Aamupalalla / At the breakfast table

 

Aion taas tuupata ilmoille jogurtin ja marjojen liiton. Kyseessä kun on niin helppo ja vaivaton tapa valmistaa jotain hyvää aamupalaksi hikoilematta kuumassa keittiössä. Kävimme ystäväni kanssa torilla ja kirsikat sekä ensimmäiset suomalaiset mansikat pääsivät mahaan, pienet purjot pääsivät taas koristamaan pöytää. Olen ihan hurmoksessa kesäsesongista; nyt kaikki alkavat pikkuhiljaa antaa parastaan ja vielä maltilliseen hintaan, ainakin jos käytät toreja hyväksi. Nyt pitäisi sitten vielä löytää aikaa kokata kaikki talteen kerätyt reseptit. Lisää aamupalareseptejä löydät täältä klik.

Tuoremansikkahillo leivällä

Nappaa rasiallinen makeita mansikoita, huuhtele tarvittaessa, perkaa ja puolita mansikat veitsellä kulhoon. Sekoita mukaan puolen appelsiinin mehu, appelsiinin raastettu kuori ja mansikoiden makeuden mukaan tomusokeria. Jos olet saanut erittäin makeita mansikoita, jätä sokeri pois. Muussaa kaikki sekaisin haarukalla - seoksen ei tarvitse kuitenkaan olla täysin sileää sosetta. Nauti vaikka paahtoleivän päällä hyvän juuston kanssa (kuvassa cheddaria) tai skonssien ja kermavaahdon kanssa. Tai sen jogurtin seassa.

Kirsikkajogurtti

Huuhtele ja perkaa kirsikat; pyöräytä pienellä veitsellä kirsikka puoliksi ja rutista kivi toisesta puolikkaasta pois. Tai jos omistat kivenpoistajan, käytä ihmeessä sitä. Kirsikat kannattaa perata kattilan päällä, jotta saat kaiken valuvan mehun talteen. Lisää mukaan pari ruokalusikkaa tomusokeria (tai maun mukaan) kunnon loraus amaretto-likööriä* ja rutistele ja painele kirsikoita, jotta niiden mehu lähtee liikkeelle. Pistä kattila levylle ja anna kirsikkamuhjun kiehua suhteellisen äkäisellä lämmöllä; tarkoitus on saada mehu ja amaretto muodostumaan paksuksi, siirappimaiseksi liemeksi. Sekoittele ja vahdi, jotta kirsikat eivät pala pohjaan. Jäähdytä valmis seos ja nauti jogurtin kanssa. Voit tehdä kirsikkaseoksen valmiiksi edellisenä iltana ja säilyttää sen jääkaapissa odottamassa aamupalahetkiä.

*Jos sinulta ei löydy amarettoa, voit kokeilla vaikka rommilla, jollain muulla liköörillä tai lisätä lorauksen vettä sekä mausteeksi esimerkiksi vaniljaa.

*

I am loving summer's seasonal fruits and berries and they are tumbling onto my breakfast plate too. I made a quick jam from strawberries without boiling them. Just add some sugar, little orange juice and the zest from 1 orange, mash away and enjoy with some toast and good cheese. And then my new special favorite; cherry yogurt. I quickly boiled some pitted and halved cherries with amaretto liquor and little sugar so that they formed a syrup-y kind of state. And then I ate it with Greek yogurt. Divine!

 

 

Kommentit

Suvi sur le vif

Jee että kuvat herättävät ruokahalun:)

Maiju//platefuloflove.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oih, ihanaa. Näitä molempia täytyy kokeilla. Kuten niin montaa muutakin brekkari-reseptiäsi.

Suvi sur le vif

Suosittelen ainakin sitä David Eyren pannukakkua, clafoutista nyt vaikka noilla isoilla ja makeilla espanjalaisilla kirsikoilla ja ja.. Tällä viikolla pitänee kyllä kääntyä vaihteeksi suolaisen aamupalan puoleen. :)

Kommentoi