Ladataan...
Sunday Blondie

 

Etsitkö kivaa aamiaispaikkaa Kalasataman läheltä? Moko Market Cafén ihanista aamiaisherkuista voi nauttia nyt myös Teurastamolla!

Aloitin torstaiaamuni työkavereiden kanssa Teurastamon Mokossa markkinointisuunnitelmia ideoiden. Välillä on virkistävää päästä pois toimistolta – etenkin silloin, kun tarkoituksena on inspiroitua ja ideoida uutta. Moko Marketeilla onkin mitä mainioin konsepti: kaikissa kahviloissa on viihtyisät kabinetit, jotka ovat kahvilan asiakkaiden käytössä maksutta ensimmäiset kaksi tuntia ja tämän jälkeen 10€/tunnilta.

Mokon arkisin kello 8–11 tarjoiltava aamiaismenu ei jätä ketään nälkäiseksi. Kotitekoisia sämpylöitä, jogurtti- ja smoothiekulhoja, toastia, herkullisia leivonnaisia... Päädyin testaamaan baristan innostamana maapähkinävoita ja banaania paahdetulla levain-leivällä. Annos oli paitsi some-kelpoinen myös taivaallisen suussasulava. One simply cannot resist peanut butter!

 

 

Teurastamon Moko Market toimii vuonna 1933 rakennetussa entisessä hallintorakennuksessa, joka on museoviraston suojelema. Teurastamotoiminnan päättymisen jälkeen rakennus toimi kaupungin konttoritilana, jonka jälkeen siinä toimi Radio Helsinki. Nyt tila on rempattu alkuperäisasua ja pohjaratkaisua kunnioittaen.

Teurastamon Mokossa on myynnissä vähemmän tavaraa, lähinnä kirjoja, pieniä sisustusesineitä ja ruokaa. Tilavan kahvilan sisustus on kertakaikkisen hurmaava: voisin yhtä hyvin kuvitella istuskelevani Pariisissa tai Lontoossa. Tänne olisi helppoa unohtua töiden tai hyvän kirjan parissa tuntikausiksi.

Kesällä aamiaista, lounasta tai afterworkia voi nauttia ulkona. Moko on monipuolinen: salaattibaarissa on runsaasti valikoimaa ja listalta saa myös drinkkejä.

Ideointisessio oli mitä onnistunein: koimme ahaa-elämyksiä ja keksimme uutta. Siitä kuuluu kiitos paitsi oivalliselle työryhmälle myös inspiroivalle ympäristölle. Muistakaa poiketa kaavasta!

 

 

Moko Market Teurastamo

Työpajankatu 2 A

ma–to 8–16, pe 8–23, la 10–23

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Kerroin aiemmin riittämättömyyden tunteesta, joka vaivasi minua alkuvuodesta. Töitä tuntui (ja tuntuu vähän edelleenkin) olevan aivan liikaa, ja työhön liittyvät ajatukset pyörivät mielessäni monesti vapaa-ajallakin. Olen tunteellinen suorittaja, joka nauttii työnteosta mutta myös imee paljon itseensä.

Tämä kevät onkin kulunut omaa ajanhallintaa pohtien. Periaatteessa tiedän, miten omat aikataulunsa olisi järkevää järjestää. Mutta käytännössä omat opit monesti unohtuvat, kun innostun haalimaan kalenteriini liikaa menoja. En voi todellakaan väittää olevani mikään ajanhallinnan guru.

Koska kertaus on opintojen äiti, päätin kirjata ylös ajatuksiani ajanhallinnasta – kenties näistä vinkeistä voisi olla hyötyä sinullekin. 

 

 

Tee todo-lista. Kirjoita kaikki muistiisi tulevat, tehtävät asiat ylös – joko paperille, jota pidät työpöydälläsi, tai tiedostoon, jonka on koneesi työpöydällä. Aina kun saat vietyä yhden asian maaliin, yliviivaa se pois todo-listalta.

Aseta asiat tärkeysjärjestykseen. Älä yritä tehdä kaikkea kerralla. Tee todo-listastasi taulukko, jossa on kaksi osiota: TÄNÄÄN ja TULEVAISUUDESSA. Nämä osiot kertovat siitä, millä painotuksella tehtävät tulee hoitaa.

