Aamupalalla / At the breakfast table

 

Köyhät ritarit ovat klassikko, sesonkiin sopivan aamiaisen niistä saa tarjoilemalla leivät lämpimien luumujen kanssa. Kiepautin hedelmät nopeasti pannulla sokerin sekä yhden appelsiinin mehun ja kuoriraasteen kanssa. Voit lisätä mausteita ritareihin makusi mukaan, esimerkiksi vanilja, kardemumma, kaneli ja muskottipähkinä sopisivat mainiosti mukaan luumujen ja appelsiinien kanssa.

Valmistele ensin luumut pannuvalmiiksi. Tarvitset 5-7 kappaletta luumuja. Halkaise ne ja poista kivet, viipaloi lohkoiksi kippoon. Raasta yhdestä appelsiinista kuoret ja lisää ne luumujen sekaan. Purista appelsiinin mehu ja sekoita se luumujen joukkoon yhdessä sokerin kanssa. Sokerimäärä riippuu luumujen kirpeydestä, maista yksi lohko ja lisää sokeria parista ruokalusikallisesta vajaaseen desiin. Sekoita hyvin keskenään.

Tarvitset kahdelle ihmiselle viipaleen tai pari kuivahtanutta leipää tai pullaa. Kaada laakealle lautaselle noin desin verran maitoa ja riko mukaan yksi kananmuna. Vatkaa muna ja maito sekaisin ja mausta seos esimerkiksi yllämainituilla mausteilla ja ropsauta mukaan aavistus sokeria.

Kuumenna voita pannussa ja kun voi lakkaa sihisemästä, dippaa leivät/pullat molemmilta puolilta maitoseokseen ja aseta pannulle. Paista ruskeiksi ja nappaa lautaselle odottamaan. Ota pannu pois hetkeksi kuumalta levyltä, lisää mukaan nokare voita ja valuta luumut mehuineen pannulle. Siirrä takaisin levylle ja paista 5-7 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi mutta luumut pysyvät vielä edes aavistuksen koossa. Tarjoile luumuseos köyhien ritareiden kanssa, mukaan sopii myös lusikallinen paksua jogurttia.

 

*

Making seasonal french toast with warm plums and orange.

 

 

Kommentit

JonnaH.. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Köyhistä ritareista tulee aina mummo mieleen. :)

Suvi sur le vif

Minulle tulee lihapullista ja maustepippurista:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä sun ihana blogi saa aikaan sen, että haluaisin muuttaa teille! Tai ainakin tulla aamupalalle. :)

Suvi sur le vif

Kehtaanko myöntää, että aika usein kuittaan aamupalan ylisuurella kupilla kahvia? :-D Mutta kiitos ihanasta kommentistasi!

Suvi sur le vif

Mun hermoilla ei taidettaisi kyllä pyörittää ravintolaa. Mutta kiitos kauniista kommentistasi! :)

Kommentoi