Ihana koko perheen jouluperinne

Se on täällä! Joulunaika nimittäin, tai kuten sitä meidän perheessä voisi kutsua, viides vuodenaika. Rakastamme koko perhe joulua yli kaiken ja meillä joulua vietetään marraskuun alusta alkaen. Joulukuusi pystytetään ihan viimeistään itsenäisyyspäivän aikoihin (usein aikaisemmin) ja Jouluradio soi päivittäin. Kaikki Yle Areenasta löytyvät lasten joulukalenteriohjelmat myös katsotaan useampaan kertaan läpi (lasten suosikki on tällä hetkellä Tonttuakatemia, itse pidän Jarin ja Karin joulusta) ja jouluaatto ei meillä ole jouluaatto jos ruokapöydästä ei löydy kaikkia perinteisiä herkkuja. Jos minä saisin valita, valmistaisin itse kaikki jouluruoat alusta asti itse, mutta valitettavasti täysipäiväisesti töitä tekevänä on pakko valita sekaan myös valmista. 

jouluperinne

En tiedä miksi, mutta joulussa vaan on jotain niin ihanaa mikä kiehtoo joka vuosi yhtä paljon. En tiedä johtuuko se siitä että rakastan lasten maailmaa ja jouluhan tunnetusti on lasten juhla. Joka tapauksessa on ihanaa että koko perhe on tässä aina täysillä mukana, eikä kenenkään mielestä jouluvaloja voi ripustella liian aikaisin.

Marraskuun alkuun sijoittuu myös perheemme hauska jouluperinne kun arvomme silloin salaiset joulupukit koko perheen kesken. Jokaiselle lapselle (ja vanhemmille) annetaan kymmenen euron lahjabudjetti jolla hän saa hankkia lahjan arvasta löytyneelle perheenjäsenelle. Tämä perinne sai alkunsa siitä, kun mieheni alkoi ostamaan esikoisemme kanssa yllätyksenä lahjoja pienemmille sisaruksille. Nämä ”tonttulahjat” löytyivät jouluaaton aamuna aina kuusen alta. Vuosien myötä tämä tapa laajeni koko perhettä koskevaksi secret santa -arvonnaksi. Ja joka vuosi on yhtä hauskaa seurailla lasten supatteluja ja lahjojen salailuja. Jouluaaton jännitystä myös lievittää hieman se, että nämä salaiset lahja saa avata jo aattoaamuna.

Joko teillä on alettu suuntaamaan ajatuksia kohti joulua?

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *