Kesäpöydässä: Bellini / At summer table: Bellini

 

Valmistimme Cocon kanssa tuoreista persikoista Bellinin, kaikkien kesäcocktailien äidin. Perinteisesti tähän Venetsiasta lähtöisin olevaan cocktailiin käytetään valkoisia, kypsiä persikoita soseutettuna ja italialaista kuohuviinia, Proseccoa. Suomessa törmää hiukan harvemmin valkolihaisiin persikoihin (mutta kyllä niitä löytää kun vaan metsästää!) joten käytimme keltaisia persikoita, jotka käyvät myös mainiosti.

Parhaan lopputuloksen saat kun käytät niin kypsiä persikoita mitä löydät, niitä voi kypsyttää lisää myös ikkunalaudalla. Kylmä syö makeutta joten ylikypsä ja makea hedelmä tuo parhaimman maun. Kuori, poista kivi ja lohko 4-5 persikkaa kulhoon, tästä määrästä riittää sosetta ainakin pullolliseen Proseccoa ja loppu sose maistuu herkulta vaikka aamaisjogurtin kanssa. Soseuta persikat ja jäähdytä se sekä Prosecco kunnolla kylmäksi.

Bellini tehdään yleensä kapeaan, jäähdytettyyn samppanjalasiin, suhde on 1 osa persikkasosetta 2 osaan Proseccoa. Annostele sose lasin pohjalle, kaada kuohuviini perään ja sekoita hellästi lusikalla. Nauti kuumana päivänä, parhaassa seurassa. Jos puutarhasta löytyy yrttejä, niillä voi koristella juoman vaikka koristeet eivät olekaan traditionaalisia.

*

The air was hot and damp - we made cold Bellinis to match the summer scented air.

 

Kommentit

Mariela (Ei varmistettu) http://www.onehappymess.com

Look so perfect for this time of the year!

xx

Suvi sur le vif

Summer is a perfect excuse for all things lovely and decadent.. :)

Harmaafuksia (Anna) (Ei varmistettu) http://harmaafuksia.blogspot.fi/

Kiitos juomavinkistä. Olen proseccon ystävä enkä Bellinistä ole kuullutkaan (apua). Täytyy nappaa resepti talteen. Ihanasti kirjoitettu, varsinkin tuo sekoita hellästi lusikalla- kuullosti ihan runolta :).

Vasta pari päivää sitten Cocon blogista sinun blogin bongasin. Täällä myös kiva meininki, ihania kuvia sinulla! Silmää kauneudelle!

Suvi sur le vif

Kiitos kauniista kommentistasi Anna! Ja kannatan ihan hurjasti tämän cocktailin tekoa, se on ihan mahtava nyt kun Suomeakin hellitään tällaisilla hellesäillä.

Kommentoi