enkä ole osannut ahdistua niihin liittyvistä mahdollisista ympäristöhaitoista. Olen kuitenkin halunnut panostaa laadukkaisiin kynttilöihin halpatuotannon sijaan. Tuoksukynttilöissä suosikkejani ovat ByredoSkandinavisk ja Woodlot. Niin ihania kuin kynttilät ovatkin, poltan yleensä kerrallaan joko yhtä tuoksukynttilää tai neljää tuikkukynttilää.

On kuitenkin selvää, etteivät kynttilät katoa noin vain mihinkään. Kynttilöiden valmistuksessa käytetty vaha on yleensä parafiinia tai steariinia. Parafiini syntyy öljynjalostuksen sivutuotteena, eli se valmistetaan uusiutumattomista luonnonvaroista. Steariinia valmistettiin aiemmin eläinrasvoista, mutta nykyisin sen valmistuksessa käytetään yleensä kasviöljyä kuten palmuöljyä. 

Pakkauksen, materiaalien ja kuljetuksen lisäksi kynttilän ekologisessa jalanjäljessä painavat myös siitä lähevät päästöt. Ylen muutama vuosi sitten haastatteleman asiantuntijan mukaan usean sisällä samanaikaisesti poltetun kynttilän pienhiukkasmäärä vastaa passiivista tupakointia. Mitä enemmän kynttilä savuttaa, sitä epäterveellisempää huoneilmasta tulee. Jos kynttilästä lähtee mustaa savua, se tuottaa myös nokihiukkasia, kaasumaisia yhdisteitä ja pah-yhdisteitä. Pienhiukkaset voivat aiheuttaa ärsytystä kurkunpäässä, ahdistaa hengitysteitä ja aiheuttaa nuhaa. Päästöt riippuvat kynttilän raaka-aineista. Pinnoitetusta kynttilästä lähtee päästöjä eri lailla kuin puhtaasta kynttiläpinnasta. 

Suomessa raaka-aineet ovat tarkasti määriteltyjä, eli kynttilöihin ei pitäisi päätyä mitä tahansa raaka-aineita. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston mukaan sisäkynttilöiden pitää täyttää kuluttajaturvallisuuslain vaatimukset: ne eivät saa aiheuttaa vaaraa kuluttajien terveydelle tai omaisuudelle. Sisäkynttilöistä saa vapautua huoneilmaan vain rajallinen määrä nokea.

 

 

Kirjoitin Woodlotista vuoden alussa, kun tutustuin ensimmäistä kertaa brändiin. Woodlot on kanadalainen tuoksuvalmistaja, jonka valikoimasta löytyy erilaisia tuoksuja niin kotiin, keholle kuin mielelle: kylpy- ja vartalotuotteita, saippuaa, suihkeita, eteerisiä öljyjä, voiteita, suitsukkeita ja kynttilöitä. Kaikki tuotteet on valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista. Woodlotin ekologiset kynttilät valetaan käsin uusiutuvasta luomukookosvahasta. Kauniin lasipurkin voi kierrättää tai käyttää uudelleen muiden kynttilöiden alusastiana – tai miksei vaikka juomalasina.

Ihastuin ikihyviksi Woodlotin erilaisiin tuoksuihin, joista on tullut kuluneen vuoden aikana itselleni entistäkin tärkeämpiä rentoutumisessa. Woodlotin tuoksut ovat etenkin tuoksukynttilöissä melko voimakkaita, mutta itse pidän niistä, sillä tuoksut ovat luonnollisia eivätkä keinotekoisen pistäviä. Kaarna Livingin verkkokaupasta löytyy kattava valikoima Woodlotin tuoksukynttilöitä. Cinder-tuoksukynttilä on mitä täydellisin syksyyn ja joulunaikaan – kahden puuvillasydämen ansiosta kynttilä palaa isolla liekillää. Paloaika on noin 60 tuntia. 

Woodlotin kynttilöissäkin on yksi miinus: kookosvaha, jonka kookokset täytyy noutaa kaukaa, ja Kanadasta Suomeen tuotavat tuotteet. Vaikka tavaran liikkuminen ympäri maailmaa on nykyisin arkipäivää, olisi lähituotanto aina ympäristön kannalta parempi valinta.

Siksi kiinnostuinkin rypsiöljyvahakynttilöistä, joita sain Kaarna Livingiltä testiini. Rypsiöljy on ekologinen ja luonnollinen vaihtoehto steariini- ja parafiinikynttilöille. Se palaa hajuttomasti, puhtaasti ja sopii myös vegaaneille. Kaarna Livingin myymät rypsiöljyvahakynttilät valmistetaan Saksassa paikallisesta, GMO-vapaasta rypsiöljystä pienentäen näin tuotannon hiilijalanjälkeä. Kynttilöissä ei ole käytetty siis mitään muuta kuin rypsiöljyä ja puuvillalankaa! Pienten lämpökynttilöiden paloaika on 3–4 tuntia, pöytäkynttilöiden noin 15 tuntia.

