Aamupalalla / At the breakfast table

Suvi sur le vif

 

Törmäsin tänään ideaan käyttää muffinsseissa pehmeää vuohenjuustoa ja kuivattuja viikunoita. Yhdistelinkin näitä kahta raaka-ainetta lempimuffinssitaikinaani. Viikunat ovat makeita ja niiden siemenet rapsahtelevat hauskasti suussa, vuohenjuusto on taas hiukan kirpeää ja pehmeää, erilaiset tekstuurit ja maut toimivatkin näissä muffinsseissa hyvin yhteen.

Teen kyllä ihan liian harvoin muffinsseja... Ne ovat niin älyttömän vaivattomia, nopeita ja helppoja ja sallivat varsin paljon soveltamista. Näiden kaikkien ominaisuuksien takia ne sopivat aamupalapöytään ihan mahtavasti. Käytä tähän kuivattuja, mutta pehmeitä, syöntivalmiita viikunoita. Muffinssit ovat parhaita jäähtyneinä.

Jos huomaat muffinssitaikinan tehtyäsi muffinssivuokien loppuneen, käytä uuninkestäviä kippoja ja leivinpaperia ja tee megamuffinsseja. Ahda itseesi yksi ja pakasta loput, kun mies pistää mullin päälle ja ilmoittaa viikunoiden siementen olevan kuin pieniä hiekanjyväsiä hampaissa. Toisen ilo, toisen kauhistus.

Muffinssit viikunoilla ja vuohenjuustolla

1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
1 dl ruskeaa ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
150 grammaa kuivattuja (pehmeitä) viikunoita
2 munaa
1,3 dl öljyä
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
Purkki pehmeää vuohenjuustoa

Päälle pinjansiemeniä

Ota pöydälle kaksi kulhoa. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, muskottipähkinä ja leivinjauhe keskenään. Viipaloi viikunat pieniksi paloiksi ja tipauta ne toiseen kulhoon, sekoita mukaan 2 kananmunaa kevyesti vispattuna, jogurtti ja öljy. Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään, käännellen kevyesti, älä vatkaa turhia.

Nostele taikinaa lusikalla kerros muffinssivuokien/pellin pohjalle, aseta teelusikallinen vuohenjuustoa keskelle ja peitä vuohenjuusto kerroksella taikinaa. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

Taikinasta riittää 12 pieneen muffinssiin tai 6 isoon. Tai jos olet kokeilutuulella ja sinulta on muffinssivuoat loppu, vuoraa 4 uuninkestävää kippoa leivinpaperilla ja kauho taikina niihin, kuten minä.12 tai 6 muffinssia paistuu 200 asteessa, pienemmät noin 20 minuutissa ja isommat 25-30 minuutissa. Jos teet neljä isoa muffinssia (tässä vaiheessa voidaan varmaankin puhua ihan kuppikakuista), laske lämpöä 170 asteeseen ja paista muffinsseja n. 45 minuuttia, tai kunnes niihin pistetty puinen tikku tulee kuivana ulos. Muista että keskellä on vuohenjuustoa, tuikkaa tikku siis sivulta muffinssin pohjalle.

*

I made breakfast muffins with dried, soft figs and goat cheese. Figs and goat cheese play quite well together in a muffin; the soft cheese is a nice contrast to the chewy texture and crunchy seeds in figs. And because figs are quite sweet, the tanginess from goat cheese helps to break of the sweetness.

 

 

Kommentit

Hei, aivan ihania muffinsseja! Hurmaannuin niin, että puhelimella selatessa sormi osui ilmianna-painikkeeseen. En nyt löydä mistään tietoa miten sen saisi mitätöityä, mutta ei ollut tarkoituksellista :) kiitos tästä(kin) reseptistä!

Suvi sur le vif

Eipä hätiä mitiä, kommenttisi oli sujahtanut tänne ilman, että olin huomannut ilmoitusta siis, anteeksi siis vastauksen kesto! Ja kiitos muffinssikehuista :)

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

Leivoin näitä muutama päivä sitten. Tosi hyviä, kiitos reseptistä!

Suvi sur le vif

Tattista vaan Oili, mukavaa että muffinssit olivat mieluisia! :)

Kommentoi