Aamupalalla / At the breakfast table

 

Olen sitä tyyppiä, joka rakastaa sipulia kaikessa muodossa. Kypsennettynä miten tahansa tai ihan raakana. Tavallisena sipulina, valkosipulina, purjona, kevätsipulina... Sipulit kuuluvat keittiöni perusraaka-aineisiin ja käytänkin niitä jossain muodossa melkein joka päivä.

Vielä ei saa kesän tuoretta nippusipulia, mutta käytän sitäkin ahkerammin kevätsipulia joka keitoksessa. Nyt kevätsipuli seikkaili itsensä aamupalaleivälleni. Ensin kevätsipulin naatteja paistellaan miedossa lämmössä voin ja puolen sitruunanmehun kanssa kunnes ne pehmenevät. Sipulit ongitaan sivuun, pannulle annetaan lisää lämpöä ja paistetaan yksi kananmuna (itselleni sunny side up) ja paahdetaan lopuksi nopeasti leipä kuumalla pannulla.

Leivälle ladotaan kananmuna, kevätsipulit, kourallinen tuoreita yrttejä ja tujaus srirachaa. Ripaus sormisuolaa ja mustapippuria mukaan. Jos kaapista olisi löytynyt ranskankermaa, sitä olisi päässyt ruokalusikallinen tuohon keon kaunistukseksi. Ja sitten leipä suuta kohti, taistellen liukkaiden sipulinvarsien kanssa. Juodaan välissä kahvia ja ihastellaan kirkasta aamua.

*

My favorite breakfast bread (at the moment) has spring onions softened in butter and lemon juice, one egg sunny side up, fresh herbs and a splashing of sriracha, sprinkling of salt + black pepper and maybe some creme fraiche, if I happen to have some.

 

 

Kommentit

Sanda Vuckovic Pagaimo (Ei varmistettu) http://www.littleupsidedowncake.com

Beautiful, I would it is right now.

Sanda Vuckovic Pagaimo (Ei varmistettu) http://www.littleupsidedowncake.com

Beautiful, I would it is right now.

Suvi sur le vif

Thank you Sanda! :)

annemi

Sipuli, kaikissa muodoissaan, on omakin lempparini. Sitä tulee rouskutettua joka päivä jossain ruoassa :) ihana aamiaisleipä!

Suvi sur le vif

On se kyllä ihmeellinen tuo sipuli. :) En rehellisesti tiedä, että miten alottaisin monet ruoat, jos meiltä ei löytyisi sipulia ja valkosipulia. 

GoodieFoodie (Ei varmistettu) http://opendoors.homeip.net/thegoodtastediary/?blog_id=191

Haa, sriracha sopii kaikkeen! Täytyy kokeilla tätäkin srirachan alla :)

Suvi sur le vif

Srirachaan tulee addiktio, joskin se tietty liiallisesti käytettynä peittää kaiken muun alleen. :) Yritän aina rajoittaa sen käyttöä, tai sitä löytyy ihan joka kerta lautaseltani, missä tahansa ruoassa. 

Jonna from Hel (Ei varmistettu) http://www.foodfromhel.com/

Voi miten kaunis! Joku joskus kauan sitten kysyi jossain haastiksessa, että mikä on asia, mitä aina löytyy mulla jääkaapissa tms. En oikein osannut vastata, mutta just pari päivää sitten mulle valkeni, että sipuli se on. Kelta- ja punasipulia, salottia ja valkosipulia kun löytyy, pääsee monessa ruuassa jo vauhtiin. Tunnustaudun siis myös sipulifaniksi!

Suvi sur le vif

Mulle tulisi varmaan siis sama vastaus tuohon kysymykseen! Tosin sitruuna on se toinen, jota löytyy kyllä melkein aina. Ja tomaattia, kun siitä niin tykkään, vähintään tölkkitomaatteina.

ER (Ei varmistettu)

On aivan liian helppoa kaahata blogien läpi hidastamatta kommentoimaan, vaikka siihen olisi aihetta. Nyt oli pakko ryhdistäytyä ja kiittää: olen vaikuttunut kauniista kuvistasi! Eläköön arjen estetiikka!

Suvi sur le vif

Täytyy myöntää, että minulla on ihan sama homma, vitosvaihde päällä vaan innostavasta jutusta toiseen ja sitten unohtaa aina kommentoida. Mutta kiitos ilahduttamisesta, kommentit ne ovat kyllä vaan niin mukavia. :)

Kommentoi