Aamupalalla / At the breakfast table

Suvi sur le vif

 

Näin mausteiden, lämpimien tuhtien ruokien ja pimeiden päivien keskellä kaipaan välillä vain valoa, keveyttä ja raikkautta. Maljakkoon valkoista, lautaselle vihreää ja kirpeää ja ikkunan suunnasta sitä kaivattua valoa. Kun etsii tietoa, kokeilee, suunnittelee, vääntää ja maistelee toinen käsi suklaassa ja toinen piparkakkumausteessa, itselläni alkaa helposti mennä yli. Näin kävi tämän aamiaisen kanssa, kunnon reseptin sijaan saattekin hiukan epämääräistä smoothiehöpinää, vinkkauksen tämänhetkiseen suosikkiini ja haluaisin tottakai tietää, että mitä teidän laseistanne löytyy. Jos siis sieltä nyt löytyy smoothieta, olen kyllä aina kiinnostunut myös lautasen sisällöstä.

Omasta lasistani löytyy sitruksinen aamusmoothie. Rutistin 1 (mehukkaan, lisää vaikka kivennäisvettä tarvittaessa) appelsiinin ja yhden granaattiomenan mehut tehosekoittimeen, heitin perään reilun desin maustamatonta jogurttia, 1 appelsiinin raastetun kuoren ja muutaman pehmeän aprikoosin. Ja ai niin, lisäsin aavistuksen hunajaa pyöristämään makua. Tämä smoothie kannattaa nauttia ehdottomasti ihan jääkylmänä, joko surauttamalla jäitä joukkoon tai tekemällä smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin viilenemään. Aprikoosit voi korvata myös banaanilla.

Meinaan jalostaa aamusmoothieitani vielä erilaisilla sitruksilla, esimerkiksi verigreipillä ja veriappelsiinilla, kunhan löydän jälkimmäisiä kaupan valikoimasta. Myös pikkusitrukset ovat varteenotettava vaihtoehto. Ja vihreä tee; tätä en ole vielä testaillut mutta se on pyörinyt mielessä moneen kertaan. Onko kukaan teistä kokeillut (jäähdytettyä) vihreää teetä smoothien joukossa? Vai onko kenties parempi nauttia tee erikseen omasta kupistaan eikä lähteä sotkemaan. Testataan!

*

Desperately craving light foods. And the actual sunshine as well! My favorite morning smoothie right now consists of juices of pomegranate, orange and some yogurt. I also add in soft, dried apricots, a little bit of honey and orange zest. And drink it really, really cold.

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.boostjuice.com.au/green-tea-mango-mantra Australiassa olessani tämä oli yksi lempparismoothieitani. Kun menet vasemmalla olevasta valikosta klikkaamaan supersmoothiet (joihin tämäkin siis kuuluu), näkee tarkemmin mitä tämä yksilö on syönyt :) Omasta puolestani, ja varmaan muutaman muunkin, kun kyseinen pirtelö vielä on listoilla, vihreä tee siis sopii varsin hyvin smoothieksi ainakin mangon kaverina :)

Suvi sur le vif

Kiitos kommentistasi! Eli vihreä teeni on suuntaamassa mangon kanssa lasiin seuraavaksi :-)

Kommentoi