INDOISSA OPITTUA

Matkustaessa uuteen maahan ja uuteen kulttuuriin, sitä kohtaa usein asioita, jotka saattaa vähän kummastuttaa.
Tässä muutama tällainen Indonesiasta:

1. Jostakin minulle tuntemattomasta syystä Netflix ei toiminut suurimmassa osassa maata. Taisin saada sen yhdessä lokaatiossa toimimaan, mutta 99% ajasta sitä ei voinut katsoa lainkaan.

2. Myös nettisensuurin taso on korkealla. Yritin esimerkiksi yhtenä päivänä mennä selaimella H&M:n alusvaatesivulle, sillä Suomeen paluu oli lähellä ja minun piti saada tilattua aamutakki ystäväni polttareihin, mutta pääsyni sivulle evättiin, koska se sisälsi kuvia naisista alusvaatteissa.

3. Ruokakaupassa käynti on kalliimpaa kuin ravintolassa syöminen. Paikalliset eivät muutenkaan käy meille tuttuun tapaan ruokakaupassa, vaan ostavat raaka-aineet toreilta. Pääsimme pariin otteeseen kunnolliseen markettiin, mutta jouduimme toteamaan, että se on reppureissaajan budjetilla luksusta, johon ei ole tasaiseen tahtiin varaa. Ei sillä, että marketteja olisi kovin tiheästi Indonesiassa ollutkaan, koska suurin osa kaupoista oli R-kioskiin verrattavia, lähinnä eineksiä, leipää, maitotuotteita ja makeisia myyviä kopperoita. 

P4280860.jpg

4. Paikalliset polttavat aivan järjettömän paljon tupakkaa. En muista tavanneeni yhtäkään paikallista miestä, joka ei olisi sätkää sauhutellut. Ja tämä päti siis ihan nuorista pojista niihin vanhimpiin saakka. Indonesialainen tupakka on myös todella vahvaa, joten en edes halua ajatella, mitkä ovat Indonesian keuhkosyöpä-tilastot.

5. Kohtasimme todella monta kissaa, joilta oli typistetty häntä. Koitimme selvittää tätä kysymällä eräältä paikalliselta, mutta pienen kielimuurin takia emme saaneet järkevää vastausta. Kissoja on Indonesiassa muutenkin hirmuinen määrä, huomattavasti enemmän kuin koiria, joita taas näkyi joka kadun kulmalla Intiassa ja Nepalissa.

P4140163.jpg

Loppuun muutama fakta:

– Indonesia koostuu 17 508 saaresta, joista noin 6 000 on asuttuja. Indonesia on maailman suurin yksinomaan saarista koostuva valtio.

– Indonesiassa on noin 400 tulivuorta, joista noin 150 on aktiivisia. Valitettavasti purkauksia on myös runsaasti.

 – Indonesiassa väkiluku on yli 260 miljoonaa, joka koostuu yli 300 etnisestä ryhmästä, jotka puhuvat noin 700 eri kieltä ja murretta. Seuraava ei ole millään tapaa fakta, mutta mulle itselleni on tullut sellainen fiilis, että moni ei edes hahmota sitä, että esimerkiksi Bali on Indonesiaan kuuluva saari, vaan harhaisesti ajattelee sen olevan oma maansa. Toki saarilla on hyvin vahvat identiteetit ja paikalliset kokevat olevansa saarelaisia ehkä jopa enemmän kuin Indonesialaisia.

P4280865.jpg

– Indonesiassa asuu eläinlajeja, joita ei voi kohdata villinä missään muualla maailmassa. Esimerkiksi orangit elävät ainoastaan Indonesian sademetsissä ja Komodon varaanit ainoastaan Komodon saarella ja sen läheisyydessä.

– Indonesia on maailman neljänneksi suurin maa, mutta maailman suurin muslimimaa. Acehin maakunta on kuitenkin maan ainoa, joka noudattaa tiukkaa Sharia-lakia.

P4120032.jpg

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *