Aamupalalla / At the breakfast table

 

Mitä tehdään, kun kaapista löytyy paahtoleipää ja papuja? Pari kananmunaakin siellä kieri menemään ja misotahna pyörii nurkissa, eikä tee mieli munakasta. Muistin The Tart Tart-blogissa esiintyneen misovoin ja kierittelin ryöpätyt, tuoreet pavut siinä. Käytän itse vaaleaa misoa, jossa on lempeä ja makea maku.

Jos ihmettelet, että mikä ihmeen miso, tämä linkki selittää sen lyhyesti ja ytimekkäästi. Miso tuo kasviksiin syvän, herkullisen maun. 

Pavut kootaan paahdetun leivän päälle, mukaan vielä jotain vihreää (tai jotain punaista, eli tomaatteja) ja uppomuna koko komeuden päälle. 

 

Paputoast ja uppomuna (yhdelle)

Kourallinen papuja
1 kananmuna + loraus etikkaa veteen
1-2 palaa leipää
1 rkl vaaleaa misotahnaa
Nokare voita
Salaattia, tomaattia 
Ripaus suolaa

 

Jos käytät tuoreita papuja, ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä, kippaa kylmään veteen jotta kypsyminen loppuu ja valuta. Kiehauta samassa kattilassa vettä, riko kananmuna vesilasiin ja ota kauha valmiiksi. Kaada rauhallisesti poreilevaan veteen kunnon loraus etikkaa, pyöräytä kauhalla pieni pyörre ja tipauta kananmuna varovasti pyörteeseen. Keräile tarvittaessa valkuaista hellästi keltuaisen ympärille. Kypsennä 3-4 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Nosta uppomuna kauhalla liinan päälle valumaan. 

Napsauta pannu lämpeämään kun kananmuna on melkein valmis. Pudota pannulle nokare voita ja ruokalusikallinen misotahnaa. Kun voi vaahtoaa, heitä pavut perään ja kiepauttele, jotta ne peittyvät misovoihin ja maustuvat. Paahda leivät papujen vieressä nopeasti kullanruskeiksi. Kasaa leivän päälle papuja, tarvittaessa salaattia, tomaattia tai vaikka avokadoa ja kippaa uppomuna kruunuksi. Ripauta halutessasi suolaa kananmunan päälle. Nauti lämpimänä, tuoremehun ja aamukahvin tai teen kera. 

 

Miso butter beans and a poached egg on toast. With some tomatoes, of course.    

 

Kommentoi