Aamupalalla / At the breakfast table

 

'Broiled grapefruits' on yksinkertaisuudessaan nerokasta ja herkullista. Broiling on englanninkielinen nimitys, joka viittaa grillaamisen suuntaan mutta lämpö tulee ylhäältä. Lämpimät, kitkeränmakeat ja aavistuksen karamellisoituneet greipit ovat kuin luotuja kevättalven kylmiin mutta valoisiin viikonloppuaamuihin.

Tarvitset vain mehukkaan verigreipin (koen että yksi puolikas riittää yhdelle. Jos olet erityisen perso greipille niin syö toki niin monta kuin haluat) ja greipin päälle lisättävää makeutta. Monissa ohjeissa käytetään hunajaa tai ruskeaa sokeria. Käytin itse ruskeaa ruokosokeria, koska pidän sen toffeemaisesta mausta. Sokerin voi myös maustaa vaikka kanelilla tai vaniljalla.

Jos haluat syödä greipit sivistyneesti seurassa, leikkaa hedelmäliha osioiksi jo valmiiksi. Jos syöt yksin, anna mehun roiskua ja lusikan heilua.

Laita uunin grillivastukset täysille, halkaise verigreippi, aseta se uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle ja ripota päälle kukkurainen ruokalusikka sokeria. Aseta greipit ylös lähelle grillivastuksia (jos käytät leivinpaperia ja peltiä, varo ettei paperi koske uunivastuksiin, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa että se syttyy palamaan)

Grillaa greippejä kymmenestä minuutista varttiin, tsekkaa välillä jotteivat kaverit kärähdä. Greipit ovat valmiita kun sokeri on sulanut ja aavistuksen karamellisoitunut.

Anna jäähtyä hetki ja iske kiinni. Valuta sokeriset mehut greipin päälle.

Aiemmat aamupalat löydät tämän linkin takaa.

*

Making broiled ruby grapefruits for breakfast. You just need a juicy grapefruit and some sweetness to sprinkle on, maybe sugar or honey. I opted for brown cane sugar.

Cut the grapefruit flesh into segments before sprinkling the sugar on top if you want to eat these the civilized way. Broil in the oven for about 10 to 15 minutes and let them cool a bit, then devour the bittersweet and slightly caramelized pink pulp.

Kommentit

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/

Nää tällaiset greipit ovat ihania! Jos täytyy tehdä greippejä vain yhdelle, enkä viitsi erikseen lämmittää uunia, niin tapanani on suoristaa mutkia ripottelemalla päälle ruokosokeria ja sulattamalla sen tohottimella aka sillä creme brulee -liekinheittimellä.

Anna Karhubear

Ahh, vaikuttaa ihanalta. Ja ostinkin just greippejä eilen :) Huomenna näitä aamupalapöytään.

Suvi sur le vif

Riikka: mulla raasulla ei ole tohotinta joten joudun tyytymään vain uunituksen saaneisiin greippeihin :-)

Anna: greipit halki ja sokerit sulamaan siis! :)

Kommentoi