Kookosvaha-, rypsiöljyvaha- ja mehiläisvahakynttilöiden lisäksi luonnollinen valinta on soijavahakynttilä. Soijavahakynttilän jalanjälkeä painavat kuitenkin kookosten tapaan kaukaa tuotava raaka-aine ja epävarmuus soijan alkuperästä. Mikäli valitset soijavahakynttilän, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko kynttilässä käytetty soija GMO-vapaata vai ei.

 

 

lue myös:

vastuullisen suklaanystävän valinta

soma bottle – lasinen juomapullo

6 tärkeää dokumenttia, jotka kannattaa katsoa

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Iho

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Ihonhoito. Asia, josta opin jatkuvasti lisää vanhetessani.

Järkytyin 20-vuotiaana kasvohoidossa käydessäni, kun hoitaja kysyi, käytänkö silmänympärysvoidetta. Mitä, minä ajattelin – tämän ikäisenä? Sittemmin olen tajunnut, että silmänympärysvoiteen käyttäminen ei ole (ainakaan pelkästään) merkki ikääntymisestä, vaan siitä, että pitää huolta ihostaan. 

Olen aina saanut nauttia hyvästä ihosta – minulle ei tullut teininäkään juuri koskaan finnejä, vain pieniä näppyjä. Ihoni on ollut kuitenkin aina kuivuuteen ja herkkyyteen taipuvainen, ja kasvoni loistavat hehkuvan punaisina liikunnan jälkeen. Vähitellen olen oppinut ymmärtämään ihoni tarpeita: se kaipaa kosteutusta, kosteutusta, kosteutusta, mutta vieroksuu paksuja rasvakerroksia.

Teininä käytössä oli milloin mitäkin Niveaa ja Lumenea, kunnes siirryin Erisanin herkälle iholle sopiviin tuotteisiin. Parikymppisenä vaihdoin luonnonkosmetiikkaan – en niinkään siksi, etteivätkö Erisanin tuotteet olisi sopineet iholleni, vaan siksi, että halusin kokeilla luonnonkosmetiikkaa. Ja sille tielle olenkin sitten jäänyt. Nykyisin tarjolla on niin paljon laadukasta ja kohtuuhintaista luonnonkosmetiikkaa, etten ole "normaaleja" ihonhoitotuotteita käyttänyt enää vuosikausiin. (Meikkipussini sen sijaan sisältää pääosin tavanomaista kosmetiikkaa.)

Koska hyvät suositukset ovat aina tarpeen, halusin kertoa teille käytössäni olevista ihonhoitotuotteista. ♡

 

 

Meikinpuhdistusaine: Mádara Micellar Water

Meikinpuhdistuksessa käytössäni on tällä hetkellä Mádaran misellivesi, joka sopii kaikille ihotyypeille. Vegaaninen misellivesi paitsi puhdistaa ihon toimii myös kasvovetenä, joskin itse tykkään käyttää erillistä puhdistusgeeliä ja kasvovettä. Öljymäinen meikinpuhdistusaine olisi vielä hellävaraisempi kuivalle iholle, mutta itse pidän miselliveden koostumuksesta enemmän. Mádaran misellivesi sisältää aloe veraa ja hyaluronihappoa.

 

Puhdistuaine: Globe Hope by Mia Höytö Kaunis-puhdistusgeeli

Geelimäinen puhdistusaine on hellä valinta kuivalle iholle. Käytän puhdistusgeeliä vain illalla meikit pois pestessäni – aamulla puhdistukseksi riittää viileä vesi. Puhdistusgeeli on miellyttävän kevyt mutta puhdistava ja tuoksuu raikkaalta. Ruiskukkaisuute rauhoittaa ihoa, aloe vera kosteuttaa.

 

Naamio: Evolve Organic Beauty Radiant Glow Mask

Olen hehkuttanut tästä kasvonaamiosta yhden jos toisenkin kerran, enkä vieläkään ole kyllästynyt. Ensinnäkin Evolven naamio tuoksuu taivaalliselta: raakakaakaon ja kookoksen yhdistelmä on huumaava. Toisekseen naamio jättää ihon suloisen sileäksi, pehmeäksi ja kosteutetuksi. Usutin miehenkin kerran kokeilemaan naamiota, ja hän yllättyi siitä, miten pehmeältä iho tunti pesun jälkeen! Sen jälkeen hän onkin käynyt purkilla kerran jos toisenkin... Ei myöskään haittaa, vaikka voidetta valuisi vahingossa suuhun, sillä raaka-aineet ovat 100% luonnollisia ja noin 83% luomutuotettuja. Käytän kirkastavaa naamiota kerran viikossa.

