Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä Verkkokauppa.com:in kanssa

 

Kun aloittelin valokuvausharrastusta kymmenisen vuotta sitten, en olisi ikinä osannut kuvitella, miten paljon tulen vielä tulevina vuosina kuvaamaan – ja miten vahvasti valokuvaaminen tulisi olemaan läsnä myös työssäni.

Ensimmäinen ikioma kamerani oli Olympus Mju Mini Digital, jossa oli upea, automaattisesti sivulle vetäytyvä linssinsuojus. Kameran kuvanlaatu oli siihen aikaan hyvä, varsinkin kun otti huomioon, että kyseessä oli minikokoinen digikamera. Sillä tuli otettua yläasteikäisenä yksi jos toinenkin kuva itsestä ja kavereista IRC-Galleriaan.

Valokuvaamiseen tutustuin kuitenkin vasta lukioikäisenä ensimmäisen poikaystäväni myötä. Hänellä oli vahva intohimo valokuvaamiseen, ja kehittyäkseen hän tarvitsi mallin kameransa eteen – siis minut. Siinä missä poseerasin usein kameran toisella puolen aloin itsekin kiinnostua valokuvaamisesta ja opettelin kuvaamisen perusteet. Pian innostuinkin hankkimaan oman järjestelmäkameran.

Nykyisin valokuvaan useita kertoja viikossa. Työssäni tuotan kuvia niin yritykseni some-kanaviin kuin verkkokauppaan sekä asiakkaille, vapaa-ajallani kuvaan blogiani sekä Instagram-tiliäni varten. Rakastan pohtia erilaisia kuvakulmia sekä rajauksia ja haluan panostaa siihen, että kuvani näyttävät hyviltä. Vaikka kännykkäkamerat ovat nykypäivänä huippulaatuisia, luotan varsin harvoin oman kännykkäni kameraan: voisi sanoa, että 99,9% Instagram-kuvistanikin on kameralla otettuja.

 

 

Kannan kameraa lähes jatkuvasti mukanani. Vähitellen painava Nikonin D750 -järjestelmäkamera alkoi painaa paitsi hartiaa myös mieltä: mieleni teki jättää kamera yhä useammin kotiin, sillä en viitsinyt raahata parin kilon painoista järkälettä mukanani. Kameran kotiin jättäminen usein kuitenkin harmitti, sillä eteeni tuli useasti tilanteita, joista olisi ollut ihanaa napata kuva. Valokuvausta harrastava näkee jatkuvasti ympärillään ruutuja, jotka vain odottavat ottajaansa. Jos vain voisinkin ottaa kuvia silmiäni räpäyttämällä!

Kiinnostuin kevyistä mikrojärjestelmäkameroista, mutta olin epäileväinen niiden suhteen. Voisiko mikrojärjestelmäkameralla saada yhtä laadukkaita kuvia kuin normaalilla järjestelmäkameralla? Ostinkin Panasonic Lumixin -mikrojärjestelmäkameran ja käytin sitä vuoden, kunnes huomasin palanneeni takaisin Nikon-järjestelmäkamerani pariin. Panasonicin kuvanlaatu ei vakuuttanut, jotakin tuntui puuttuvan.

Halusin kuitenkin edelleen löytää ratkaisun ongelmaani, ja uskoin vakaasti, että voisin löytää mikrojärjestelmäkameran, johon rakastuisin. Tilannetta kartoitettuani tulin siihen tulokseen, että Olympus OM-D E-M5 Mark II voisi vastata parhaiten toiveisiini – ja niin se todella vastasikin. 

 

Mitä vaadin mikrojärjestelmäkameraltani?

Laatua ja helppoutta. Olympus OM-D E-M5 Mark II -mikrojärjestelmäkameran ISO-herkkyys venyy jopa 25600 asti, mikä mahdollistaa valokuvaamisen myös pimeissä olosuhteissa. Tehokkaan kuvanvakaajan ansiosta käsivaraltakin kuvatut valokuvat ovat huipputeräviä. Sisäänrakennetun WiFin avulla saan siirrettyä kuvat halutessani heti kännykkääni. Runko painaa vain 417 grammaa, mistä erityisesti hartiani kiittävät.

