Oi, ihana vauvan osteopatia – Day 1

Mainitsin eilisessä postauksessani, että vaikka vauva-arki on sujunut ihmeen helposti, on meilläkin totta kai ollut haasteemme. Täällä suurin yksittäinen ongelma on ollut vauvaperheissä niin kovin yleinen, eli vauvan vatsavaivat. Kävimme eilen osteopaatilla, enkä malta olla kertomatta siitä, mutta taustoitan tilannettamme ensin hieman.

Jo alle kuukauden vanhana huomasimme, että poika-pontevamme vatsaa kipristää urakalla, eikä se toiminut niin vaivatta, kuin ehkä pitäisi. Ilmavaivoja riitti ja jossain kohti koimme muutamia hyvin murheellisia, läpi yön itkettyjä öitäkin. Toki oli selvää, että vauvan suolisto on kehittymätön ja vatsaongelmat ovat todellakin aivan normaaleja, mutta meillä tuntui silti olevan ehkä hieman herkempivatsainen toukka käsissämme. Kokeilimme vyöhyketerapiaa, mutta se ei ainakaan kerrasta vielä auttanut niin merkittävästi, että olisimme lähteneet sen avulla ratkomaan ongelmaa enempää, mutta sieltä saatujen kotihoito-ohjeiden avulla sain kyllä monena iltana vauvan hetkeksi rentoutumaan. Sen sijaan suositeltu, vahva maitohappobakteerivalmiste Biolatte Original-L pahensi tilannetta niin dramaattisesti, että jätimme sen pois jo viikossa. Myöskään esim. klassikkotuotteesta Cuplatonista emme kokeneet pikkumiehen saavan helpotusta.

Jo pari viikkoa vatsaoireiden alettua aloin kokeiluluontoisesti vähentää joitakin ärsytystä mahdollisesti aiheuttavia ruoka-aineita ruokalistaltani ja sen huomasimme vihdoin auttavan. Täysin en ole kieltäytynyt mistään, mutta vähensin merkittävästi tai jätin lähes kokonaan pois mm. ruisleivän, kananmunat ja maitotuotteet suuremmissa määrin, karkit, suklaan, todella rasvaiset herkut (esim. pizza), makeat herkut, raa’an paprikan ja sipulin, pavut, herneet, runsaat määrät punaista lihaa jne. Olen edelleen juonut kahvia ja hiilihapollisia juomia, mutta vähemmän, sekä sallinut itselleni esimerkiksi puolikkaan pullan silloin tällöin, mutta karkeasti ottaen olen siistinyt syömisiäni ja huomannut sillä olevan olennainen vaikutus siihen, miten paljon maha pojalla temppuilee. Myös päivittäiset pierujumpat ja hieronnat ovat olleet epäilemättä merkittävässä roolissa, mutta yksin niillä en usko, että olisimme ihan selvinneet.

Kovimmilla helteillä pojan pakki meni jälleen sekaisin ja jatkuva syöminen ja itkeminen vuoron perään (koska nukkua ei hiki päässä voinut) saivat aikaan myös refluksinomaisia oireita. Bifibaby Plussan aloittaminen helpotti melko nopeasti ja olemmekin käyttäneet sitä siitä lähtien nyt noin 1,5 kuukautta. Kun tilanne saatiin helteiden jälkeen taas suhteellisen stabiiliksi, ehdimme nauttia seesteisestä masuelämästä vain viikon, kun olikin jo aika ottaa ensimmäinen rokote, eli tuo hieman kiisteltykin rota-virusta vastaan suun kautta annettava litku. Se voi aiheuttaa, tai voi olla aiheuttamatta ongelmia ja meillähän se totta vie aiheutti. Oireet alkoivat jumalattomina ilmavaivoina ja ripulina jo parissa päivässä, yltyen vatsakrampeiksi ja itkuisiksi illoiksi seuraaviksi 10 päiväksi. Aloitimme aika alkuvaiheessa jo Disflatylin, mikä nyt jonkin verran tuntui ilmavaivojen osalta auttavan pojan oloja.

