Getting some fun out of life

 

Pöydältä löytyy viikunoita, rapeaa leipää ja taustalla soi Madeleine Peyroux. Palaan mielelläni takaisin Madeleinen seuraan mutta viikunat taidan kyllä jättää tästä lähtien kauppaan, osun aina mauttomiin yksilöihin. Ilo niitä on kyllä katsella ja tutkia. Oikein syvän purppuraisen viikunan pienet pilkut muistuttavat yötaivasta.

*

Figs, bread and Madeleine Peyroux.

 

 

 

Kommentit

meoh (Ei varmistettu)

Tuoreet viikunat ovat olleet minullekin aina mysteeri! Kaikki kehuvat niiden jumalaista makeutta ja mehevyyttä, mutta itse en ole ikinä maistanut maukasta tuoretta viikunaa. Haluisinkin kuulla viisaammilta, onko Suomeen (raakana?) rahdattuja viikunoita edes mahdollista löytää makoisina kaupasta vai vaativatko ne kaveriksi aina hunajaa tai muuta.

Suvi sur le vif

Noissa alimmissa kommenteissa on tullut hyvää viikunatietoutta. Viikunat taitaa olla vähän niinkuin aprikoosit; ne tuodaan raakana Suomeen ja maku jää sinne johonkin puolitiehen. Nuokaan eivät enää kypsy ja makeudu vaan alkavat vain mennä huonoksi. Pitää lähteä viikunasesongin aikaan reissaamaan jonnekin niiden alkulähteille :-)

Katjajolie (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

Hakaniemen kauppahallin luomupuodista Satumarjasta saa nyt tuoreita, mustia, kiiltäväpintaisia ja sileitä viikunoita ja NE ovat makeita ja meheviä, sellaisia kuin tuoreiden viikunoiden kuuluukin :)

Suvi sur le vif

Voiiiii jospa vaan voisin asua lähempänä Helsinkiä.. Pitää tehdä vieraillessa täsmäisku ja toivoa parasta. Kiitos tiedosta Katja! :)

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Kaliforniassa asuessamme hain lähifarmilta viikunoita jotka olivat taivaallisen hyviä. Sellaisia en ole sen koommin saanutkaan, harmi.

Suvi sur le vif

Täytyy sanoa että kun pääsee maistamaan hedelmää siellä missä ne kasvavat, se maku on vaan tuhat kertaa intensiivisempi ja parempi. Ehkä seuraavaksi keskityn omenoihin ja luumuihin kun niitä vielä täällä riittää ja maistuvat hyvälle. Mutta kauniita nuo viikunat ovat, ei voi mitään..

Linda-Kaisa (Ei varmistettu)

Nuo ovat kuvasta päätellen vielä hyvin raakoja ja varmasti siksi mauttomia. En ole koskaan saanut hyviä tuoreita viikunoita Suomessa. Täällä Ranskassa ne ovat taivaallisia ja parhaimmillaan erittäin kypsinä, siis pehmeinä ja silloin niitä ei tarvitse kuin pestä ja syödä kokonaisina kuorineen päivineen...

Suvi sur le vif

Tjup, niinhän se asian laita taitaa olla. Ja eivät tosiaan kypsy tuosta enää vaan alkavat vain mennä huonoksi. Joskus vielä meinaan kyllä saalistaa itselleni viikunoita suoraan puusta!

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Voi ei :( Itse olen onnistunut löytämään viime viikkojen aikana jo pariin kertaan täydellisiä viikunoita - makeita ja meheviä. Olen itsekin hämmästellyt, kun yleensä niiden löytäminen täältä Suomesta on niin hankalaa.

Kommentoi