 

Miksi rakastuin juuri Olympus OM-D E-M5 Mark II -mikrojärjestelmäkameraan?

Vastaus on yksinkertainen: siksi, että koin vihdoinkin löytäneeni mikrojärjestelmäkameran, jolla saan juuri sellaisia kuvia kuin haluan. Kompaktin kokonsa ja keveytensä ansiosta kamera kulkee nykyään koko ajan mukanani, jolloin voin kuvata laadukkaita valokuvia missä tahansa ja milloin tahansa haluan. Arvostan myös sitä, että voin kuvata kamerallani laadukkaita videoita. Esteetikko ei pane myöskään pahitteeksi kameran kaunista ulkomuotoa, joka muistuttaa 50–60-lukujen retrokameroita.

 

Minkälaista objektiivia käytän?

Ensinnäkin on mainittava, että olen niitä ihmisiä, jotka vannovat kiinteän polttovälin objektiivien nimeen. Kiinteän polttovälin objektiivissa on vain yksi polttoväli eli sillä ei voi zoomata. 

Käytössäni tällä hetkellä oleva Olympus M.Zuiko Digital 25mm f/1.8 on objektiivi, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin, oli kyse sitten ihmis-, matka- tai ruokakuvaamisesta. Tein tämän objektiivin kanssa matkan Kööpenhaminaan helmikuussa ja pärjäsin mainiosti – katso täältä kuvia matkastani!

Seuraavaksi aion täydentää kameralaukkuani Olympus M.Zuiko Digital 17mm f/1.8 -laajakulmaobjektiivilla, joka sopii erityisen hyvin maisema- ja kaupunkikuvaukseen sekä Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 -objektiivilla, joka on ihanteellisin valinta muotokuviin. Niin, eikä itse kameralaukkukaan olisi pahitteeksi – tämänhetkinen kameralaukkuni kun on käytännössä Balmuirin käsilaukkuni. Esimerkiksi tämä Olympuksen Just Nude -kameralaukku on niin kaunis, että sitä voisi yhtä hyvin käyttää käsilaukkuna.

 

 

All in all: Olympus OM-D E-M5 Mark II on mitä erinomaisin kamera vaativalle kuvaajalle, kuten myös intohimoiselle harrastajalle. Verkkokauppa.com:in tämänhetkinen alennettu 999,90 euron hinta (norm. 1209,80 euroa) Olympus OM-D E-M5 Mark II -rungosta ja 25mm f/1.8 -objektiivista on selkeästi hinta-laatusuhteeltaan paras. Jos kiinnostuit, suosittelen tutustumaan vielä tarkemmin kameraan Verkkokauppa.com:in sivuilla

Tulevien kuukausien aikana tulen jakamaan lisää fiiliksiäni Olympuksesta erilaisissa kuvaustilanteissa sekä kuvia, jotta saatte paremman käsityksen siitä, minkälaisilta uudella mikrojärjestelmäkamerallani ottamat kuvat näyttävät.

Kommenttiosioon voit jättää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä kameraan tai kuvaamiseen liittyen! ♡

 

Kuvat: Mirkka Ollikainen

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Kaikki mitä laitat ihollesi vaikuttaa hyvinvointiisi.

TwistBen ihonhoitoa käsittelevän verkkovalmennuksen jälkeen olen alkanut suhtautua entistäkin kriittisemmin kosmetiikkaan. Jotkut sanovat, että luonnonkosmetiikkaa ostaessasi saat 100% vastinetta rahoillesi – mutta luonnonkosmetiikan markkinoilla leikitellään mielikuvilla siinä missä synteettisenkin kosmetiikan.

Käytän nykyisin ihonhoidossa ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Miksi? Koska koen, että luonnonkosmetiikka on turvallisempi valinta iholleni ja ympäristölle kuin synteettinen kosmetiikka. Koska koen, että monet luonnonkosmetiikkaa valmistavat yritykset ajavat sellaisia arvoja, joihin itsekin uskon. 