Rota-rokotteestakin on nyt jo onneksi selvitty, mutta sen aikana ja sen jälkeen kiusana on ollut erityisesti aamuisin vaivaava, usein silminnähden tuskallinenkin ummetus. On raastavaa seurata toisen tukalaa oloa, kun olisi haluja seurustella ja ihmetellä maailmaa, mutta olotila ei anna myöden. Aloitin tähän viisaampien suosituksesta vahvan magnesiumsitraatin iltaisin tupla-annoksena, mutta lupaavan alun jälkeen sen suurin vaikutus tuntuu olevan, että minulla on koko ajan enemmän tai vähemmän maha sekaisin. Vauvan ummetukseen se ei siis tuonut apua, mutta jostain syystä en ole nyt sitä kuitenkaan lopettanutkaan. Ehkä pelkään, että tilanne pahenisi vielä entisestään, who knows.

Eilen meillä sitten oli vihdoin ensimmäinen osteopatia-käynti, enkä malta olla sanomatta heti, että SE TOIMI. Kävimme Helsingissä, Lauttasaaressa sijaitsevassa äitien ja vauvojen hoitoihin keskittyvässä Organic Spiritissä. Osallistuimme toissaviikonloppuna heidän vauvahierontakurssien ohjaajien koulutuspäivään malliasiakkaina ja jo silloin heistä jäi jotenkin älyttömän hyvä fiilis, joten odotin eiliseltä käynniltäkin paljon. Koska olen tottunut tietysti ”tavallisen lääketieteen” mukaiseen hoitoon, pohdin hoidon alkaessa, voiko näin ”epätoiminnallinen” hoito oikeasti auttaa. Koko aamun päiväuniaan vastustelleen aisaparini itkuisuus teki rentoutumisen myös aavistuksen verran haastavaksi, mutta ei se meidän hoitamistamme silti mahdottomaksi tehnyt. Viimeistään silloin, kun oli oma vuoroni saada hoitoa ja yhtäkkiä tunsin jotain ihmeellistä alaselässäni, tajusin, että olemme oikeilla jäljillä. Lantionpohjan kohdalla en tuntenut mitään, mikä ei olekaan ihme, sillä mitään erityistä korjattavaa siellä ei kuulemma ollutkaan. Sen sijaan alaselässä, tietyn nikaman kohdalla tunsin selittämättömän tunteen. Siellä oli ja on toki edelleen jumia, tukosta ja sitä pääsemme toivottavasti seuraavalla kerralla hoitamaan vielä enemmän. Tänään seuranani on ollut aamusta asti tauoton päänsärky, mikä sekin liittynee siihen, että eilen alkoi tapahtua ja kropassa tapahtua liikehdintää.

Vielä selvemmin eilisen käynnin vaikutukset ovat silti nähtävissä tuossa pienessä ihmisessä. Ummetuksesta ei ole tietoakaan, vaan vatsa on toiminut hoidon jälkeen nyt erittäin reippaasti ainakin kolme kertaa ja ilma liikkuu – ja mikä ehkä uskomattominta, hän on NUKKUNUT AUTOSSA TÄNÄÄN KAHDESTI!!! Ja vasta eilen kirjoitin, että ehei, emme enää nuku autossa. Onko olo sen verran helpottanut, että autossakin voi jo taas hetken aikaa torkkua? Tai sitten se oli menomatkalla se Queenin Don’t stop me now, joka jo toistamiseen sai pojan keskeyttämään itkunsa ja lopulta nukahtamaan (ja tämä on tosi – tapahtui kerran aikaisemminkin).

Ensifiilikset osteopatiasta ovat siis todella positiiviset. T o d e l l a k i n  olemme menossa parin viikon päästä uudelleen. Mitä kokemuksia muilla on joko omasta, tai vauvan osteopatiasta tai onko jotain muuta, mitä lämmöllä suosittelisitte?

-mymme

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *