Aamupalalla /At the breakfast table

 

 

Etsin aina vaihtelevia kumppaneita aamun jogurtille. Tässä versiossa tummat viinirypäleet paahdetaan uunissa hunajan kanssa ja kipataan vaniljalla tai sitruunankuorella maustetun jogurtin joukkoon. Tai jos rakastat vuohenjuuston makua kuten minä, mutta et löydä vuohenmaitojogurttia lähikaupastasi, osta vuohenjuustoa, jogurttia ja vatkaa ne sekaisin.

Nämä paahdetut rypäleet sopivat myös pelkän vuohenjuuston kanssa rapealle leivälle. Olen muuten tässä tullut siihen tulokseen, että siinä missä useimmat yleensä käyttävät makeisiin ruokiin vaniljaa, minä valitsen aina sitruunan kuoriraasteen. Se on oma, tiukasti juurtunut mieltymykseni. Jos siis ihmettelet, että miksi näistä ohjeista löytyy aina sitä kuorta. 

Hunajapaahdetut viinirypäleet + jogurtti 

Rasia tummia viinirypäleitä
Hunajaa

Maustamatonta jogurttia / vuohenmaitojogurttia / maustamatonta jogurttia ja pehmeää vuohenjuustoa
1 luomusitruunan raastetut kuoret ja / tai vaniljaa, tangon, uutteen tai vaniljasokerin muodossa

Pese, kuivaa kevyesti ja irrottele rypäleet rangasta uunivuokaan leivinpaperin päälle (tahraavia kavereita nuo rypäleet). Lorauta päälle 3-4 rkl hunajaa ja paahda 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, tai kunnes rypäleistä irtoaa nestettä ja ne ovat aavistuksen paahtuneen näköiseksi. Älä päästä rusinaksi asti! Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä, tulikuuma rypäle tuntuu aika ikävästi kitalaessa.

Jos käytät tavallista jogurttia, mausta se sitruunankuorella ja / tai vaniljalla. Jos päätät kokeilla vuohenjuustolla ryyditettyä jogurttia, vatkaa tarmokkaasti purkillinen pehmeää vuohenjuustoa (à 140 gr) pehmeäksi ja sekoita mukaan noin 3-4 desiä jogurttia vatkaten samalla. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan hunajaa, jos haluat tasoittaa vuohenjuuston happamuutta, tosin rypäleet ovat todella makeita. Ainakin jos olet osunut hyviin yksilöihin.

Tarjoile jogurtti jäähtyneiden viinirypäleiden kanssa, ripottele halutessasi murskattuja pähkinöitä päälle ja lorauta päälle lisää hunajaa. Kuvassa rypäleet ovat vielä suht siististi jogurtin päällä, mutta totesin kunnon sekoittamisen olevan parempi maun kannalta. Lopputulos on herkullinen, vaaleanlila sotku.

*

Making honey roasted grapes and goat yogurt with lemon zest for breakfast. Drizzle your grapes with honey and roast until slightly crinkled and when the juices come out. If you can't find yogurt made from goat's milk or don't prefer it's taste, use regular yogurt or do like I: whip soft goat cheese and mix with regular natural yogurt. Season with lemon zest and / or vanilla.


 

 

 

 

Kommentit

Voi että näyttää herkulliselta! Täytyykin testata lähipäivinä! :)

Kreetta (Ei varmistettu) http://www.gretchengretchen.com/

Näyttääpä hyvltä!

Coco
Coco Sweet Dreams

Aah, mä rakastan sun kekseliäisyyttä - en olisi ikinä hiffannut, että viinirypäleitä voi paahtaa. Näyttää niin hyvältä muutenkin. <3

Hei, mä en kestä! Kuulostaa aivan mielettömän hyvältä - niin kuin sun reseptit aina! Täytyy ehdottomasti testata! Voi, kunpa pääsisin sun aamiaispöytään! :)

Suvi sur le vif

Kiitos kaikille hyvän mielen kommenteista :-)

Jonna from Hel (Ei varmistettu) http://www.foodfromhel.com/

Kuulostaa (ja näyttää) ihan mielettömän hyvältä. Osaatko sanoa miten paahdetut rypäleet säilyvät? Eli voiko kerralla paahtaa isomman satsin vai pitääkö hoitaa à la minute?

Kommentoi