 

Kasvovesi: Olivia Klein Mineral Spray Toner

Sain Olivia Kleinin kasvoveden suosituksena TwistBeltä, eikä paluuta ole. Mineraalikasvovedessä on ihanan kevyt koostumus, joka jättää kasvoille raikkaan ja kosteutetun tunteen. Tämä ravinnerikkaita leväuutteita, merisuolaa ja hyaluronihappoa sisältävä hoitoneste tuo iholle kosteutta, mineraaleja, pehmeyttä ja kuulautta. Toisinaan suihkuttelen mineraalivettä myös kuiville säärilleni: mineraalikasvovesi nimittäin sopii kutinan ja ihoärsytyksen hillitsemiseen.

 

Silmänympärysvoide: Evolve Organic Beauty Hyaluronic Eye Complex -silmänympärysseerumi

Miellyttävän kevyt ja hajuton, nestemäinen roll-on silmänympärysseerumi, joka imeytyy nopeasti. Voidemaiset silmänympärysvoiteet tuntuvat monesti todella rasvaisilta, ja siksi tykästyin Evolven kevyeen mutta kosteuttavaan silmänympärysseerumiin.

 

Seerumi: Evolve Organic Beauty Hyaluronic -seerumi

Evolven hyaluronihapposeerumi ei ole suotta yksi luonnonkosmetiikkakauppojen hittituotteista. Minkälainen aukko ihonhoidossani olikaan ennen tätä tuotetta! Aloin käyttää seerumia vasta loppukesästä – tuntuu, että seerumien tärkeydestä ihonhoidossa on alettu puhua kunnolla vasta viimeisen vuoden aikana. Aikaisemmin luulin, että kasvovoide riittää ihon kosteuttamiseen. Vasta seerumin aloitettuani huomasin, miten paljon ihoni oli kaivannut sen tuomaa kosteutusta. Suloisen ohut ja virkistävä seerumi jättää kasvoille miellyttävän raikkaan tunteen sekä tuo hehkua iholle. 

 

Kasvovoide: Globe Hope by Mia Höytö Ihana-kasvovoide

Ihanan ravitseva ja paksu kasvovoide, joka on samaan aikaan kevyt ja hengittävä. Voiteen vaikuttavia aineita ovat tyrninsiemenöljy, mustaherukansiemenöljy, auringonkukansiemenöljy, oliiviöljy, manteliöljy, aloe vera, kaurauute ja sheavoi. 

 

Kasvoöljy: Globe Hope by Mia Höytö Lempeä uni -öljyseerumi

Käytän Globe Hopen öljyseerumia kasvovoiteeseen sekoitettuna yövoiteen tapaan. Lisään muutaman tipan kasvovoiteen sekaan, jolloin yhdistelmä on tavallista kosteuttavampi. Öljyseerumin koostumus on miellyttävän pehmeä eikä kuitenkaan liian tahmea ja se imeytyy hyvin ihoon.

 

Huulirasva: Urtekram luomu vanilja sheavoi-huulirasva

Taidan olla varsinainen hyaluronihapon suurkuluttaja, sillä jopa huulirasvani sisältää sitä. Hyaluronihapon lisäksi tämänhetkinen Urtekramin huulirasvani sisältää sheavoita, oliiviöljyä, kaakaovoita, jojobaöljyä, heksapeptidejä, seesamiöljyä ja vaniljasokeria. Koostumus on ihanan paksu ja helposti huulille levittyvä – ja mikä parasta, huulirasva on täysin vegaaninen. Tunsin itseni todelliseksi influenceriksi, kun äitini kertoi ostaneen samaisen huulirasvan kirjoittamani blogipostauksen perusteella, haha!

 

* postauksen tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan

 

 

lue myös:

mitä on ayurvedinen ihonhoito?

3 x paras luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja

opi puhumaan ihosi kieltä

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Oletteko jo käyneet tutustumassa Kämp Gallerian muutama viikko sitten avaamaan Gardeniin?

Garden on suomalaisen muodin keskus, jossa yhdistyvät kaupat, tapahtumat, työhuoneet ja showroomit. Paraatipaikalla sijaitseva Garden on kiinnostava kohde paitsi turisteille myös kotimaisesta huippudesignista kiinnostuneille suomalaisille. Tämän parempaa kuvaa suomalaisesta muodista tuskin voi antaa!

