Aamupalalla / At the breakfast table

 

Öisin laulavat mustarastaat ja (kirkuvat) lokit saavat minut nyt lopulliseen keväthurmokseen. Tämä aamupala on suora jatkumo siitä; keväisiä kasviksia, lempeästi paistettuja kananmunia, aavistus sitruunaa ja pläjäys pestoa päälle.

Voit käyttää mitä tahansa kasvista, esimerkiksi sieniä, tomaatteja, kevätsipulia, tuoretta pinaattia, purjoa, pakasteherneitä, ihan oman jääkaapin sisältösi ja makusi mukaan. Pesto ei ole pakollinen lisä, voit sen sijaan käyttää erilaisia juustoja, hakattuja tuoreita yrttejä tai vaikka ranskankermaa. Hyvin epämääräinen ja pitkä lista erilaisia mahdollisuuksia, tykkään siitä että en ole sidottu johonkin tiettyyn vaihtoehtoon aamulla vaan minulla on tilaa soveltaa.

Keväiset aamiaismunat (yhdelle)

Tarvitset kourallisen kasviksia, kaksi kananmunaa, pestoa, (kts. ylempi teksti) aavistuksen sitruunankuorta sekä rouhittua mustapippuria ja hyvää suolaa. Käytin itse tähän muutaman parsakaalin nupun ja kolme kappaletta parsaa, jotka keitin nopeasti (á 2 minuuttia) jotta ne pehmenivät aavistuksen mutta eivät menettäneet vihreää väriään. Valutin kasvikset siivilässä ja lorautin pannulle aavistuksen öljyä.

Rikoin kananmunat pannulle ja asetin kasvikset mukaan. Tässä vaiheessa otin lämmön pois, raastoin aavistuksen sitruunankuorta munien päälle ja pistin kattilan kannen hetkeksi pannun päälle. Muutama minuutti ja kananmunat ovat hyytyneet pehmeiksi ja vielä valuviksi, kasviksissa on aavistus purutuntumaa ja sitruuna tuo sen kaivatun pienen keväisen potkun. Ripottele päälle mustapippuria ja suolaa, tarjoile peston kera.

Muita aamupalajuttuja löytyy tämän linkin takaa!

*

I made seasonal stovetop eggs because people, the Spring has finally pushed everything else out of my head; no more frosty nights (hopefully), only singing blackbirds and screaming seagulls. And these eggs. I used broccoli and asparagus with my eggs, grated some lemon zest on top and ate this with green pesto. Perfect.

 

 

Kommentit

Tere (Ei varmistettu) http://www.whatalight.net

your breakfast pics are just too beautiful!!!

Vierailija E (Ei varmistettu)

Wou, ylempi kuva on ihana!

Suvi sur le vif

Tere: thank you!

Vierailija E: Vihreät kasvikset alkaa tosiaan suorastaan hehkumaan kun ne kiehauttaa tosi nopsasti :)

LaurenB (Ei varmistettu)

Do you have this recipe in English?

Kommentoi