Mistä tietää viettäneensä kolme viikkoa Soulissa?

Suoraan Soulista

 

  • Osaat tervehtiä ja tilata kahvin koreaksi, mutta kohtaat huuli pyöreänä mahdolliset jatkokysymykset. Ne  ovat todennäköisesti joko ”Haluatko kahvin kuumana vai kylmänä?” tai ”Juotko täällä vai otatko mukaan?”. Vielä kuulostaa minulle samalta kuin sanoisi jkhishihiihoisioyoo nrisiiuiushgh  hngnahghnjoo? 
  • Huomaat kaupassa jammailevasi tutun k-pop kappaleen tahtiin ja muistat siitä sanoja kuten ”uua uaa, wo-o-ooo”. Osaat nimetä kappaleiden perusteella muutaman korealaisen k-pop-bändin (GFriend, Girls’ Generation, Big Bang)
  • Olet tottunut siihen, että koulun ruokalassa juomapiste on vasta astianpalautuksen jälkeen. Korealaiseen tyyliin ruokajuoman nauttiminen tarkoittaa suun huuhtaisua ruokailun päätteeksi hatun näköisestä pahvitötteröstä (koulussa) tai metallisesta mukista (ravintoloissa)
  • Totaalinen koukuttuminen ensimmäiseen katsomaasi korealaiseen tv-draamaan on päässyt tapahtumaan. En malta odottaa, että pääsen katsomaan seuraavan eli 12. jakson My Love from the Staria. Mutta eihän se periaatteessa ole sarjan katselua vaan kieli- ja kulttuurituokio tietokoneen ääressä.

 

 

  • Suomesta tuomasi ja vaalimasi kahvipaketti on tyhjennetty viimeistä kahvinpurua myöten. 
  • Olet päässyt korealaisten söpöstelysukkien makuun. On vaikea vastustaa kiusausta kun löydät kaupan, jossa kaikki sukat maksavat tuhat wonia eli noin 80 senttiä pari. Eihän ihmisellä koskaan voi olla liikaa Totoro- ja pandasukkia? 
  • Olet maistellut paikallista riisiviiniä sojua ja löytänyt lempparimakusi, joka omalla kohdallani on greippi. Appelsiinisoju vei aikakoneella takaisin teiniaikoihin ja mandariinivodkan maisteluihin, hyhhyh.
  • Alat ikävöimään joitain suomalaisia tuotteita. Eniten himottaisi tällä hetkellä saada avokado-ruisleipää, kaurapuuroa, fetajuustoa, voita leivän päälle ja kahvia tietysti. 
  • Olet ostanut ensimmäiset korkeakouluopintojesi aikaiset koulukirjat, jotka painavat kuin sesongin vesimeloni laukussa. 
  • Voit jo sanoa kotiutuneesi Souliin. On kotikatu, oma koti, suosikkiravintoloita ja kavereita. On myös arkea, ruokalan jonoja ja lähikauppoja. Voisi sanoa, että omannäköinen elämä on alkanut pikkuhiljaa rakentua tännekin. 

 

Mietelause Yonsein Business Schoolin seinältä. Kuvaa hyvin päätöstä lähteä vaihto-opiskelemaan. 

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tutulta kuulostaa! Osaan sanoa päivää ja kiitos mutta aikalailla kaikki muu meneekin sitten ohitse, ja Suomesta tuodut suklaat on melkein syöty. :D

Anita E
Suoraan Soulista

Onneksi on korealaiset tv-sarjat, joista voi opiskella kieltä :D Minulla on vielä suklaata ja lakua kaapissa. Tällä hetkellä tuntuu, että olisin voinut ottaa yhden kahvipaketin lisää noiden kaikkien lakupussien sijasta. Joista suuri osa meni jo Vietnamin maaperällä... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö siellä saa kahvia vai millä tavalla se eroaa täkäläisestä? :)

Anita E
Suoraan Soulista

Kaupoissa kahvi on todella kallista. Suurin osa "kahvista" on mietoa litkua yksittäispusseissa, joissa on kaiken lisäksi sokeria seassa. Jauhettua kahvia löytyy älyttömin kilohinnoin. Paras vaihtoehto olisi varmaan etsiä jostain kahvimylly ja jauhaa kahvipavut itse. Onneksi kahviloita löytyy, mutta aamukahvi kotosalla on vain sellainen mukava tapa, josta ei haluaisi luopua :)

Kommentoi