Kävimme tutustumassa Gardeniin ystävieni iltatilaisuudessa, joka houkutteli paikalle satoja uteliaita. Tila väreineen sekä muotoineen on upea ja tuotetarjonta monipuolista – mutta riittävätkö asiakkaat, ja minkälaiset ovat liikkeiden vuokrat? Toivon todella, että Garden ei jää vain parin vuoden ilmiöksi, vaan että niin turistit kuin kaupunkilaiset ottavat tilan omakseen.

Itse aion (ja kävinkin jo) hyödyntää kahvila KUUMAa niin lounasaikaan kuin töiden jälkeen kaverien treffaamiseen. Sieltä kun saa kuulemma pian keittojakin! Tutustu Gardenin liikkeisiin ja ruokapaikkoihin alla.

 

 

Gardenin liikkeet:

 
Arela. Maija Arelan sekä hänen tyttäriensä Annin ja Viivin pyörittämä yritys tunnetaan etenkin kestävistä kashmirneuleistaan sekä neuleiden huoltopalvelusta. Selkeälinjaiset ja ajattomat vaatteet on suunniteltu sopimaan kaikenlaisille vartalotyypeille.
 
éN Hats. Muotisuunnittelija Hanna Sarénin hattuliike, jonka lierihattuja ovat hehkuttaneet niin Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire kuin GQ. Rennot, tyylikkäästi viimeisteilemättömät pehmeät unisex-hatut syntyvät éN -hattutehtaalla Korkeavuorenkadulla Helsingin ytimessä.
 
Hálo. Tyylikäs naistenvaatemerkki, joka on saanut inspiraationsa Lapin kahdeksasta vuodenajasta ja arktisen luonnon valoilmiöistä. Persoonallisia jacquard-kankaita, värikkäitä printtejä sekä ajattomia silkkejä.
 
Jolie Beauty Shop. Joliesta löydät ensiluokkaisen valikoiman niin suomalaista kuin kansainvälistä luonnonkosmetiikkaa. Tarjolla lisäksi meikkauspalveluja ja henkilökohtaisia ihonhoitokonsultaatioita. 
 
Nomen Nescio. Tyylikkäitä unisex-vaatteita ihmisille, joita miellyttää minimalistinen estetiikka ja arvomaailma. Mallistossa kaikkea takeista paitoihin, housuihin ja asusteisiin. 
 
R-Collection. Kajaanissa 1978 syntynyt vaatemerkki tunnetaan etenkin värikkäistä anorakeistaan ja Suomi-verkkareistaan. Gardenin liike keskittyy esittelemään teemoittain vaihtuvan läpileikkauksen R-Collectionin mallistoista ja toimii näyteikkunana erilaisille kollaboraatioille. 
 
Samuji. Vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken suunnitelutalo ja luova studio, joka julkaisee kodinsisustusmallistoa sekä neljä naistenvaatemallistoa vuodessa. Elegantit tuotteet valmistetaan Euroopassa eurooppalaisista ja japanilaisista materiaaleista. Samujin toiminnan ytimessä ovat kiltteys, kestävyys ja vastuullisuus. 
 
Terhi Pölkki. Kenkäsuunnittelija Terhi Pölkin nimeä kantavan yrityksen kengissä yhdistyvät pohjoismainen minimalismi, käytännöllisyys ja estetiikka. 
 
TRE <3 NIDE. Elämykselliset konseptikirjakaupat ovat maailmalla kuuma trendi. TRE yhdisti voimansa Nide-kirjakaupan kanssa ja avasi Garden Galleryn keskiaukiolle viihtyisän kirjakaupan, jossa on tarjolla Niteen kuratoima valikoima kultturikirjoja ja -lehtiä.
 
 
Gardenin ruokapaikat:
 
Haiku. Sushiravintola Haikussa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille: tyylikäs ravintola tarjoaa iloa myös silmille.

Kuuma. Punavuoren urbaanina olohuoneena tunnettu kahvila KUUMAn all day breakfastia saa nyt myös Gardenista. Tarjolla myös lounaskeittoja sekä pieni lista valikoituja viinejä.
 
Sprout Deli. Ravintola Sunnin takana toimivan kokin Thomas Rowen hyvinvointiin tähtäävä salaattideli, jonka ainekset on tarkkaan valikoitu ja itse valmistettu. 
 

 

lue myös:

osta työtä suomeen

suomalaiset brändit saman katon alla – frank/ie

kashmirneuleita rakkaudella – vierailulla arela storessa

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST