Aamupalalla / At the breakfast table

Suvi sur le vif

 

Edellisen bloggauksen labneh päätyi ensimmäiseksi aamiaispöytään. Minulla oli pöydällä pieniä, herkullisia luomuappelsiineja ja siivutin niitä mantelilastujen kanssa lautaselle ja söin ne appelsiinien mehulla ja tomusokerilla makeutetulla labneh-juustolla. Jos minulla olisi ollut muita hedelmiä, ne olisivat joutaneet hyvin mukaan, ex tempore hedelmäsalaatiksi. Aamupalapöytäni taitaa olla tällä hetkellä hiukan monotoninen mutta hedelmät ovat juuri se asia, joita kaipaan tähän säähän. Käytä hyviä ja maukkaita appelsiineja tai lopputulos on varsin tylsä.

Jos mietit että millaista siitä juustosta tuli: valutin tätä ensimmäistä satsia noin 24 tuntia ja lopputulos on varsin kiinteä koostumukseltaan mutta maultaan pehmeä, miellyttävän hapan tuorejuusto.

Appelsiineja mantelin ja labneh-tuorejuuston kera.

Tarvitset yhdelle henkilölle joko yhden isomman appelsiinin tai pari pientä. Veistä appelsiinin kuori veitsellä pois niin, että pintaan ei jää yhtään valkoista osaa. Tämä kannattaa tehdä lautasen päällä, jotta saat talteen appelsiinista valuvat mehut. Viipaloi appelsiini ohuiksi viipaleiksi.. Paahda mantelilastuja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

Sekoita appelsiinin mehuun puolisen teelusikkaa tomusokeria tai hunajaa, niin että se liukenee nesteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria jos appelsiinisi ovat kirpakoita. Nappaa pari ruokalusikkaa labneh-juustoa (tai mitä tahansa tuorejuustoa) ja sekoita se appelsiinin mehuun. Annostele labneh appelsiinien kanssa lautaselle ja ripottele päälle mantelilastuja. Nauti, vahvan kahvin tai teen kera.

 

*

Having a simple orange salad with labneh for breakfast. For one person peel and slice1 big or two small oranges, toast almond slices until pale brown and serve with a labneh that has been mixed with juices from those oranges and a dash of icing sugar or honey. Use sweet and juicy oranges, these were tiny, organic and very good ones.

 

 

Kommentit

Sanni - SEES by Sanni (Ei varmistettu) http://seesbysanni.blogspot.fi/

Kaunista!! <3 niinkuin A.I.N.A!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Kiitos ihana Sanni!

Emilia M

Oi upean herkullisen näköistä! Ja ihana kuva! Sitä vain ihmettelen, miksi valutettua jugurttia kutsutaan juustoksi...?

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Jogurtin koostumus muuntuu täysin valutettaessa ja se tosiaan muuttuu tekstuuriltaan ja käyttötavoiltaan tuorejuustoksi, jolloin on ehkä helpompaa puhua juustosta kuin valutetusta jogurtista. Mietin tätä vastausta aika kauan ja pyörittelin ja kääntelin mielessäni perusteluja, koska onhan labneh itsessään vain valutettua jogurttia. Tai jogurttijuustoa jos haluaa puhua suomalaisilla termeillä.

Kommentoi