Itselleni tärkeimpiä asioita luonnonkosmetiikkaa hankkiessani ovat paitsi raaka-aineet, myös se, että tuotannosta ja tuotantotavoista kerrotaan avoimesti. Myös ekosertifikaatit antavat osviittaa siitä, että yritys on halukas noudattamaan kansainvälisiä standardeja.

Tutustuin luonnonkosmetiikkaan noin viisi vuotta sitten, ja tänä aikana olen kokeillut jos jonkinmoisia putsareita, voiteita ja naamioita. Siksi halusinkin nyt vinkata teille kolme omaa suosikkiani luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjoista.

 

 

Hyväksi havaitsemani luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjat:

 

Mia Höytö

Mia Höydön tuotteissa yhdistyvät kaikki ne piirteet, joita kosmetiikaltani toivon: kotimaisuus, laadukkaat raaka-aineet ja ekosertifioitu luonnonkosmetiikka. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Pakkausten design on kaunis: näitä purkkeja pitää ilomielin esillä kylpyhuoneessaan. Mia Höydön tuotteen ostaessaan kokee oikeasti tehneensä aina hyvän valinnan niin itsensä, luonnon kuin suomalaisen työn puolesta.

Suosikkini Mia Höydöltä:

  • Ravitseva Valo-silmänympärysvoide on ihanan kosteuttava, mutta se ei tunnu silmien alla liian paksulta eikä tahmaa.
  • Käytän Lempeä Uni -multivitamiiniöljyseerumia monesti yksinään yövoiteena, jolloin öljy saa rauhassa aikaa imeytyä ihoon. Ravitseva öljy kirkastaa ihoa ja antaa sille aimo annoksen hyviä vitamiineja. 
  • Kuorin ihoani harvakseltaan, sillä koen, että kuivuuteen taipuvainen ihoni ei kaipaa jatkuvaa kuorintaa. Helmi-kuorintavoide on täydellinen tuote kuivaihoiselle, sillä kuorinnan ohessa se syväkosteuttaa ja elvyttää ihoa. Tuotetta voi käyttää kahdella tavoin: joko siten, että kuorintavoiteen poistaa kasvoiltaa pyörivin liikkein, jolloin jojoba-helmet kuorivat ihoa tai ilman mekaanista kuorintaa, jolloin voide on erityisen hellävarainen.

 

Mádara & Mossa

Kun haluan ostaa edullisemman mutta silti laadukkaan luonnonkosmetiikan tuotteen, käännyn Madáran ja Mossan puoleen. Molemmat brändit kuuluvat samaan konserniin, ja tuotteet tulevat samalta latvialaiselta tehtaalta. Tuotesarjat ovat ekosertifioituja ja ne on suunniteltu sopimaan etenkin pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Mádaran tuotteissa vahvassa osassa ovat yrtit, Mossan tuotteissa marjat ja hedelmät.

Suosikkini Mádaralta ja Mossalta:

  • Mádaran Purifying Foam on yksi kaikkien aikojen suosikeistani luonnonkosmetiikan kasvojenpuhdistustuotteista. Pehmeä ja hellävarainen vaahto soveltuu mitä täydellisimmin herkälle iholle ja tuoksuu vienosti tuoreilta yrteiltä. Mieto Clarifying Toner viimeistelee ihonpuhdistuksen ja jättää iholle raikkaan tunnun sekä tuoksun.
  • Huuleni vaativat kosteutusta ympäri vuoden. Miellyttävän ohut mutta ravitseva Hemp Hemp -huulivoide kosteuttaa ja pehmentää kuivat huulet.
  • Mossan tuotteet ovat voimakkaammin hajustettuja kuin Mádaran, mutta makean marjaiset ja hedelmäiset tuoksut ovat minun makuuni. Youth Defence Antioxidants Radiance Toner -kasvovesi ja Moisturising Antioxidant Day Cream tarjoavat ihanan piristysruiskeen pimeän marraskuun samentamalle iholle.

