Aamupalalla / At the breakfast table

 

 

Varsinkin saaristossa kukkiva, huumaavasti tuoksuva mesiangervo on vadelmien kanssa tämän aamupalan juju. Mesiangervoa on käytetty kuivattuna maustamaan juomia, kuten teetä, olutta ja viiniä, mutta loistavasti se sopii myös kesämarjojen ja kermaisten juttujen kanssa yhteen. Vadelmissa ja mesiangervossa on minusta samaa tunnelmaa. Yhdistän molemmat pysähtyneeseen, helteiseen ja heinäkuun tuoksujen täyttämään ilmaan. 

Paahdoin aamupalaksi leipää ja sivelin päälle kuivatulla mesiangervolla maustettua mascarponea, tipautellen päälle onnellisen pyöreitä vattuja. Mascarponen tilalla voi käyttää ricottaa tai perinteistä, maustamatonta tuorejuustoa. Mesiangervon voi halutessaan korvata vaikka vaniljatangolla tai rouhituilla manteleilla. Olkoot tämän kyhäelmän nimi vaikka vadelmainen aamiaisbruschetta. 

Mesiangervossa on usein pieniä ötököitä, huolehdi siis kuivatessasi, että ne pääsevät mönkimään pois. Mesiangervoa kannattaa myös annostella varsin varovasti: maku on huumaavan kesäinen, mutta liikaa käytettynä tunkkainen ja jyräävä. 

Suosittelen lähiaamuihin myös vadelmia+jogurttia+lemoncurdia tai mansikkamaitoa

*

My summer breakfast bruschetta is topped with mascarpone, seasoned with summer scented meadowsweet, and plump, ripe raspberries. If you don't have the opportunity to get your hands on that particular herb, use vanilla or crushed almonds instead. 

 

 

Kommentoi