Aamupalalla /At the breakfast table

 

Tällä viikolla en ajatellut nakutella tänne varsinaista aamiaisreseptiä, vaan jaan pari viimeaikaista, simppeliä aamupalasuosikkiani ja hiukan aamupalaturinaa. Arkena juon usein vain aamukahvia ja nappaan jonkun hedelmän sen jälkeen seuraksi.

En pitänyt lapsena päärynöiden koostumuksesta ja jotenkin se vieläkin vaikuttaa kaupassa ostopäätökseeni, koska tulen harvoin ostaneeksi päärynöitä. Ja joka kerta päärynää puraistessani tajuan, että hei tämähän on kyllä ihan mahtava hedelmä. Odotan aina sitä hetkeä, kun otan tavallisen ruokailuveitsen ja se sujahtaa täydellisen pehmeän päärynän läpi kuin sulaan voihin. Arjen pieniä fiilistelyjä. Tykkään kyllä myös sellaisesta kirpeämmästä ja kovemmasta, ei niin kypsästä päärynästä. Sen kanssa saatan välillä napata mukaan hiukan maapähkinävoita. Toimii muuten aika kivasti!

Olen myös juonut aamuisin ruusunmarjoista ja hibiskuksesta tehtyä teesekoitusta (Hampsted Tea merkiltään, saa ainakin Stokkalta) ja se muistuttaa minua hiukan mustaherukkamehusta: kirpeää ja ihan hurjan hyvää. Teepussit kuluvat sen verran nopeaa vauhtia, että seuraavaksi metsästän lisää ja ajattelin kokeilla ihan pelkkää hibiskusta.

Syön usein myös kaurapuuroa, mutta se tuntuu olevan suurin kompastuskiveni keittiössä. Yksinkertaiset ruoat - helppo munata, eikä oikein voi huijata. Yleensä saan aikaiseksi vähän liiankin jämerän tapauksen - tai sitten liian löysän ja vetisen. Viime viikolla vielä poltin puurot komeasti kattilan pohjaan niin, että tarvittiin aika järeät keinot kattilan putsaukseen. Tosin tämä versio siitä rouheammasta kaurasta toimii kyllä aina, ei pelkoa jämähdyksestä tai vetisyydestä vaan lopputulos on pehmeä ja täyteläinen.

*

My simple breakfast favorites right now are crispy pears with a little peanut butter and tea with hibiscus and rosehip.

 

 

 

 

Kommentit

Pumpkin Lady (Ei varmistettu) http://allotmentupdates.blogspot.co.uk/

Moikka Suvi! Itsella ollut sama juttu paarynoiden kanssa, ennen ne eivat ole olleet suosikkeja, mutta tana talvena ne ovat oikeen kolahtaneet ja nyt tullut se 'ongelma' ettei niista oikein saa tarpeekseen ;)

Suvi sur le vif

Eli ollaan päärynäisiä kohtalotovereita. :-) Mun pitää varmaan tästä lähtien aina kirjottaa päärynät pysyvästi ostoslistalle, jotta tajuan ottaa niitä mukaan kärryyn.

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Päärynä on kyllä ihana hedelmä, vaikka todella vaikeaa onkin löytää sitä kaupasta just sopivana. Kaliforniassa sai aika täydellisiä yksilöitä, ostin niitä ja viikunoita (jotka olivat siellä myös ihania) usein ja söin juuston ja viinin kera viikonloppuisin. Sen sijaan maapähkinävoi... aijai... ekan kerran maistoin sitä 18-vuotiaana, just Amerikkoihin muuttaneena, enkä ymmärtänyt sitä lainkaan, enkä taida ymmärtää edelleenkään. Jotenkin maapähkinä ei vain iske. Tosin pienenä hakkeena vietnamilaisissa kevätkääryleissä se on tosi hyvää, limen ja muiden kumppanina.

Suvi sur le vif

Juu nuo Suomeen tuotavat hetelmät ei kyllä oikein ole vertailtavissa niihin tuoreisiin versioihin. Puolet mausta jää matkalle. Minä tutustuin maapähkinävoihin vasta viime vuonna ja se menee pieniä annoksina, mutta ei kyllä itsestään, niin kuin monet sitä nauttivat - suoraan lusikalla purkista. Brrrh! Jättää sellaisen jännän, matan tunteen suuhun.

Kommentoi