Aamupalalla / At the breakfast table

 

 

Syön kesäisin usein hedelmiä ja maustamatonta jogurttia aamupalaksi. Hunajapaahdetut mantelit ovat helppo tapa saada hiukan variaatiota ja pientä jippoa jogurttiin ja hedelmiin ja/tai marjoihin. Haukkailin jogurtin kanssa tänään jo melkein ylikypsää, hurjan makeaa cantaloupea manteleiden kanssa, mukaan olisivat sopineet hyvin myös pensasmustikat. Ja tietysti perinteiset pakastemarjat, jotka kannattaa hyödyntää viimeistä marjaa myöden, ennen kuin uudet sadot alkavat tupata itsensä pakastimeen.

Paahda  kourallinen manteleita (per naama) kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle kunnon loraus hunajaa ja sekoittele pähkinöitä ja hunajaa pannulla, kunnes hunaja tiivistyy ja alkaa tuoksua: nappaa pannu pois levyltä ennen kuin hunaja ja mantelit palavat. Jäähdytä mantelit ennen kuin yrität syödä niitä, kuuma sokeri on polttavaa.

Manteleita kannattaa tehdä pieni, kerralla syötävä satsi, ne nimittäin jämähtävät hunajan kanssa tiukaksi klimpiksi kunnolla jäähdyttyään. Voit halutessasi ripsauttaa manteleihin hiukan sormisuolaa. Myös kaneli tai esimerkiksi chili sopii mausteeksi.

*

Honey roasted almonds with a pinch of sea salt. I have these for breakfast with natural yogurt and fruits/berries.

 

 

Kommentoi