Aamupalalla /At the breakfast table

 

Söin kerran kerrosvoileivän, jossa oli täytteenä briejuustoa, karpalohilloa ja rucolaa. Siirsin karpalot ja brien grilled cheese -nimellä kulkevaan klassikkovoileipään, mukaan voi toki lisätä vielä sen rucola-lisän. Tähän tarvitaan pari palaa leipää, joiden väliin ujutetaan täytteet ja se juusto, tämän jälkeen koko komeus paistetaan halutulla tavalla, minä paistan omani aina pannussa pienen voinokareen kera, litistämällä leipää kattilan kannella, jotta sulava juusto liimaa leivät yhteen ja koko hässäkästä tulee mukavan kompakti ja rapsakka.

Käytä suosikkileipääsi, briejuustoa ja karpaloita - periaatteessa missä muodossa tahansa. Voit käyttää karpalohilloa (ei hurjan makeaa versiota), pakastekarpaloita, tuorekarpaloita tai toimia kuten minä: liottaa kourallisen kuivattuja karpaloita tilkassa kuumaa vettä, jolloin ne mehustuvat. Jos käytät pakastekarpaloita, valuttele liiat mehut pois. Tuorekarpalot voi muussata haarukalla ennen leivälle laittoa. Lisään leipään myös lorauksen hunajaa, koska happamat karpalot ja pehmeä brie tarvitsevat mielestäni kaverin yhdistämään - makea hunaja on hyvä lisä. Karpalohillon kanssa jättäisin hunajan luultavasti pois. Tuoreet karpalot ovat ärhäkämpiä jos kaipaat kunnon kontrastia brien kanssa, kuivatut ovat miedompia.

Grilled cheese karpaloilla ja briellä

Tarvitset yhdelle henkilölle kaksi palaa leipää, muutaman viipaleen briejuustoa, yllä mainitun karpalolisän (kourallinen liotettuja kuivattuja tai pari ruokalusikkaa hilloa jne.) ja lorauksen hunajaa. Aseta pannu keskilämmöllä ja tipauta nokare voita mukaan.. Leikkaa ohuita viipaleita juustosta ja asettele ne leivän puolikkaalle, aseta juuston päälle karpalot ja lorauttele keon päälle tilkka hunajaa. Paina toinen leipä kanneksi ja siirrä keko lastalla paistinpannulle. Litistä leipää kattilan kannella, jotta saat rapean ja helposti nautittavan leivän. Pannua ei kannata päästää turhan kuumaksi, tai leipä ehtii palaa ennen kuin juusto sulaa. Paista molemmat puolet leivästä kullanruskeaksi ja nauti kahvin tai teen kera.

*

I made a classic grilled cheese with some Fall inspired ingredients. I used soft brie, cranberries and a little honey together and fried my toast with a bit of butter. My trick for this is to press the frying toast down with a kettle lid to make it crispy and the melting cheese to stick everything tightly together. For the cranberries you can use fresh, frozen or cranberry jam (not heavily sugared). I used a small handful of dried cranberries which I plumped up in a little dash of hot water. If you use frozen cranberries, let most of the juices drain out or you get a soggy toast.

 

 

Kommentit

Minimii

Ihanan näkösiä! 

Käy tsekkaan mun blogi matkastani maailman ympäri!

http://minimiimaailmalla.blogspot.com

Suvi sur le vif

Kiitos kommentista ja linkistä. :)

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Yhdistelmä kuulostaa taivaalliselta! En malta odottaa, että saan tätä omaankin aamupalapöytääni. Brunssipöytäänkin tämä sopisi aivan erinomaisesti.

Suvi sur le vif

Ja tämä yhdistelmä sopii kyllä ihan perinteisen kerrosleivän väliinkin rucolan kera, ilman voita ja paistoa. :) Joskin silloin käyttäisin varmaankin karpaloita hillon muodossa. Ja vuohenjuustoa voisi kokeilla brien tilalla.

 

Mpouta
Poutapilviä

Aivan ihanaa! Sunnuntain kunniaksi paisteltiin kerrovoileipiä omatekoisella puolukkahillolla. Seuraksi kuppi kahvia ja avot!

Suvi sur le vif

Ihana ajatus käyttää puolukkahilloa, ei olisi tullut omaan mieleen! Kokeiluun täytyy kyllä pistää.

Asunto e (Ei varmistettu) http://asuntoeblogi.blogspot.fi

Voi että, niin ihanan näköistä ja kuuloista! Pakko kokeilla itsekin.

Minna H (Ei varmistettu)

Tämä ohje on ihan älyttömän hyvä, testattu on! Nam! Ja kiitos näistä aamupalaresepteistä, ollaan kokeiltu monia (tykätty!!!!). :)

Kommentoi