 

Evolve Organic Beauty

Evolve Organic Beautyn iho-, vartalo- ja hiustenhoitotuotteet valmistetaan luonnollisista öljyistä, voista ja superfoodeista käsityönä pienissä erissä Englannissa Hertfordshiren kaupungissa. Pienien erien valmistuksella halutaan varmistaa tuotteiden tuoreus. Kaikki Evolven tuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä testata koskaan eläinkokeilla. Evolven tuotteilla ei ole vielä ekosertifikaattia, mutta sen saaminen on työn alla. Evolve valittiin vuoden 2018 Beauty Shortlist Awards -kilpailussa Britannian parhaimmaksi luonnonkosmetiikan ihonhoidon brändiksi.

Suosikkini Evolve Organic Beautylta:

  • Manteliöljyä, raakakaakaota ja kookoksenkuorijauhetta sisältävä Radiant Glow -kasvonaamiota tekisi mieli syödä – niin ihanan suklaiselta ja kookoksiselta naamio tuoksuu. Naamion jälkeen iho on pehmeä kuin vauvan pylly.
  • Evolven uudistava kasvovoide on mitä täydellisin talviaikaan. Tämä voi oikeasti ravitsee ja kosteuttaa ihoa – ja kaiken lisäksi tuoksuu ihanalta. Inhoan paksuja voiteita, jotka jättävät ihon tahmeaksi. Evolven kasvovoide on miellyttävän paksu, mutta se myös imeytyy ihoon nopeasti. Samainen kasvovoide voitti vuoden 2018 Beauty Shortlist Awards -kilpailussa parhaan normaalille iholle soveltuvan päivävoiteen tittelin.
  • Evolvelta löytyy huikea valikoima pieniä matkakokoisia tuotteita. Beauty Liquid Crystal -misellivesi, Daily Detox -kasvojenpuhdistusgeeli ja uudistava kasvovoide hellivät ja ravitsevat ihoa matkalla, ja olo on kasvojenpesun ja rasvaamisen jälkeen aina suihkunraikas. Pienestä koostaan huolimatta purnukoista riittää pitkäksi aikaa.

 

 

Lue lisää luonnonkosmetiikan suosikeistani:

IHANINTA JUST NYT – WOODLOT

TESTISSÄ: 3 x LUONNONKOSMETIIKAN RIPSIVÄRI

LUONNONKOSMETIIKKA – ELOKUUN SUOSIKIT

LUONNONKOSMETIIKKA – TOUKOKUUN SUOSIKIT

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

*Yhteistyössä PURA Finlandin kanssa

 

Hän on täällä taas // kuinka sua kaipasin // täällä taas // talven yli odotin ja täällä taas // neiti kevät on tullut kaupunkiin.

Neiti kevät mielessäni olen kävellyt jo useat kerrat Helsingin asvalttikatuja ja Espoon rantareittejä. Vatsassa pirskahtelee kupliva ilo: aurinko paistaa, päivät tuntuvat loputtoman pitkiltä, eikä illalla malttaisi mennä nukkumaan – kesäkin on vasta edessä päin.

Aamusta viileät ja iltapäivästä lämpenevät päivät asettavat toisinaan haasteita pukeutumiselle. Omasta mielestäni nyt on mitä täydellisin sweater weather: aamulla neule tuntuu ihanan lämpimältä takin alla, kun taas iltapäivällä takin voi heittää laukkuun ja lähteä pelkässä neuleessa ulos. Lämmin mutta ja hengittävä villaneule on kaltaiselleni vilukissalle mitä täydellisin valinta kevääseen.

Olen iloinnut tästä PURA Finlandin harmaasta, suloisen pehmeästä Warm Short Knit -neuleesta, joka antaa iloa paitsi kantajalleen myös tekijälleen. PURA Finland on kotimainen vaatebrändi, jonka designissa yhdistyvät pohjoinen luonto, aitous, rehellisyys, rosoisuus ja käytännönläheinen kauneus. Tuotteet on suunniteltu kestäviä valintoja arvostavalle kuluttajalle: kaikki PURAn tuotteet valmistetaan Suomessa Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

(Jos ihastuit heti tähän neuleeseen, kannattaa lukea kirjoituksen loppuun – saat alekoodin PURAn verkkokauppaan!)

