Aamupalalla / At the breakfast table

 

Lapsuus kipossa, eli mansikkamaitoa aamupalaksi. Jos löydät tarpeeksi makeita mansikoita, sokeria ei kaipaa. Kunhan maito on kylmää ja raikasta. Peratut ja paloitellut mansikat vaan kippoon, maitoa päälle ja ääntä kohti.

*

This is my childhood favorite: traditional Finnish strawberry milk. Use ripe, super sweet strawberries and cold milk. Take a handful of strawberries, remove their little green caps, cut into chunks and put into bowls. Pour some cold milk on top and enjoy, outside in the sunlight preferably. If you like things on the sweeter side, add a little sugar to the strawberry chunks.

 

Kommentit

Isis (Ei varmistettu) http://deformisminds.blogspot.fi/

Ihastuttavia kulhoja! Mistähän lienevät? :)

Meillä lapsuuden suurta kesäherkkua oli mustikkamaito, kesäkodin takana olevassa metsässä niitä kun riitti mielin määrin ja mansikkapellon mansikat hävisivät usein lintujen ja etanoiden suihin. Täytynee kokeilla mansikkamaitoakin!

Suvi sur le vif

Kulhot ovat Tigeristä, nappasin heti kiinni kun huomasin ne kaupassa! Ja meillä nautittiin myös mustikkamaitoa mutta meidän äidin spesiaali oli kyllä tuo mansikkamaito. Ja me mukulat kyllä yleensä pistettiin sitä sokeria, näin vanhempana ei sitä onneksi enää niin hirveästi kaipaa.

Hanna W.
Pöytälaatikko

Voi, mikä hyvän mielen aamupala! Kesämuistot lapsuudesta maustavat mansikkamaidon kaikessa yksinkertaisuudessaan täydelliseksi herkuksi.

Suvi sur le vif

Tämä ruoka kyllä kiteyttää sen lapsuuden kesän parhaiten itselläni. Toinen ruoka olisi varmaan savustetut kalat; ahvenet ja kampelat eritoten. Ja voikastike uusilla perunoilla. Ja tomaattisipulisalaatti. Voi että!

ida365
365 days with Ida

Ah, maailman ihanin muisto lapsuudesta on mansikkamaito! Toimii muuten myös mustikoilla, hi. 

Suvi sur le vif

Niin toimii juu :) Mietin mansikoita viipaloidessani jalostamisideoita mutta päätin että hyvää ei kannata mennä peukaloimaan ja jätin vaniljat, sitruunat ja sun muut pois.

Kommentoi