Aamupalalla / At the breakfast table

 

Tarjolla olisi tällä kertaa aamiaisperunoita. Tämä aamupala inspiroituu varsinkin amerikkalaisilla aamiaisilla tarjotuista, erilaisista perunaruokalajeista (hash browns, home fries) mutta periaatteessa tämähän on pyttipannua. Hiukan erikoinen ajatus aamupalaksi mutta voin sanoa että kun paistetut perunat syö runsaan tuoreen persiljan, pehmoisen ranskankerman ja uppomunan kanssa niin kyllä elämä vaan tuntuu aika leppoisalta. Syntiseltä tosin, kyseessä ei ole ihan kevyin pläjäys vaikka persiljalla yritetäänkin huijata. Tujaus Srirachaa (tulista chilisoosia) vielä päälle ja avot, aamiainen rentoihin viikonloppuihin on lautasella.

Nopeasti kokkailu hoituu kun keität perunat valmiiksi edellisenä päivänä.

Sarjan muut aamupalat löytyvät tämän linkin takaa.

Aamiaisperunat

2-3 aamuilijalle

 n. 500 grammaa keitettyjä perunoita

Voita + öljyä

1/2 - 1 sipuli hienoksi silputtuna

Tarjoiluun tuoretta persiljaa, crème fraîchea, uppomunia, srirachaa. Tai mitä ikinä haluatkaan tarjota.

Pilko jääkaapista otetut ja valmiiksi kylmät perunat/ keitetyt, jäähdytetyt ja kuivatut perunat pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli hienoksi. Lämmitä voi+öljy pannussa keskilämmöllä ja nakkaa sipulit mukaan, paistellen pikkuhiljaa. Kun sipulit ovat pehmeitä ja alkavat ruskistua, lisää mukaan perunat ja lisää aavistus lämpöä.  Sekoittele perunoita aina välillä, kunnes ne ovat makuusi tarpeeksi ruskistuneita. Mausta tarvittaessa suolalla. Nappaa annos perunoita lautaselle ja aseta haluamasi päällykset annoksen päälle. Nauti.

*

Making breakfast potatoes with lots of parsley, crème fraîche, poached egg and dashes of Sriracha. Perfect for lazy weekend breakfasts.

For more breakfast suggestions click here.

 

 

Kommentit

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.fi/

Alkoi tehdä mieli aivan riivatusti pyttipannua, tai siis vaikka tätä sun potturuokaa. Ranskankerma on maitoaineiden kuningas mun mielestä! Tungen sitä helposti vähän joka ruokaan. Olen muuten viime aikoina kokeillut innokkaana reseptejäsi: sitruunaleipää, uuniköyhiksiä ja sitten sitä Oeufs en cocottea. Ihania ohjeita! Kiitos!

Suvi sur le vif

Tanja: on ihan parasta kuulla että reseptit pääsevät keittiöösi asti! Ja ranskankerma on kyllä jumalainen keksintö. En kyllä voisi elää ilman maitotuotteita; just ranskankermaa, kreikkalaista jogurttia, (tsatsiki!!) tai ihan vaan kahvimaitoa. Ja juustoista nyt puhumattakaan.

Vieralijabab (Ei varmistettu)

Hello,

This looks delicious <3
Can you translate the recepy for me in english plz ? :)

Thanks a lot

Suvi sur le vif

Sure I will!

Breakfast potatoes

2-3 breakfast persons

  About 500 grams of boiled potatoes
Butter + oil
1/2 - 1 onion finely chopped

Serving: Fresh parsley, crème fraîche, poached eggs, Sriracha. Or whatever you want to have with these.

Chop up your boiled and cooled potatoes into small chunks/ use earlier boiled potatoes from the fridge. Chop the onion finely. Heat the oil and butter to medium heat and throw in the onions, heating up and frying slowly. When the onions are soft and start to brown, add the potatoes and add some more heat. Stir potatoes every once in a while, until they are browned enough for your tastes. Season with salt, if necessary. Grab a dose of potatoes on a plate and serve with your desired toppings. Enjoy!

Kommentoi