Vaatekaapin raivaamisen sietämätön nolous

Suoraan Soulista

Jos olette lukeneet Marie Kondon loistavan kirjan The Life-changing Magic of Tidying up (suomeksi Siivouksen elämänmullistava taika), olette varmaankin perehtyneet hänen periaatteeseensa minkä perusteella tavaroita kannattaa säilyttää.

Ainut hyväksyttävä syy kirjan mukaan on pitää tavara mikäli se tuottaa iloa. Eli yksinkertaisesti otat jonkun tavaran käteen ja haistelet sen aiheuttamia tuntemuksia: onko se iloa, turhautuneisuutta, syyllisyyttä vai jotain muuta? Tällä yksinkertaisella ohjenuoralla pitäisi jätesäkkien täyttyä masentavista heräteostoksista ja kaikesta turhasta, jäljelle jääden vain ne rakkaimmat tavarat. Ronkelius on nykyään arvo, jota pidän yllä ostoksia tehdessäni, mutta vielä on opittavaa. 

Mikäs olisikaan sen parempi tilaisuus keventää tavarataakkaansa kuin muuttaminen – ulkomaille tai vaikka Seinäjoelle. Nyt kun muutto Koreaan lähestyy tuntuu että kaikki on edessä, mutta kaikki huonot ostokset takana.

 

Mitä ajattelin vaihtaessani roposiani esimerkiksi näihin vaatekappaleisiin?

 

Whatever-pipo

"Tämähän voisi olla sellainen ironinen pipo, koska enhän oikeasti pidä tällaisia vaatteita/asusteita

. ” (Kukaan muu ei varmaan tajunnut ns. ironiaani)

Avokauluksinen, pantterikuvioinen, ihonmyötäinen paita

”Voihan se olla, että puuma on uusi musta, pitäähän nyt vaatekaapissa olla jotain räväkkää. ”

Artsy-partsy musta kiiltävä jakku

”Voihan se olla, että tulen pukeutumaan tosi taiteellisesti joskus ja silloin tämä jakku on vaatekaappini kulmakivi.”

Maahan asti ylettyvä pilkullinen hame, jossa on mahdotonta kävellä

”Ei aina tarvitse liikkua, voihan tulla sellaiset pirskeet jossa minulle määrätään koko illaksi yksi seisomapaikka. Sellaiset ”seisotaan hyvässä ryhdissä” –bileet. ”

 

Millaisia noloja tai käsittämättömiä ostoksia teille on tullut vastaan kun olette käyneet läpi kaappejanne?

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tätä odotellessa... :D Voin sanoa, että kaapeista löytyy vielä aikamoisia teini-iän karmeuksia, onneksi suurimman osan oon jo dumpannu äidin vierashuoneen vaatekomeroon...

Anita E
Suoraan Soulista

Miullakin on tapana dumppailla vaatteita esim. häkkivarastoon tai kaapin perukoilla niin, että poissa silmistä. poissa mielestä. Sitten jossain vaiheessa on kuitenkin pakko kohdata ne hirvitykset :D

Unaventurera (Ei varmistettu)

Ahahaha voin kuvitella nää vaatekappaleet! Muistelen joskus ostaneeni pienoisessa humalatilassa Puumalan siltakemmakoista sellaisen kannabiskuvioisen päähuivin. Olin vissiin oikeen ylpeydellä marssinut se päässäni koko illan mutta seuraavana päivänä se ei jotenkaan näyttänyt enää yhtä coolilta :D I wonder why...

Anita E
Suoraan Soulista

Hmm, mikäköhän siinä sitten oli ettei näyttänyt enää niin hienolta :D Voisithan tietysti tehdä ihmiskokeen ja laittaa sellasen päähäsi ja katsoa miten ihmisten suhtautuminen sinuun muuttuisi. 

Kommentoi