Aamupalalla / At the breakfast table

 

Olen touhaillut lähiaikoina kaikenlaista niin, että en ole ehtinyt omistautua keittiöhommille niin kuin haluaisin. Tuloksena on nolla ruokakuvaa ja varsin äksy vatsa. Tänään kaiken kiireen keskellä muistui mieleen se aamupalasarja. Voi helkkari, ajattelin mielessäni ja mietin mitä haluaisin syödä aamupalaksi. Mieleni teki jotain raikasta joten päätin yhdistellä kurkkua, vesimelonia, tuoretta minttua, papaijaa ja limen mehua smoothieen. Nämä kaikki raaka-aineet ovat erikseen lemppareitani mutta voi mikä moka oli surauttaa ne yhteen ja vielä huoneenlämpöisenä. Tuloksena oli makujen kakofonia, joka ei silti maistunut oikeastaan miltään ja haaleanruskea, samea smoothie oli kyllä keittiöhistoriani rumin tekele.

Tästä päädyin miettimään aamupalajuttujeni lähtökohtia ja tuumasin että pitääkö sitä aina yrittää vääntää jotain erikoista ja ihmeellistä. No ei pidä! Ja mitäkö haluaisin juuri nyt syödä aamupalalla? No jotain simppeliä, turvallista ja herkullista, se raikkaan kaihoaminen katosi ällösmoothieni mukana. Esimerkiksi:

Hyviä, auringon kypsyttämiä tomaatteja mielellään paahdetulla leivällä. Sipaisu voita, pari ohutta tomaattiviipaletta ja ripsaisu sormisuolaa päälle.

Leipää pehmeällä briellä ja aprikoosihillolla. Tai näin kesällä tuoreilla aprikooseilla.

Hyvää kahvia kera raastetun muskotin.

Simppeliä munakokkelia.

Mansikkamaitoa. Jääkylmää maitoa, ripaus sokeria ja viipaloituja mansikoita. Tämä pitäisi ehdottomasti nauttia ulkona.

Kypsiä hedelmiä ja marjoja.

*

Today I made the ugliest and yuckiest smoothie to date. This made think about how much you can mess with food without ruining them. I mean there are those classic dishes and they are good as they are. I am talking things like ripe, juicy tomatoes on toast with some salt flakes; good bread with brie and apricot jam or maybe fresh apricots; coffee with grated fresh nutmeg and time to really enjoy it; simple scrambled eggs made with love and care; strawberry milk which is a finnish summer tradition made with cold milk, fresh strawberries and some sugar. And so on.

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha, itsellä tänä aamuna oli myös pieni aamiaismoka :D Ostin eilen croissantteja, että saan tänään vapaan aamun kunniaksi herkutella sellaisella kahvin kanssa. Oli kuitenkin ihan pahin moka ikinä :D Ehtaan ruisleipäaamupalaan tottuneelle vehnävoipläjäys teki totaalisen uudelleen väsymisen ja siitä virkoamiseen onkin mennyt tovi :D Taidan suosiolla jättää jatkossa ne croissut sinne iltapalaherkutteluun :D
- Anni

Suvi sur le vif

Raskas ruoka kyllä väsyttää. Mies toivoi jotain perinteistä ja tekaisin lihapullat ja keitetyt perunat. Voi mikä vikatikki, töihin piti lähteä sen jälkeen mutta sänky kutsui kyllä niin käsittämättömästi.

Suvi sur le vif

Litku kuvassa on puoliksi juotu kahvikuppi, varsin hurja näky varmaan jos smoothieksi sitä luulit:)

Tuosta hyvinvoinnista, ruokavalioista ja muusta oheistoiminnasta yritän pysyä sinällään hiukan etäällä. Tai siis tarkoitan että jokainen tykätköön mistä tykkää. Oli se sitten raakaruoat, etelä-eurooppalaiset vibat, perinteiset suomalaiset aamupalat.. Jokainen taaplatkoon tyylillään ja syököön sitä mikä tekee onnelliseksi.

Eugene Konings (Ei varmistettu)

I can't read anything you wrote but i like you're picture

Suvi sur le vif

There's always a little english translation in the end of my finnish babble. :)

Eugene Konings (Ei varmistettu)

You're wright i didn't see it, thats stupid. Nice blog and as i said before very nice pictures

Elisa - home is where the heart is (Ei varmistettu)

Moi Suvi. Löysin blogisi vasta nyt... Miten olenkaan voinut elää ennen ilman näitä ihania kuvia?! Sun kuvat on todella, todella kauniita!!! Ja ihanaa, että joku muu on samanlainen kukkaintoilija. :) Musta tulee varmasti uusi vakkarilukija ja kuvien ihailija. Mun blogi löytyy täältä, jos kiinnostaa... http://elisa-homeiswheretheheartis.blogspot.fi/

Suvi sur le vif

Hei Elisa ja kiitos kaunis kommentistasi! Ja kiitos myös blogilinkistä, käyn kyllä mielelläni aina kurkkimassa uusia blogeja :)

Kommentoi