Jaa päivä aikalohkoihin. Tietyn aikarajan asettaminen voi helpottaa työn saamista valmiiksi. Kuka tahansa pystyy keskittymään tunnin ajaksi yhteen asiaan! Tämän tunnin aikana et saa käydä jääkaapilla, höpötellä työkavereille, selata somea tai juosta vessassa. Mikäli työskentelet avotoimistossa, lyö luurit korvillesi tai vetäydy erilliseen huoneeseen. Näin pystyt keskittymään työhösi tehokkaasti.

 

 

Pyri tekemään yksi asia kerrallaan. Multitaskaaminen on hieno taito, mutta se ei ole aina paras tapa saada asioita nopeasti valmiiksi. Siksi suosittelenkin keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Jos luet sähköpostin, vastaa siihen heti – nimimerkki hävettää, kun tajuat neljä viikkoa myöhemmin, ettet koskaan vastannut siihen yhteen tärkeään meiliin.

Varaa kalenterista aikoja omille työprojekteillesi. Tuntuuko toisinaan siltä, että juoksevat palaverit imevät kaiken aikasi kalenterista? Varaa siis aikaa myös omaan työskentelyyn: näinä hetkinä et hyväksy muita kalenterivarauksia. Mikäli koet olevasi tehokkaimmillasi heti aamusta, kerro se kollegoillesi ja pyydä heitä varaamaan palaveriajat mieluiten iltapäivään.

Erottele työ- ja vapaa-aika. Tämä on toisinaan vaikeaa, sillä työasiat voivat hiipiä ajatuksiin vapaa-ajallakin. Pyri kuitenkin siihen, että sinun ei tarvitsisi raahata työkonettasi illaksi kotiin. Väsyneenä töiden tekeminen sitäpaitsi heikentää työn laatua. Tämän takia on tärkeää, että virkistäydyt ja ajattelet välillä muita, työhön liittymättömiä asioita.

 

 

Merkkaa myös treenit kalenteriin tai henkisesti mieleesi. Näin et tule luistaneeksi liikunnasta, joka on ensiarvoisen tärkeää jaksamisen kannalta. Itse pyrin liikkumaan vähintään neljänä päivänä viikossa sekä hyötyliikkumaan mahdollisimman paljon. Hyvä treeni ei vaadi paljon aikaa: esimerkiksi puolen tunnen mäkijuoksutreeni pistää hien virtaamaan.

Päätä pari päivää, kun näet ystäviä. Jos olet sosiaalinen tyyppi, joka suostuu helposti jokaiseen rientoon, voi olla paikallaan harkita menojaan tarkemmin – siis siinä tapauksessa, jos menoja tuntuu olevan liian paljon ja ne alkavat tuntua painostavilta. Itse saan kavereista valtavasti iloa ja voimaa, ja siksi tykkäänkin varata ainakin 1–2 päivää viikosta ystävieni näkemiselle. Tunnin kahvittelukin parantaa jo ihmeesti maailmaa.

+ Ja mikä tärkeintä: muista, että elämä ei ole pelkkää suorittamista.

Varaa aikaa levolle ja itsellesi! Varaan viikostani ainakin yhden päivän (yleensä sunnuntain) vain sille, että saan viettää aikaa itsekseni ja poikaystäväni kanssa rauhassa kotona. Silloin vain oleskelemme kotona, käymme kävelemässä tai pyöräilemässä ja katsomme illalla leffaa. Ja se on ihanaa.

 

Näissä kuvissa vilahtaa ihanan Roots Helsingin vegaaninen aamiainen – lämmin suositus niin kahvilalle kuin aamiaiselle, 10/10! 

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään huippumalli Miranda Kerr, uutetut yrtit, eteeriset öljyt, vitamiinit ja ripaus ruusukvartsia?

Luonnonkosmetiikkamerkki KORA Organics, joka rantautui vihdoinkin Suomeen tänä keväänä. Miranda on KORA Organicsin omistaja, perustaja sekä toimitusjohtaja, joka tunnetaan kenties parhaiten mallina. Hän on kuitenkin myös tunnettu holistisen hyvinvoinnin esikuva ja kundaliinijoogi. KORA Organics lanseerattiin Australiassa vuonna 2009 ja sarja on nykyisin myynnissä 25:ssä maassa. 

