Aamupalalla / At the breakfast table

 

Yksi parhaimmista aamupaloista (minusta) on käyttää aina sesongin raaka-ainetta jogurtissa. Nyt mukaan pääsi raparperia kanelin ja kardemumman kanssa uunitettuna. Plussana koko kämppä tuoksuu siltä, kun siellä olisi leivottu uutterasti. No leipoa ei tarvitse, vain heittää muutama raaka-aine uuniin ja hyvää tulee. 

Napsauta uuni 200C asteeseen. Huuhdo ja pilko muutama raparperinvarsi paloiksi (à 5 dl), kuori jos raparperin varret ovat paksuja ja kuoret sitkeähköjä. Siirrä palaset uunivuokaan, lisää mukaan muutama rikki nuijittu kanelitanko ja kardemumman siemenkota. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vajaan teelusikan molempia jauhettuna. Myös vanilja + inkiväärikombo sopii hyvin raparperiin. Lisää sokeria tai hunajaa maun mukaan (1-1,5 dl on oma vakioni), lorauta vuokaan 1/2 vettä ja sekoita raparperit kevyesti mausteiden kanssa. 

Muhittele uunissa, kunnes palaset ovat pehmeitä ja vuoan pohjalle on kertynyt ruusunpunaista raparperimehua. Nauti jäähtyneenä jogurtin kanssa, sopii myös puuron kylkeen tai granolan/myslin kanssa. Satsista tulee muutaman aamupalan verran uuniraparperia. 

*

Oven roasted rhubarb with cinnamon and cardamom is one of my favorites to eat with natural yoghurt. 

 

 

 

 

Kommentit

Muun maan Marja (Ei varmistettu)

Raparperi on maultaan uniikki, ja nuo mauste-ehdotuksesi antavat varmasti syvyyttä kokemukseen. Teen niin harvoin mitään makeaa, että melkein hävettää pyytää tarkennusta veden määrään ... Huomenna torille se on selvä!

Suvi sur le vif

Kardemummat ja kanelit ovat niitä perinteisimpiä suomalaisia mausteita, mutta tykkään käyttää raparperin kanssa myös esimerkiksi ruusuvettä. Tosin vain kevyesti, ettei ruusu jyrää raparperia alleen. Ja vesi on tosiaan vain sellainen pieni loraus, pari ruokalusikkaa tai 1/2 dl. Vesi estää sen, että raparperit eivät ota paiston alussa vuokaan kiinni, mehut kun eivät ihan heti purskahda pihalle. 

Kakkupuutarha (Ei varmistettu) http://kakkupuutarha.tumblr.com

Oijoi! Kehitin juuri samanhenkisen lisäkkeen omaan aamuviiliini ja täytyy sanoa, että kesältähän se maistuu. Täytyy kyllä kokeilla vielä tätäkin versiota, ennen kuin raparperikausia alkaa olla ohi. Talvella aamuviilin tai -jogurtin ehdoton kaveri oli granaattiomena, nyt raparperi ja seuraavaksi ennustan kirsikoita. Aina kun leipoo blogiin jotain kivaa kauden herkuista, on jääkaapissa yllättäen hyvät apajat myös aamuviilin suhteen.

Suvi sur le vif

Mun on muuten pitänyt kokeilla itsetehtyä viiliä noihin aamupalajuttuihin, nyt tartun kyllä tällä viikolla toimeen ja pyöräytän viilit tulemaan, kiitos muistutuksesta! Ja olen muuten duunaillut kanssa kirsikkajogurttia tällaisella ohjeella. :) Mutta tosiaan, kyllä kesällä vaan kelpaa aamupalapöydässä.

Aivan ihanaa tuli! Käytin hunajaa ja jauhettuja mausteita, lopputulos on loistava. Kiitos tästäkin vinkistä! Viiliohjetta odotellessa.. :)

Suvi sur le vif

Ja sieltä se viiliohje tuli, lämpimät kiitokset vielä ideastasi ja pahoittelut viivästyneestä vastauksestani. :) 

avaruuskerho (Ei varmistettu) http://avaruuuskerho.blogspot.fi/

ah nami, täytyy kokeilla.

Suvi sur le vif

Suosittelen lämpimästi! :) 

Kommentoi