Aamupalalla / At the breakfast table

 

Tänään en tarjoile varsinaista reseptiä - vain pienen ehdotuksen. Siltä varalta että suklaamunia tulee ahdettua naamariin liikaa, vihersmoothie aamulla potkaisee sokerikrapulan pois. En itse välitä suklaamunista mutta eilisen piparit tekivät tepposet ja yllätin itseni illalla sängystä syömässä kylmää parsaa tyhjän katseen kanssa.

Kuvassa oleva smoothie on suora tulos jääkaappini sisällöstä: kourallinen pinaattia, yksi vihreä omena, yhden appelsiinin mehut, loraus kivennäisvettä, ruokalusikallinen ruisleseitä ja pari oksaa varsiselleriä. Voin sanoa että kyllä maistuu vihreältä. Ei varmaan kuulosta herkulliselta mutta virkistää nuutunutta oloa kyllä aika tehokkaasti.

Hiukan käyttäjäystävällisempään smoothieen ehdottaisin vaikka yhdistelemään pinaattia banaaniin tai tuoreeseen ananakseen. Tai kokeilemaan muita vihreitä kuten lehtikaalia tai kypsiä päärynöitä. Mukaan voi laittaa makua tuomaan vaikka kookoshiutaleita tai smoothien voi makeuttaa vaikka hunajalla. Ja jätä ihmeessä selleri pois jos inhoat sen makua, jo muutama pala lehtiselleriä dominoi makua aika vahvasti.

Varsinaisia aamupalareseptejä löydät tämän linkin takaa.

*

Making green smoothie for breakfast. I ate too much of those damn cookies last night and had a sugar hangover this morning. The smoothie consists of one green apple, handful of fresh spinach leaves, juice from one orange, couple sprigs of celery, dashes of rye brans and splashes of soda water. Very green tasting I'd say. Maybe too much for any other day but not this.

For a little tastier smoothie I'd go for spinach, banana or fresh pinapple and would discard the celery.  Or I'd use some kale or maybe ripe, green pears.

Kommentit

Merja/Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Onko tuo ihanainen kukka anemone vaiko unikko?

Tulin juuri kaupasta ruokaostosten kera, kassissa muun muassa puoli kiloa pinaattia. Se menee meillä kyllä vihreiden linssien kanssa pataan, mutta pirtelössäkin varmaan maistuisi. Ja muuten, niitä uunissa kokattuja kananmuniasi lohen kera kokataan huomenaamulla! Mietin voisiko ne laittaa valurautaiseen skonssipannuun jos rasvaa hyvin? Meidän pienet keraamiset ramekin-kulhot on jossain hukan teillä...

Suvi sur le vif

Merja: kukka on unikko! Olin ihan innoissani kun kukkakaupasta vakuutettiin jalostetun yksilön kestävän hyvin maljakossa. Meidän äidillä on kesällä erilaisia unikkoja kukkapenkeissä ja ne lakastuvat jo pelkästä maljakon näkemisestä.

Pinaatti + vihreät linssit kuulostaa herkulliselta, ostin itsekin ranskalaisia de puy linssejä just ja taidan muuten ottaa vinkistä vaarin ja yhdistää ne pinaattiin. Ja voisin kuvitella että noita munia voisi tehdä mainiosti valurautapannussa, koska kyllähän esimerkiksi frittata onnistuu loistavasti valurautapannussa.. Googlettelin pienesti, joissain ohjeissa tuossa kyseisessä reseptissa on kyllä käytetty ihan valurautaisia astioita. Huikkaa että miten onnistui!

Oikein hätkähdin, kuva/tilanne näytti niin tutulta. Meillä on sama ultimahtule ja aika usein samanlainen sisuskin.

Vierailija millavain (Ei varmistettu)

Sellerin makuun tottuu nopeasti. Kolme kuukautta olen joka aamu nauttinut viherjuomaa ja suosittelen! Kerralla saa myös päivän hedelmä- ja vihanneskiintiöstä täytettyä suuren osan. Tee illalla valmiiksi jääkaappiin niin aamun laiska olotila ei tule esteeksi :)

Helmi K
sivulauseita

 

"yllätin itseni illalla sängystä syömässä kylmää parsaa tyhjän katseen kanssa." Kiitos aamun naurusta:)

ja sun blogisi on aina vaan niin ihana ja kaunis.

 

kaylovesvintage (Ei varmistettu) http://www.kaylovesvintge.blogspot.com

looks good.I"m in to green smoothies in the moment.I will try your one in the moment sounds good

Susana Dillon de Byington (Ei varmistettu)

I will be having this tomorrow morning, lovely as usual, thank you !

Susana

Suvi sur le vif

BellaQ: nuo lasit ovat parhaita! Löysin kyseiset yksilöt kirpputorilta ja minulla on myös niitä jalallisia viinilaseja.

Millavain: sellerin maku on itseasiassa mulle kyllä ihan mieluisa, monesti vaan löytyy lukijoista joku joka ei diggaa. Ja ymmärrän kyllä, onhan se aika vahva maku.

Helmi K. ollos hyvä vain:) Hihitin itsekin kevyesti kun tajusin parsojeni kanssa tilanteen.

kaylovesvintage: that smoothie sure is grassy and green :-)

Susana Dillon de Byington: you're welcome, thank you for the nice comment!

Kommentoi