Miranda itsessään on jo yksi asia, miksi kiinnostuin KORA Organicsista. On siistiä, että tunnettu malli päätti tehdä oman luonnonkosmetiikan sarjansa: se kun tuo lisää huomiota luonnonkosmeetikkaa kohtaan ylipäätään. Vaikka luonnonkosmetiikka onkin kasvava kauneustrendi ja luonnonkosmetiikan tuotteet ovat tulleet kovalla rytinällä tavallisiinkin marketteihin viimeisen vuoden aikana, on Mirandan kaltaisten arvostettujen mielipidevaikuttajien työ terveellisemmän kosmetiikan ja kestävämpien tuotantotapojen puolesta tärkeää.

 

 

KORA Organicsin vegaaniset ja sertifioidut tuotteet sisältävät Mirandalle tärkeitä luonnollisia raaka-aineita, joita hän hyödyntää arjessaan myös sisäisesti. Jokaisessa KORAn tuotteessa on hyödynnetty nonihedelmän uutetta, joka on antioksidanttipitoinen ja antibakteerinen ainesosa. Lisäksi tutoteet sisältävät esimerkiksi ruusunmarjasiemenöljyä, laventelia, aloe veraa, tyrniä sekä vihreää teetä. 

Kristallien ja kivien ystävät ilahtuvat myös siitä, että kaikki KORA Organicsin tuotteissa käytetty vesi on energisoitu ruusukvartsien läpi. Malliston ainoa varsinainen kosmetiikkatuote highlighter on varsinainen supertuote, jossa on käytetty murskattua ruusukvartsia. Shine like the whole universe is yours! Omasta mielestäni kristalliuskomukset ovat hauskaa hömppää: kristallikivet ovat kauniita sisustuselementtejä, ja on hauskaa uskoa siihen, että jokaisella kivellä on oma voimaannuttava tai parantava vaikutuksensa.

Sain Sugar Helsingiltä testiini herkän ihon Daily Ritual Kitin, joka sisältää Gentle Cleanser -puhdistusvoiteenCalming Lavender Mist -kasvosuihkeen sekä Soothing Moisturizer -kosteusvoiteen. Näiden lisäksi mukaan oli sujautettu pieni Heart Chakra Aromatherapy Oil, aromaattinen eteerinen öljy.

Puhdistusaineen ja kosteusvoiteen tuoksu on miellyttävän pehmeä: niissä voi havaita vienon yrttien tuoksun. Tuotteet tuntuvat ihanan pehmeiltä ja hellävaraisilta iholla ja myös jättävät ihon sileäksi. Daily Ritual Kitistä ehdoton suosikkini on kuitenkin laventelintuoksuinen kasvosuihke, jonka tuoksu on suorastaan huumaava. Tykkäsin myös laadukkaasta suihkepullosta, jonka yksi suihkaus riittää levittämään tuotteen koko kasvoille. 

Eteerinen öljy tuoksui aluksi omaan nenääni erikoiselta, kenties muun muassa sen sisältämän santelipuun vuoksi. Päätin kuitenkin antaa tuoksulle mahdollisuuden ja tykästyin siihen: tuoksu ei ole samalla tavalla miellyttävä kuin rakastamani laventelin, mutta jollain tavalla syvästi rauhoittava. Ei varmaan olekaan sattumaa, että öljyn nimi on Heart Chakra.

Yleisesti ottaen tuotteiden värikkäät pakkaukset ja positiivisuutta sekä hyväksyntää huokuvat mietelauseet tekevät brändistä kiinnostavan ja erilaisen. KORA Organicsissa yhdistyvät hyvällä tavalla fiksu, laadukas luonnonkosmetiikka ja hempeä itserakkaus. Nämä lempeät sanat värittävät esimerkiksi Heart Chakra -öljyn pakkausta:

"Feed your MIND with positive affirmations and self-love"

"Our products are energized with Rose Quartz, a crystal believed to carry a soothing energy to encourage love and acceptance of ourselves and others. Be energizing our products through Rose Quartz we infuse the vibration of love into KORA Organics and onto you." 

Mmm, jotenkin tuli heti rauhallisempi olo. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on tämän päivän sana, ja KORA Organicsissa ajatus on todella osattu kristallisoida onnistuneesti.

 

*Tuotteet saatu Sugar Helsingiltä

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Pages