Juhlakukkavinkkejä / Party flowers

 

Pyörittelimme Sannan kanssa ideoita kukkapostauksiin ja innostuimme molemmat ajatuksesta tarjota vaihtoehtoja sille perinteiselle ruusulle*, joka tuodaan juhlakalulle yleensä juhlaan kuin juhlaan. Keräsimme tähän 4 ihanaa leikkokukkaa, jotka ovat mainio ja hiukan erilainen vaihtoehto onnittelukukalle. Jos siis olet lähdössä juhlimaan vaikka sitä ylioppilasta, nappaa kukkavinkit talteen! Tai ilahduta itseäsi tai läheistäsi muuten vain, kukat ovat omasta mielestäni maailman paras lahja. Tai fiilistele vain näitä ihania tovereita kuvissa.

*Niitä sinisiä hileruusuja ei tulla näkemään tässä blogissa. Eikä Sannan valikoimissa.

Sanna vinkkasi myös kivan tavan pidentää onnittelukukkien elämää; hakemalla luonnosta muutaman oksan tai muuta vihreää ja sekoittamalla nämä ja kukat maljakkoon rennosti, saat itsellesi komean puskan pöytään. Hiukan nuupahtaneetkin kukat piristyvät yleensä alla olevilla vinkeillä. Älä siis heitä näitä kavereita suorilta käsin roskiin juhlien jälkeen. Ja niin - älä revi naapurin puskia maljakon koristeeksi.

Sannan vinkit leikkokukkien vaalimiseen:

Kaikki leikkokukat kestävät parhaiten pestyssä maljakossa ja puhtaassa vedessä.

Hortensia ja lumipalloheisi pitävät puuvartisina kasveina lämpimästä (+40) maljakkovedestä. Jos jompikumpi näistä nuukahtaa, poista kaikki lehdet, leikkaa uusi pitkä imupinta, pese maljakko ja laske kukille uusi lämmin vesi.

Krysantemi on pitkäikäinen maljakossa mutta sotkee vetensä tosi nopeasti. Pari tippaa kloritea maljakkoveteen auttaa pidentämään vedenvaihtoväliä.

Flamingonkukka on todella kestävä. Muista vain että et siirrä kukkaa yöksi viileään, jolloin se voi saada palovammoja ja ruskeita laikkuja.

Pionilajikkeita on monia ja useimmat niistä tuoksuvat huumaavalle. Jos pioneja on sisällä paljon, voi tuoksu olla sisätiloissa liian voimakas. Tällöin pionit voi siirtää kaunistamaan terassia/patiota/parveketta. Pioni avautuu nopeasti lämpimässä, mutta kestää jopa kaksikin viikkoa puhtaassa maljakossa ja raikkaassa vedessä. Leikkaa vedenvaihdon yhteydessä pioniin uusi imupinta.

Imupinta kannattaa tehdä terävällä puukolla tai siihen erikseen tarkoitetulla varsileikkurilla. Varsileikkureita löytyy hyvinvarustetuista kukkakaupoista tai puutarhaosastoilta/-myymälöistä alle 10 eurolla.

Maljakkovesi on hyvä vaihtaa muutaman päivän välein, jottei siihen keräänny bakteereja. Bakteerit muuttavat veden sameaksi ja tukkivat kukan imupinnan, jolloin kukka kuihtuu.

  

Pioni

 

Flamingonkukka

 

Lumipalloheisi

 

Hortensia

 

Krysanteemi

 

 

Viimeisessä kuvassa oma versioni sekakimpusta, johon tuikkasin ylläolevien leikkokukkien lisäksi muutaman mustikanvarvun ja puiden oksia.

Kuvien leikkokukat ja vinkit ovat peräisin kukkakauppa Fridhemin ihanalta Sannalta.

Esittelin muuten kukkaisaa yhteistyömme alkua tässä postauksessa.

*

Here are some of my own favorites for flowers to bring for your special party girl/boy.

 

Kommentit

retromoderni (Ei varmistettu)

Tykkään yli kaiken tuosta krysanteemista, tulee vaan harvoin ostettua maljakkoon kun ihan lähellä ei ole kukkakauppaa.

Suvi sur le vif

Pidän myös noista ja ne on kyllä ihan uskomattoman kestäviä leikkokukaksi, itselläni taisi olla melkein 3 viikkoa yksi kaveri maljakossa. Tosin se kyllä tavallaan 'kuivui' pystyyn mutta piti kyllä silti ryhdin ja värin.

zzoniaful

Voi miten ihania... pionit ovat kyllä ehdottomia suosikkejani, mutta kuten aiemmin jo tuossa mainittiin, niin harmillista, että kestävät maljakossa todella lyhyen ajan...:)

Suvi sur le vif

Ei tosiaan ihan kestävämpiä maljakossa mutta on ne ah niin ihania ja herkkiä ja tuoksuvia! Pionirakkautta!

zzoniaful

Niinpä... :) parempi edes hetkellinen ilo, kuin ei ollenkaan...

Sarp (Ei varmistettu)

Wow, mikä kimppu.
Odotan innolla näitä postauksia lisää.
Voisitko Suvi ujuttaa varsileikkurit seuraavan kerran kuvaan mukaan.

Suvi sur le vif

Mää ujutan juu :) Kiitos ihanasta kommentistasi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nämä kukkajutut on ihan parhaita! Kiitos! Ja upea kimppu!!

Suvi sur le vif

Ihanaa että tykkäät, minä kun aina väsään näitä kasvijuttuja posket innosta punaisena! :)

saarah
visual diary

oi miten kauniita kuvia! lisää kukkajuttuja!

Maiju/platefuloflove (Ei varmistettu)

Voi kun kiva postaus ja muutenkin yhteistyö. Tunnustaudun myös ihan kukkahulluksi. Äitini on floristi ja kukkakaupassa töissä, mutta tytär on pudonnut vähän kauemmaksi puusta; en meinaa millään aina muistaa kaikkia lajikkeita saati niiden hoito-ohjeita..

Pionit ovat niin kauniita näin keväällä ja myös hortensiat ovat aina niin ihania. Vitsi innolla odottaen mitä täältä vielä tuleman pitääkään. :)

Suvi sur le vif

saarah ja Maiju; lisää tulee kukkajuttuja - varmaan ihan kyllästymiseen asti:) Voi miten sitä taas pärjää talvella kun ei voi fiilistellä kaikkea kukkivaa.

Kommentoi