 

 

 

Itse villat ovat peräisin Australiasta, Uudesta-Seelannista sekä Etelä-Amerikasta ja täyttävät International Wool Secretaria -järjestön standardit. IWS on kansainvälinen villajärjestö, joka toimii yhteistyöelimenä Australian, Etelä-Amerikan, Uuden-Seelannin ja Uruguain villan käytön edistämis- ja markkinointijärjestöjen välillä. PURAn käyttämä villa on myös mulesing-vapaata, eli lampaita ei ole vahingoitettu kirurgisesti villaa kasvatettaessa. Villa kehrätään langaksi Italiassa, Saksassa ja Ranskassa.

Miksi villa ei tule Suomesta? Suomessa lampureita on niukasti, ja kaksi kertaa vuodessa pidettävät kerinnät aiheuttavat aikataulullisia rajoitteita. PURA ei ole toistaiseksi löytänyt sopivia yhteistyötiloja ja kehräämöitä Suomesta. 

Olen herkkähipiäinen, enkä yleensä pysty käyttämään täysvillaisia neuleita, sillä ne kutittavat ihoani niin epämukavasti, että neule tekee heti mieli kiskoa pois päältä. Jotakin erilaista PURAn neuleissa on, sillä tämä neule ei ärsytä ihoani lainkaan. Villa tuntuu miellyttävän pehmeältä ihoa vasten, ei yhtään karhealta tai piikikkäältä. Malli on rennosti väljempi, ja ribbineulos muodostaa neuleeseen kauniin pinnan.

PURAn tuotevalikoima on laaja: verkkokaupasta löytyy niin neuleita, mekkoja, puseroita, toppeja, takkeja, housuja, legginsejä, huiveja kuin pipoja. Lisäksi PURA valmistaa nahkaisia laukkuja sekä nahkakenkiä, jotka on vuorattu lampaanvillalla. Itse olen haaveillut jo talvesta lähtien tästä muhkeasta vaaleanpunaisesta mohair-piposta sekä suloisen pehmeistä wool&cashmere -housuista, joissa olisi ylellistä oleilla kotona. 

Suosin kuitenkin tiedostavaa kuluttamista: uutta hankintaa kannattaa harkita tarkkaan ja laatuun panostaa, jos suinkin mahdollista. Kaikkia ihanuuksia ei ole myöskään aina pakko saada heti. Arvostan PURAn tuotteissa etenkin ajatonta designia, joka kestää aikaa. Laadukas, kauniisti muotoiltu neule sopii minkä tahansa toisen vaatekappaleen kaveriksi.

Jotta lempineuleesi säilyisi käytössä mahdollisimman pitkään hyvänä, kannattaa panostaa sen hoitoon. PURAn sivuilta löytyykin hyvät vinkit tuotteiden hoitoon – ja lyhennettynä alla.

 

 

PURA FINLANDIN VINKIT VILLATUOTTEIDEN HOITOON

Tuuleta villatuotetta säännöllisesti, mieluiten kostealla ilmalla. Näin villa ”pesee” itse itsensä. Muuta raikastusta harvoin tarvitaan. Jos neuleeseen tulee tahroja, puhdista ne pesemällä neule villalle tarkoitetulla pesuaineella matalassa lämpötilassa pesukoneen käsinpesuohjelmalla tai käsin pesemällä. Muotoile neule heti pesun jälkeen ja kuivaa se vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä.

Laadukkaampien neuleiden pehmeä villa saattaa aluksi pilliintyä. Nukan pitäisi kuitenkin irrota helposti, kun harjaat neuletta hellävaraisesti puhdistuskammalla.

 

Kaipaisiko sinunkin vaatekaappisi pehmoista, laadukasta villaneuletta? Tai ihastuitko sinäkin suloisiin wool&cashmere-housuihin? Koodilla SUNDAYBLONDIE saat -15% kaikista tuotteista PURA Finlandin verkkokaupassa huhtikuun loppuun asti!

 

Kuvat: Veera Papinoja / Veera Bianca

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Pages