Aamupalalla / At the breakfast table

 

Tässä on ollut kaikenlaista pientä harmia ja vastoinkäymistä joten päätin tänään aamulla että tarvitsen jotain tasoittavaa* itseni ja maailman väliin. Tasoittava aamupala sai olla munakokkelia pehmeällä vuohenjuustolla ja isolla määrällä lempeästi sipulille maistuvaa ruohosipulia.

*Ei alkoholia vaikka tömpsykin olisi kelvannut.

Munakokkeli vuohenjuustolla ja ruohosipulilla

yhdelle

Vispaa 2 kananmunaa ja 2 rkl maitoa tai kermaa sekaisin kulhossa, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Voit tehdä munakokkelin paistinpannulla tai kattilassa, itse käytän pinnoitettua kattilaa helpon tiskattavuuden takia.

Lämmitä ruokalusikallinen voita tai öljyä kattilassa keskilämmöllä ja kippaa munaseos kattilaan. Anna levähtää muutaman sekunnin tai kunnes näet munien alkavan hyytyä ja ota puuhaarukka käteen. Pyöräyttele munaseosta rikki ja tarkkaile samalla kypsyysastetta; munakokkeli on katala kaveri joka muuttuu muutamassa sekunnissa täydellisen kosteasta ärsyttävän kuivaksi. Munaseoksen ollessa vielä kosteaa, sekoita mukaan pari ruokalusikkaa pehmeää vuohenjuustoa ( esimerkiksi Chavroux) ja nosta pannu pois lämmöltä. Sekoita loppuun ja annostele lautaselle, ripotellen päälle niin paljon hienonnettua ruohosipulia kuin siedät. Nauti kevyesti tytisevästä kaveristasi hitaasti.

*Puuhaarukka, lautanen ja pannunalunen valmiina. Pieleen menee jos kokkeli on tuloillaan ja kapustaa etsiessä vierähtää monta sekuntia.

*Herkullista paahdetulta maalaisleivältä.

*

There have been this and that and I really needed something nice and soft and comforting this morning. So I made scrambled eggs with soft goat cheese and chives. Perfect when soft and wobbly.

 

Kommentit

Jenni S.

Tasoittava aamupalasi vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Toivottavasti se myös tasoitti kaikin puolin. :) Itselläni on ollut samat fiilikset muutaman päivän sairastelun takia, ja voin kertoa, että kolmen päivän mustikka- ja jäätelökuuri ei ainakaan tasoita oloa, ei fyysistä eikä henkistäkään. Taidan testata tuota tasoiteruokaa heti huomenaamulla.

k- s . (Ei varmistettu) http://musla.fi/the-last-day-of-april/

hei valoa päiviin sinne! meille ihana tasoittava aamupala on jo kahtena aamuna ollut sun jakaman ohjeen mukaan tehty focaccia! n a m .

toivottavasti päivät tuntuvat kepeimmiltä pian! x

Suvi sur le vif

Jenni S: kyllä tasoitti, valuva munakokkeli on kyllä aika mannaa hermorauniolle bloggarille:) Hei toivottavasti sairaudet kaikkoavat ja sapuska alkaa maistumaan, toivottelen tässä samalla siis rentouttavaa ja iloista viikonloppua!

k- s: hei jee mä huomasinkin sun blogissa leipäsen ja tulin hurrrjan iloiseksi! Ja päivät helpottavat varmaan heti tämän jälkeen kunhan saan kiireen ja stressin laantumaan. Ihanaa viikonloppua myös sulle Kirsikka!

Kommentoi