Näin huijaat taksilla matkustajaa Saigonissa: step-by-step opas aloittelijalle

Suoraan Soulista

 

Kokosin step-by-step oppaan aloittelevia taksihuijareita varten Saigonissa (Ho Chi Minh Cityssa), Vietnamissa. Vinkkejä saa toki käyttää muuallakin maailmalla. Vaikka kilpailu on kovaa rehtien taksiyritysten kuten Vinan/Vinasunin/MaiLinhin ja sinun välillä, aina tulee uusia turisteja, joihin voit kokeilla tätä tapaa nyhtää rahaa.

TEE NÄIN:

1. Asettaudu taksisi kanssa jonkin turistien suosiman nähtävyyden välittömään läheisyyteen ja odota saalistasi. Esim. War Memorial Museum on hyvä, koska saaliisi mieli on niin järkyttynyt, että haluaa vain mahdollisimman nopeasti kauas museosta. Palanut nahka, vaaleat hiukset ja kädessä hihnasta roikkuva pokkarikamera ovat hyviä indikaattoreita siitä, saaliisi on juuri lentänyt Vietnamiin ja vielä toipumassa aikaerosta.

2. Kun saaliisi on astunut ulos museon portista, tarjoa kasuaalisti palveluitasi. ”Taxi!” on klassikkorepliikki, joka nappaa saaliisi huomion. Älä kuitenkaan vaikuta yli-innokkaalta, koska tämä saattaa herättää epäilyksiä ja saada saaliisi pakenemaan rehtiin taksiin.

3. Kun saaliisi kysyy taksimatkan hintaa etukäteen määräpäähään, niin kuin Lonely Planetissa on opetettu, mutise muutaman kerran ”meter, meter” ja viito vilpittömästi taksimittarilaatikkoa kohti. Näin luot turvallisuudentunnetta, koska mittarihan on aina oikeassa.

4. Esivalmisteluthan olet jo tietysti tehnyt huolellisesti etukäteen mittarisi kanssa, mutta kerrataanpa vielä. Säädä mittari niin, että ensimmäiset 700 metriä mittarin lukema pysyy paikallaan, aivan kuten rehdillä taksikuskikaverillasi. Tämän jälkeen hienosäädä mittari pomppaamaan kolme rahayksikköä eteenpäin joka sekunti. Viimeisenä silauksena poista mittarista kuljetun matkan kilometrimäärä näkyvistä, jotta saaliisi ei osaa arvioida kuljettua matkaa.

5. Puolessavälissä matkaa saaliisi epäluulot saattavat herätä. Jos sinulta kesken kaiken matkaa aletaan tivaamaan nopeasti kulkevaa mittaria, kohauttele olkiasi ja esitä ettet ymmärrä mitään.

6. Ota se kaikista pisin reitti muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan kohteeseen. Mutta tämähän on jo ihan maalaisjärkeä.

7. Ja kas olette perillä. Saaliisi alkavat kohottamaan ääntään ja saattavat esittää vastalauseita hinnasta kuten ”Miten tämä matka voi maksaa saman verran kuin neljä kertaa pidempi matka lentokentältä??”. Esitä, ettet ymmärrä ollenkaan englantia ja korosta vaikutelmaa pyörittelemällä päätäsi ja kohauttelemalla olkiasi lisää.

8. Kun saalisjoukkiosi on alkanut kohottaa ääntään, mutta tulleet siihen tulokseen että matka nyt on pakko maksaa, ota rahat vastaan, mutta tee vielä tippitaikatemppu. Eli kun sinulle ojennetaan tasaraha kolmen todistajan läsnä ollessa, vaihda 200 000 dongin seteli salamannopeasti 100 000 dongin seteliin ja vaadi sitten närkästyneenä lisää rahaa, koska sait sitä liian vähän.

9. Kun volyymitaso alkaa autossa nousta entisestään ja saaliisi punakat nahkat alkavat hohkaa paloautonpunaisena, vaadi edelleen sitä puuttuvaa rahaa. Seuraavaksi kuuntele auton ovien paukkeen kaunista ääntä ja hurauta pois paikalta. Tällä kertaa tippitaikatemppu ei toiminut, mutta parempaa onnea ensi kerralla. 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Voi apua. :D Onneksi sentään pääsitte turvallisesti(?) perille!

Anita E
Suoraan Soulista

Päästiin perille turvallisesti, mutta raivoissamme :D yksi meistä tajusi myös avata takaoven taksista heti kun auto pysähtyi, koska joskus taksikuskit laittavat ovet lukkoon ja vaativat maksamaan isoja summia. Tosin tuota taitavat tehdä myös jotkin rehdit kuskit, että ovet lukitaan kunnes on maksettu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tsemii. Näin käy joskus. Hyvä kun olette tytöt itse kunnossa!

Anita E
Suoraan Soulista

Kiitos! Kyllähän näitä käy ja eihän tuo iso rahasumman menetys ollut, mutta aina tuo huihaaminen ärsyttää niin vietävästi.

Cakes (Ei varmistettu)

Ootte joutunu kyllä mehevän huijauksen uhreiksi, harmi juttu kyllä :( Onneks ette hirveesti menettäny rahaa ja tärkeintä, ettei teille käynyt mitään! Hyvä, että kirjoitit aiheesta niin opin itsekin paljon uutta. En oo tajunnutkaan että kannattaa avata takaovi heti kun taksi pysähtyy. Ehkä sitä ei täällä tarvitsekaan tehdä, mutta ulkomailla on hyvä pitää muistissa :)

Anita E
Suoraan Soulista

Joo ei se taksikuski vaikuttanut uhkaavalta, mutta se oli vaan niin selvä huijari! Itekin opin nyt sen, että vaikka olisi mittari päällä niin kannattaa tarkistaa, että siinä näkyy kuljettu matka. Ja kaikista paras on varmistaa etukäteen luotettavat taksiyhtiöt ja yrittää matkustaa vain niillä. 

Kommentoi